El CP Congrés-La Sagrera Es Mou, d’OK Lliga Plata

Campió de Nacional Catalana per primer cop en la seva història

Dia per recordar i explicar a les noves generacions. El Congrés ha assolit l’ascens a Ok Lliga Plata després de superar en una final apassionant i davant del Cerdanyola, assaltant Can Xarau (2-3) en el partit decisiu. Ha estat una autèntica batalla a la pista i un altre de dialectica a la grada amb dues aficions entregades. 19 de juny 2022 a partir d’ara serà una data que caldrà explicar a la història d’aquest club.

Durant els primers compassos de l’encontre el conjunt de La Sagrera s’ha mostrat molt ordenat i sent molt vertical, ha generat forces dubtes a la defensa vallesana i en el sisè minut de joc ha disposat de la primera ocasió clara amb un llançament d’Albert Aubets que s’ha estavellat al travesser.

En la parcel·la defensiva l’esquadra d’Andi Colaianni ha intentat posar en problemes tirant de físic i qualitat individual, però les ajudes constants i un gran encert d’Arnau Ventura han fet inexpugnable la porteria a la primera meitat, tot i les ocasions generades.
Tot i l’alt voltatge de la final el primer gol s’ha fet esperar fins al 23’ gràcies a una acció de molta astúcia d’Albert Aubets, robant-li la pilota a Victor Bonilla en zona de construcció, ha acabat rematant amb èxit i fent embogir a la parròquia groc-i-negre.
A la represa la dinàmica ha seguit sent positiva pels interesos visitants. Biel Perpinyà ha estat el més llest dins l’àrea recollint un rebot provinent d’un un xut previ d’Iñaki Cabezas al pal, ha fet el segon.

En el minut 31 s’ha obert la final amb la reacció del Cerdanyola després d’aprofitar un penal dubtós amb una gran execució d’Albert Hernández en la qual no ha pogut fer David Salellas, l’especialista en aquestes ocasions.

En el 39’ el Congrés ha disposat d’una falta directa, per la desena del Cerdanyola, però el pal, de la porteria defensada per Gerard Pérez ha refusat el potent xut del capità groc-i-negre. Acte seguit David Salelles ha salvat per dues vegades la directa favorable al Cerdanyola també per deu faltes del Congrés que Albert Hernández ha intentat marca.

Al 43’ Alex Martínez ha fet el tercer després d’una gran acció personal, robant la cartera altre vegada a Victor Bonilla.
A tres minuts del final ha arribat tota l’emoció possible en un partit d’aquestes característiques Gangonells ha transformat una pena màxima, un penal molt rigorós xiulat a Martí Ferrer quan ha intentat fer la cobertura.
Com no podria ser d’una altra manera hi ha hagut emoció fins al final i el Cerdanyola ha collat fins a la finalització optant per posar el cinquè jugador. No ha donat resultat i finalment s’ha produït quelcom històric quan el Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou s’ha proclamat campió per primera vegada de la Nacional Catalana i ha assolit l’ascens a l’OK Lliga Plata.

CERDANYOLA CH:  Gerard Pérez, David Martínez, Ignasi López, Marc Ramírez, Arnau Gangonells, Víctor Bonilla, David Ramírez, Mario Núñez, Albert Hernández i Marc Serra.

CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Arnau Ventura ,  Albert Aubets, Marc Aubets, Martí Ferrer   Jordi Arboix, Biel Perpinyà, Martí Ferrer, Pol Perpinyà, Àlex Martínez i David Salellas.

GOLS: 0-1 Albert Aubets  23’, (descans);  0-2 Biel Perpinyà  29’,  1-2 Albert Hernández  31’,  1-3  Alex Martínez (43’) i 2-3 Arnau Gangonells 47’.

ÀRBITRES: David Calonge  i Joel Garcia