El Congrés parla a la pista i suma el primer punt de la final

Pol Perpinyà anota el gol de la victòria a les acaballes de la primera part

El conjunt dirigit per Dani Setién ha sumat el primer punt de la final del play-off de la Nacional Catalana superant l’Olot per la mínima a domicili (0-1). Ha estat un partit en el qual els dos equips han mostrat les seves millors facetes però només Pol Perpinyà ha estat l’escollit per disposar d’encert a porteria Tot i les poques entrades que ha diposat l’afició groc-i-negre, 20 de les 400 disponibles en tot el pavelló, la Marea Groga s’ha fet sentit al Municipal d’Olot. El Camp del Ferro serà l’escenari, aquest dissabte a les 17.00.h del segon partit.


Els primers compassos de l’encontre els dos equips van buscar el gol des del principi. El Congrés treballant molt i molt les jugades per acabar buscant la millor opció de xut exterior. Pel bàndol local la més clara de l’inici ha sortit del stick d’Aniol Mangas, que ben a prop ha estat Tomàs Marcé de rematar a plaer.

Les defenses han estat molt ben plantades i ha forçat en moltes ocasions finalitzar amb un llançant exterior i els pocs contraatacs que s’ha deixat veure han estat neutralitzat pels porters o els pals.


En el 22’ la Marea Groga ha embogit amb el gol de Pol Perpinyà. Un llançament exterior de Marc Aubets que ha parat molt bé en primera instancia Guillem Raurell però i el rebot ha beneficiat el 47 del Congrés que amb molta sang freda ha enviat la pilota fins el fons de la xarxa.


El marcador no ha registrat cap altre moviment. L’Olot ha disposat de més possessió i ha disposat de les seves opcions per com a mínim fer un gol però el Congrés. Molt ordenat darrere ha estat més efectiu.


A la represa s’ha mantingut el nivell d’electricitat en el joc. Tomàs Marcé ha buscat l’empat després de cinc minuts transcorreguts de la segona meitat. El jugador olotí ha intentat sorprendre Àlex Mané per darrere la porteria aixecant i picant. Però el porter ha endevinat la intenció.


Han estat uns minuts molts bojos i els de Miquel Ràfols han buscat amb insistència el gol. Els de Dani Setién, per la seva banda, han seguit fent el seu partit i sempre marcant el tempo de l’encontre, quan han disposat de la pilota, i fent-se forts darrere amb un Mané superlatiu
En el 43’ una acció personal de Martí Ferrer que ha aconseguit superar a dos defensors aixecant i picant la pilota. Tot seguit ha vist a Pol Perpinyà desmarcat al segon pal i apunt Perpinyà de fer el segon del Congrés, però Guillem Raurell ha estat ràpid amb la seva intervenció.


En el darrer minut l’esquadra olotina ha optat per treure el cinquè jugador però no ha aconseguit disposar d’un llançament franc i el partit ha finalitzat amb aquesta mínima avantatge per part del conjunt groc-i-negre.
El Camp del Ferro serà l’escenari, aquest dissabte a les 17.00.h del segon partit de la gran final del play-off de la Nacional Catalana. En cas de ser necessari de desempat es disputaria diumenge en terres olotines.

FITXA TÈCNICA
CH OLOT: Guillem Raurell, Ferran Sacrest, Marc Prat , Nil Rodríguez, Lluc Jiménez, Tomás Marcé, Marc Civico, Aniol Mangas, Pau Flores .
CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Albert Aubets, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Sergi Ortiz, Martí Ferrer, Pol Perpinyà, Àlex Martínez, Iñaki Cabezas i David Salellas.
GOL: 0-1 Pol Perpinyà 22’.
ÀRBITRE: Raul Burgos i Oriol Escobar.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023