El primer punt de les semifinals és groc-i-negre

Primer partit dels de Dani Setién amb públic al Camp del Ferro

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou aconseguieix la primera victòria a les semifinals després de batre el Voltregà B (2-1) a la pròrroga amb un gol de falta directa d’Iñaki Cabezas. Un duel tàctic i amb pocs gols, però que ha significat un gran espectacle d’hoquei patins. No hi ha hagut un dominador clar i una acció a pilota aturada, ha acabat desenllacat una situació que s’anava cap a la tanda de directes. L’altre fet noticiable del partit ha estat l’entrada de públic amb un aforament màxim de 60 assistents que han donat caliu en aquest espectacle anomenat Nacional Catalana.


Els primers compassos de l’encontre han estat minuts de tanteig i els dos conjunts han provat els porters, majoritàriament amb llançaments llunyans. Però majoritàriament minuts marcats per la por a no encaixar.
En el 8’ s’ha trencat la igualada després d’una bona acció- pel costat esquerre, de Marc Aubets, capità groc-i-negre, amb un llançament creuat que ha fet passar la pilota entre el pal i el casc de Xavi Urroz que no ha pogut neutralitzar.


Després del gol el conjunt osonenc ha reaccionat i ha posat una marxa més tenint més la pilota i generant més ocasions de perill per mitjà de Pol Mestres i Gin Canal però en tot moment Alex Mañé s’ha mostrat molt segur sota pals.
En el darrer tram de la primera meitat el partit ha tingut un minuts bojos d’anada i tornada que els dos porters han sabut resoldre i no permetre cap gol més. El Congrés ha anat al descans guanyant per la mínima gràcies a la diana de Marc Aubets (1-0).
A la represa el propi Marc Aubets ha disposat de l’ocasió més dels primers compassos de la segona meitat. Després d’una recuperació en la zona de construcció del Voltregà B Aubets ha tingut una situació de 2×1 que ha decidit finalitzar i Xavi Urroz ha pogut aturar amb el casc.

El conjunt visitant per la seva banda ha anat insistint i treballar per trobar el gol de l’empat. En el 39’ els de Ramón Pardo han tingut el seu premi. Una acció pel costat esquerre, similar la primer gol de l’encontre, finalitzat amb un llançament creuat de Roger Portus ha significat l’1 a 1.

El conjunt visitant s’ha esperonat després d’aconseguir igualar l’electrònic i la seva pressió e insistència de cara porteria ha incrementat considerablement. Però els de Dani Setien han sabut patir amb molt sacrifici i ofici darrere per aguantar l’envestida del Voltregà.

Vist el panorama Dani Setien, el tècnic local, ha demanat temps mort, amb 10 minuts al cronòmetre, i el Congrés s’ha tornat a sentir còmode a la pista. Però el partit ha estat un continuï anada i tornada sense fortuna per cap dels dos equips. I amb l’1 a 1 s’ha arribat a final del temps reglamentari i s’ha hagut de disputar un temps extra.


Un cop a la pròrroga s’ha mantingut la mateixa dinàmica que en els darrers minuts. La jugada decisiva ha arribat amb 2’30” de la finalització. Roger Portus ha comès la desena falta d’equip, quedant-li enganxat el seu stick a Iñaki Cabezas.

El mateix Cabezas ha estat l’encarregat d’executar aquesta falta directa. El jugador ha decidit amagar el xut en primera instancia. Seguidament ha aguantat el porter per acabar fent un ganxo i deixant completament venut el porter visitant (2-1).

El segon assalt d’aquesta semifinal serà el proper divendres a Sant Hipòlit de Voltregà (20.15.h.) i en cas de ser necessari un encontre de desempatat es disputaria diumenge (17.00.h.) al Camp del Ferro.


FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Sergi Ortiz, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Àlex Martínez, Pol Perpinyà, Albert Aubets, i David Salellas.

CP VOLTREGÀ B: Xavi Urroz, Pol Mestres, Gil Canal, Oriol Vizcaino, Roger Portus , Jan Ferran, Adrià Oliveres, Pau Colomer, Enric Casanovas i Sergi Guerrero

GOLS: 1-0 Marc Aubets 8’ (descans), 1-1 Roger Portús 39’ (prorroga) 2-1 Iñaki Cabezas 53’

ÀRBITRES: Jose Gómez i Gerard Gorina

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023