Directes cap a semifinals

La Marea Groga empeny el CP Congrés-La Sagrera Es Mou a la següent ronda del play-off

El CP Congrés ha aconseguit el bitllet per les semifinals del play-off pel títol de la Nacional Catalana després de superar el Cerdanyola per la mínima (0-1) a Can Xarau. Els sagrerencs han sabut patir a la primera meitat en el qual l’esquadra cerdanyolenca ha estat amb millors sensacions. Tot just començar la segona part un xut enverinat d’Àlex Martínez ha acabat sent el gol que donat accés a la següent eliminatòria. Ha estat un encontre travat i molt físic. Part de l’espectacle l’han donat les dues aficions animant amb tot moment i demostrant que quan es permet l’entrada de públic l’hoquei patins és un esport espectacular. El proper rival dels de Dani Setién serà el filial del Voltregà.


La primera opció clara del partit ha arribat en el 17’ gràcies a una bona acció individual de David Martínez que buscat el 1×1 enfront Albert Aubets que ha acabat cometen falta i ha suposat la primera falta directa, i blava pel 15 del Congrés. Arnau Gangonells ha intentat sorprendre Àlex Mané, però la pilota ha anat el pal i en el rebot el jugador local ha buscat aixecat i pica, però la bola ha anat massa alta

En la superioritat numèrica el Congrés han tancat bé els espais i gràcies a la solidaritat defensiva el Cerdanyola no ha disposat de llançaments francs. I un cop ha recuperat el quart home a punt ha estat Martí Ferrer de batre el porter en un mà a mà.


La primera acció de pilota aturada ha arribat a tres minuts del descans quan David Ramirez ha fet falta per darrere sobre Marc Aubets, que li ha costat la targeta blava. Iñaki Cabezas ha buscat un ganxo per batre a Bonneu ,però el porter local ha aguantat molt bé la posició. En la superior posterior de nou l’equip que ha defensat ha pogut salvar els mobles.


En el darrer minut de la primera meitat una internada de David Martínez ha acabat provocat una pena màxima favorable al conjunt verd-i-blanc. David Salellas ha agafat la responsabilitat d’aturar aquest penal i efectivament ha endevinat la intenció a David Martínez en dues ocasions una acció ben celebrada per la parròquia groc-i-negre (0-0).


A la represa el CP Congrés ha tingut un toc de sort en els primers instats de la segona part. Una diagonal d’Àlex Martínez ha acabat derivant amb un llançament que s’ha enverinat de tal manera, desviat per un defensa, que ha suposat el primer gol del partit i la bogeria s’ha deixat anar a Can Xarau per part de l’afició local amb crits d’eufòria, càntics d’ànim i molt de soroll amb els timbals (0-1).


Aquest cop ànim ha donat ales al conjunt visitant i ha disposat d’uns minuts amb més iniciativa a la parcel·la ofensiva, i en una d’aquestes jugades Àlex Martínez ha estat a punt de fer el segon però la bola ha sortit massa alta del seu stick.


Quatre minuts més tard aquesta bona dinàmica s’ha vist trencada per l’arribada de la desena falta d’equip. David Martínez ha agafat la responsabilitat d’executar la directa. Martínez ha optat per un llançament directe, però Àlex Mané ha intuït la intenció del rival i ha pogut aturar per mantenir la porteria invicta.


El conjunt groc-i-negre ha hagut de seguir lluitant sense el seu capità perquè Marc Aubets després de rebre un cop, a la vora del nas, en una acció defensiva hi ha hagut d’abandonar el terreny de joc un cop l’hemorràgia ha estat més o menys controlada.


Tot i aquest revers anímic per l’esquadra visitant han estat defensant amb dents i ungles l’avantatge aconseguit als inicis de la represa -i amb l’escalf de tot moment de la Marea Groga que per moments Can Xarau semblava el pavelló del Congrés.


A tres minuts de la finalització de l’encontre el Cerdanyola ha arribat a la desena falta d’equip. Abans de llençar la falta directa Dani Setién ha demanat temps per intentar mantenir el cap fred dels seus jugadors. Tot i que pràcticament no podien sentir les explicacions del tècnic pel xivarri que hi ha hagut a la grada de la seva afició.

En aquesta ocasió Jordi Arboix ha buscat sorprendre a Baptiste Bonneau amb un xut de cullera, però ha volgut ajustar tant la bola que finalment no ha trobat porteria.

Han estat moments de molta tensió, partit molt físic i en una d’aquestes accions amb 2’22” al cronòmetre ha pres mal David Ramírez, rebent un cop a la cara. Aquest fet ha desencadenat un petit enfrontament dialecte entre els dos equips. Especialment Bonneau que s’ha dirigit directament a la banqueta del Congrés, però per sort per tots l’acció no ha passat de les paraules.


Després que el col·lectiu arbitral hagi posat ordre s’ha reprès el joc. Però pràcticament a cada jugada hi ha hagut alguna interrupció per una falta i els 2 minuts restants s’han fet eterns. El Cerdanyola per la seva banda ha arriscat moltíssim més, i ha donat entrada al cinquè jugador, en el seu atac ha buscat passades interiors o xut directes, però una vegada i una altra la defensa i Àlex Mané ha mantingut la porteria a zero.


Amb tan sols 45 segons una falta de Joan Gangonells ha suposat una blava i el Congrés ha tingut a les seves mans sentenciar el partit. Iñaki Cabezas ha optat per aixecar i picar per sota, però Bonneau ha aturat. En el temps restant el conjunt groc-i-negre ha disposat de situació de superioritat i ha pogut lligar bé el partit.


Un cop els arbitres han assenyalat la finalització de l’encontre tot ha estat alegria i felicitat per l’afició del Congrés, moltes abraçades a la grada i els jugadors han volgut celebrar aquesta victòria i el bitllet a les semifinals amb la Marea Groga. Propera parada Sant Hipòlit de Voltregà.

FITXA TÈCNICA

CERDANYOLA CH : Baptiste Bonneau, Ot Planes, David Martinez, Mario Nuñez, Joan Gangonells, Arnau Gangonells, Jaume Humet, David Ramírez, Tato I Victor Iranzo.

CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Sergi Ortiz, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Àlex Martínez, Pol Perpinyà, Albert Aubets, i David Salellas.

Gol: pp 0-1 26’.

Targeta Blava a Albert Aubets (CP Congrés) , David Ramirez, Joan Gangonells (Cerdanyola CH) .

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023