El CP Congrés-La Sagrera Es Mou colpeja primer

L’esquadra de Dani Setién ha estat l’únic equip capaç de guanyar el primer partit de l’eliminatòria  sent local  

Els sagrerencs han superat el primer assalt dels quarts de final del play-off pel títol de la Nacional Catalana després de vèncer per la mínima al Cerdanyola (4-3) al Camp del Ferro. Un encontre de play-off amb tots els ingredients que ha enfrontat a dos equips amb estils diferents, però que han fet gaudir d’una gran tarda d’hoquei. Els d’Andi Colaiani s’han mantingut dins del partit, gràcies a la gran efectivitat a la pilota aturada i generant molts problemes a la defensa local. El pròxim divendres (21.20.h) es disputarà el segon partit de l’eliminatòria a Can Xarau.


El conjunt verd-i-blanc ha fet una clara declaració d’intencions amb un xut de David Ramírez a la primera acció però el Congrés ha madurat amb una mica més el seu primer llançament i una bona combinació entre Martí Ferrer i Iñaki Cabezas ha donat el primer gol amb nomes 30 segons d’encontre.


Partit elèctric en totes les seves facetes. El llisto dels arbitres en els primers compassos ha estat d’un gran exigència i pràcticament al mínim contacte han assenyat falta d’equip. Amb tant sols dos minuts i mig 6 faltes d’equips.


El Cerdanyola ha hagut d’esperar fins a la primera acció a pilota aturada per poder empatar el partit transcorreguts 9 minuts. Ignasi López no ha fallat des de la pena màxima tot i que David Salellas havia endevinat la intenció, tocant-la amb el seu guant esquerre, del cerdanyolenc la pilota ha acabat entrant.

Àlex Martínez ha tingut entre cella i cella el gol. Després de dues ocasions sense èxit entre la bona intervenció de Baptiste Bonneau i els pals a la tercera no ha perdonat en una transició ràpida ha acabat amb un 1×1 resolt amb molta sang freda per part de Martínez.


Amb només dos minuts per assaborir el segon gol local ha arribat el tercer. Martí Ferrer amb un gran llançament de cullera ha acabat donant l’oportunitat a Jordi Arboix desviar lleugerament la trajectòria de la bola i acabar fent el 3 a 1.


El conjunt visitant ha posat moltes des de les seves esperances a la pilota aturada. En el 24’ el Congrés ha comés la desena falta i Arnau Gangonells ha aprofitat l’ocasió per retallar distancies superant a Alex Mañé amb un ganxo que li ha colat la bola per sota (3-2).
A la represa l’esquadra de Dani Setién ha intentat jugar amb un punt més de pausa per contrarestar l’hoquei més directe del Cerdanyola, sense renunciar en cap moment a buscar porteria però Baptiste Bonneau ha estat a un gran nivell sota pals.


El gol s’ha fet esperar fins a 16 minuts de la segona meitat, però que li ha posat la màxima emoció possible a l’encontre amb l’empat a 3 per part del Cerdanyola gràcies, una vegada més, a la gran qualitat individual d’Arnau Gangonells a l’hora d’executar les faltes directes.

El conjunt visitant ha complert el primer cicle de faltes directes al 44’. Jordi Arboix ha agafat la responsabilitat en un moment en el qual el Congrés no ha estat gens còmode en el partit. Arboix ha intentat superar a Bonneau amb un xut directe, però el porter cerdanyolenc ha endevinat la intenció del sagrerenc.

Però quan més de cara s’ha anat posat la situació pels d’Andi Colaiani ha aparegut en primera instància David Salellas, al 40‘ per aturar un penal clau a Arnau Gangonells, i en segona ha entrenat en escena una nova combinació entre Martí Ferrer i Iñaki Cabezas. En situació de 2×2 Ferrer ha aguantat molt bé ha fintat al porter. Ha esperat el moment precís que B estigues venut per fer l’assistència cap a Cabezas perquè el 70 del Congrés hagi rematat a plaer.


El Cerdanyola no ha abaixat els braços en cap moment però tot i la insistència la defensa groc-i-negre ha vorejat la perfecció i ha assegurat el primer punt de l’eliminatòria. Divendres vinent (21.20.h) Can Xarau es pot dictar sentència.

FITXA TÈCNICA
CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Sergi Ortiz, , Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Àlex Martínez, Ignasi Brugada, Roger Ventura i David Salellas.

CERDANYOLA CH : Baptiste Bonneau, Ignasi López, David Martinez, Mario Nuñez, Joan Gangonells, Arnau Gangonells, Jaume Humet, David Ramírez i Marc Ramírez.

Gols: 1-0 Iñaki Cabezas 30”, 1-1 Ignasi López 9’, 2-1 Àlex Martínez 17’, 3-1 Jordi Arboix 19’, 3-2 Arnau Gangonells 24’ (descans); 3-3 Arnau Gangonells 41’, 4-3 Iñaki Cabezas 46’.

ÀRBITRE: Cornudella i Bifet Targeta Blava a Arnau Gangonells (Cerdanyola CH) .

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023