Inici de la 2a fase amb bon peu

El CP Congrés-La Sagrera assalta el pavelló Lluís Bach fent un clínic en defensa

L’esquadra de Dani Setién ha sumat tres importants punts a la sempre complicada pista del GEiEG (0-3) fent un partit molt seriós en defensa, mantenint la porteria invicte per primer cop aquesta temporada, i ajudats per un Àlex Mañé en estat de gràcia sota pals. 

Els gols de Martí Ferrer, Sergi Ortiz i Marc Aubets han assegurat la primera victòria de la segona fase de la Nacional Catalana, situant-se quarts a la classificació.

Inici elèctric per part dels dos conjunts amb intercanvi d’ocasions de gol interessants, però que finalment no s’ha traduït en efectivitat gràcies a la bona feina dels porters sota pals. Tot i així el gol no s’ha fet esperar gaire.

En el minut quatre s’ha trencat la igualada. Una pilota penjada a mitja altura de Jordi Arboix ha permès a Martí Ferrer rematar a plaer i batre a Marc Panella. L’esquadra gironina no s’ha arronsat pas i ha intentat sorprendre a Alex Mañé amb un llançament llunyà, de Guillem Ribot, que ha dirigit a l’escaire però el porter groc-i-negre ha respost amb èxit. Pau Nonell ho ha intentat arrossegant a l’escaire, però de nou  la porteria ha estat impenetrable (0-1).

Una bona diagonal de Marc Aubets ha acabat sent l’inici de la jugada del segon gol visitant. El potent xut del capità del Congrés l’ha desviat lleugerament Sergi Ortiz i Marc Panella no ha pogut fer-hi res per evitar que la pilota hagi anat al fons de la xarxa (0-2).

Els de Fran González han seguit treballant i han buscat insistentment un forat a la defensa rival però on no han arribat els jugadors dirigits per Dani Setién ho ha fet Àlex Mañé i el partit s’ha n’anat al descans amb dos gols d’avantatge pel Congrés.

A la represa el GEiEG ha imposat el ritme del partit en els primers compassos buscant retallar distancies. Al minut 35’ una bona recuperació de Marc Aubets a l’últim home del conjunt gironí ha provocat 1×1 que ha acabat sent favorable pel jugador barceloní (0-3).Com a curiositat dir que el gol l’ha fet amb l’estic del seu porter doncs poc abans li havia deixat el seu a l’Àlex que l’havia perdut en una desafortunada jugada.

A deu minuts del final l’esquadra local ha tingut l’oportunitat de fer el gol de l’honor de falta directa. Pol Perpinyà ha comés la desena falta quan instants abans a punt ha estat de fer el quart gol aixecant i picant.

Guillem Ribot ha buscat amagar en primera instància i tot seguit buscar l’avantatge amb un ganxo però entre el pal i el casc d’Àlex Mané ha impedit la diana gironina. Una mostra més de l’estat de gracia del porter del conjunt de la Sagrera.

El Congrés ha marcat el ritme del partit en els darrers instants i ha aguantat bé els intents dels de Fran González de retallar diferencies. El proper assalt d’aquest Grup 1, pels de Setién serà aquest proper dissabte al Camp del Ferro (17.00.h) davant del filial del Vic.

FITXA TÈCNICA

GEiEG: Marc Panella , Guillem Ribot, Nil Sitja, Pau Nonell, Alejandro López, Xevi Codina, Biel Bladé, Alejandro Vera, Roberto López i Joel Palacín.

CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Albert Aubets, Marc Aubets, Martí Ferrer,  Jordi Arboix, Sergi Ortiz,  Pol Perpinyà, Àlex Martínez, Iñaki Cabezas i David Salellas.

GOLS: 0-1 Martí Ferrer 4’, 0-2 Sergi Ortiz 11’, (descans); 0-3 Marc Aubets 35’.

ÀRBITRE: Carlos Bifet i Josep Cornudella Targeta Blava a Roberto López .

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023