congres barça (29 de 58)

Primera derrota al Camp del Ferro

El CP Congrés- La Sagrera Es Mou  ha venut molt cara la seva pell durant el derbi barceloní

El conjunt dirigit per Dani Setién ha jugat de tu a tu al Barça fins que les forces han començat defallir davant d’un rival que ha aprofitat les poques escletxes defensives dels groc-i-negre (1-3) i han patit la primera derrota al Camp de Ferro. Els locals han cregut amb un treball defensiu , acompanyats per Alex Mañé superlatiu sota pals, i una diana el primer temps després d’una bona acció de Jordi Arboix han estat els arguments per plantar cara a l’actual líder del Grup B de la Nacional Catalana.


Primera part per emmarcar defensivament mantenir la porteria zero amb algunes accions ofensives, quan s’aconseguia trencar la defensa visitant, davant que una vegada i una altre han estat neutralitzats per Marc Hernández. Pel bàndol local, Àlex Mañé ha aturat de totes maneres possibles cadascuna de les pilotes que han arribat als seus dominis. Protagonisme absolut pels porters en aquest primer tram.


Però, Jordi Arboix ha aconseguit trencar la igualada al marcador, a 2 minuts per la mitja part creant-se ell sol l’espai amb una diagonal i finalitzant un xut creuat. Després d’aquesta diana han arribat els millors minuts ofensius del primer temps. De fet ha estat apunt de fer el segon amb una transició rapida conduïa per Martí Ferrer i finalitzada per Iñaki Cabezas que ha acabat aturant Marc Hernández (1-0).

A la represa Sergio Iglesias, tècnic del filial blaugrana, ha fet un canvi a la porteria i ha donat entrada Arnau López. De fet López ha hagut d’intervenir ràpidament en una bona combinació entre Martí Ferrer i Albert Aubets que el porter visitant ha pogut salvar per ben poc.

El Barça ha optat per pujar la línia defensiva i efectuar una pressió molt agressiva , tot i sumar 7 faltes d’equip, i el Congrés apostant per atacs llargs en busca de la millor oportunitat per finalitzar. Martí Ferrer ha tingut el segon al seu stick rematant de primeres una bola dins l’àrea, però López ha respost correctament.

Als nou minuts de la segona part el Barça ha arribat a la desena falta d’equip. Marc Aubets ha estat intentat superar el porter blaugrana des de el 7,40 metres amb un ganxo a l’esquerre però Arnau López ha endevinat l’intenció del jugador local i ha pogut aturar el llançament.


En el 36’ Aleix Ordoñez ha vist la primera targeta blava per una falta sobre Marc Aubets . Però el Congrés no ha estat capaç d’aprofitar la falta directa, aquest cop xutada per Sergi Ortiz, ni la situació de superioritat que no ha trobat la tecla per batre de nou la porteria blaugrana.


Al 42’ el filial blaugrana ha disposat de la seva primera falta directa després d’una falta de Jordi Arboix, comesa a Kyllian Gil, que li ha costat la targeta Blava. El mateix jugador que ha rebut la falta ha xutat la directa però Alex Mañé ha estat capaç d’aguantar-lo bé.


El Congrés ha aguantat molt pràcticament durant tota la situació d’inferioritat però a les acaballes d’aquest Power Play Gil ha aprofitat un desajust defensiu, després d’una pèrdua de pilota pel bàndol local, per posar l’1 a 1.


Però les males notícies encara havien d’arribar. A falta de dos minuts bona acció de Carles Aguilera arrastant la defensa entrenant pel primer pal i després seguint per darrera la porteria ha deixat totalment desmarcat a Joan Pascual que ha rematat de primeres i ha aconseguit posar al filial blaugrana per davant el marcador (1-2). Per si fos poc el Barça ha sentenciat el partit fent el tercer amb una transició rapida ben executada per Carles Aguilera.

FITXA TÈCNICA
CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU : Àlex Mañé, Albert Aubets, Marc Aubets, Martí Ferrer Jordi Arboix, Sergi Ortiz, Martí Ferrer, Pol Perpinyà, Àlex Martínez, Iñaki Cabezas i David Salellas.

BARÇA : Arnau López, Joan Pascual, Kyllian Gil, Aleix Ordóñez, Manel Hernández, Oriol Llenas, Pau Curtilleras, Lluc Sitjà, Carles Aguilera i Marc Hernández

GOLS: 1-0 Jordi Arboix 23’, (descans); 1-1 Kyllian Gil 44’, 1-2 Joan Pascual 49’ i 1-3 49’.

ÀRBITRE: Marc Soler. Targeta Blava a Jordi Arboix i Aleix Ordóñez.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023