El complex esportiu Camp del Ferro es va posar en marxa al juny, tot i que la inauguració del pavelló s’hauria d’haver fet el 14 de març del 2020. El primer confinament per la pandèmia però, va ajornar l’obertura d’aquest equipament de la Sagrera de 7.300 metres quadrats. Les restriccions sanitàries dels darrers mesos han impedit que el poliesportiu aculli totes les activitats i esdeveniments previstos.

Tres pistes per a tota mena d’esports

L’equipament esportiu ha suposat una inversió de 16,3 milions d’euros. Es tracta d’un complex amb un triple pavelló poliesportiu edificat en una parcel·la del carrer del Pare Manyanet de 27.021 metres quadrats. També inclou una sala polivalent, vestidors, despatxos i servei de bar.

El pavelló està pensat per a la pràctica d’una amplia varietat d’esports com el futbol sala, handbol, bàsquet, patinatge artístic o judo. A més, dues de les pistes estan adaptades per a la pràctica d‘hoquei patins. Tot i que l’equipament està dissenyat per acollir unes 3.000 persones a la setmana, la pandèmia ha impedit que es puguin fer servir a ple rendiment.

El poliesportiu està pensat per acollir la pràctica esportiva de les entitats i clubs del barri, però per les seves dimensions i infraestructura pot acollir també competicions esportives de ciutat.”

Oscar Alonso, director del Camp del Ferro

Una reivindicació veïnal històrica

El poliesportiu Camp del Ferro és un equipament molt demandat a la Sagrera. Feia dècades que algunes de les entitats de la zona esperaven unes instal·lacions esportives definitives on desenvolupar les seves activitats. És el cas del Club Patí Congrés i de l’Associació Esportiva Sant Andreu. Ambdues entitats formen part de la UTE que es va crear el febrer del 2020 amb l’objectiu de gestionar l’equipament els propers anys.

Un edifici molt lluminós i sostenible

L’estudi d’arquitectura AIA Salazar Navarro, en col·laboració amb els estudis Barceló Balanzó Arquitectes i Gustau Gili Galfetti, han fet el projecte després de guanyador del concurs públic convocat per BIMSA.

L’edifici del poliesportiu del Camp del Ferro es caracteritza per la seva arquitectura que afavoreix l’entrada de llum natural i que està en sintonia amb la resta d’edificis de l’entorn. A més, l’edifici s’ha construït amb sistemes d’alta eficiència energètica i amb criteris de sostenibilitat mediambiental. Per exemple, s’ha tingut en compte l’orientació de l’edifici i el disseny geomètric, pensats perquè obtingui el màxim d’il·luminació natural possible i un tractament tèrmic òptim.

El poliesportiu pot emmagatzemar energia i això permet disminuir la demanda energètica per obtenir el confort interior i una bona qualitat de l’aire a l’interior. A més, disposa d’un sistema de monitorització intel·ligent que controla els consums energètics i d’aigua.

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn