El camp del Ferro ja té la certificació ambiental

El poliesportiu del Camp del Ferro ha obtingut la certificació ambiental del sistema d’avaluació internacional LEED (Leadership in Energy & Environmental Design), desenvolupat pel US Green Building Council que fomenta el desenvolupament d’edificacions sostenibles i eficients energèticament. L’edifici, amb doble pell per a la protecció solar, pot emmagatzemar energia i això permet disminuir la demanda energètica per obtenir el confort interior i una bona qualitat de l’aire de l’interior. Un sistema de monitoratge intel·ligent controlarà els consums energètics i d’aigua.

També s’ha habilitat un aparcament de bicicletes propi i connexió a la xarxa de bicicletes de Barcelona, amb tres estacions d’aquesta xarxa a prop, i és pròxim a set línies de bus properes i dues línies de metro del transport públic. Està situat en una zona de vianants, amb un entorn verd i accessible, de vegetació autòctona amb una baixa necessitat hídrica.

El poliesportiu té instal·lades plaques fotovoltaiques i solars tèrmiques, que generen un estalvi energètic de 73,73 MWh/any i 98.511 kWh/any, respectivament. Més del 95% dels residus que ha generat l’obra es van desviar per ser valoritzats en comptes de ser enviats directament a abocadors.

La urbanització de l’entorn ha suposat una inversió d’1,5 milions d’euros i permetrà obrir i prolongar el carrer Virgili. La coberta amb formes ondulades juga visualment amb les onades de l’edifici que té just al costat, el de la Llotja, i s’han usat materials bàsics com el ferro, la fusta i el totxo, “una referència i record del passat industrial de la zona”.

Amb la posada en marxa del poliesportiu es desenvoluparan projectes com el ‘Grades Tranquil·les’, que vol fomentar el bon comportament i els valors de l’esport entre les persones que el gaudeixen com a espectadors; un mercat d’intercanvi de material esportiu, per fomentar l’economia circular; el Pista oberta, perquè se’n faci ús lliure en període de vacances d’estiu i festius; productes de km 0 i productes ecològics al bar; i activitats dirigides de conciliació familiar i per a persones amb diversitat funcional.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023