4-3: El CP Congrés-La Sagrera Es Mou tomba al líder Capellades i s’acosta al play-off pel títol, però el coronavirus hi posa incertesa

A una jornada del final de la segona fase, està a un punt de la classificació matemàtica, però la suspensió de la competició per l’epidèmia ho ha deixat tot al’aire

En un gran partit que va ser televisat en streaming per Xala!, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou va guanyar diumenge 8 de març per 4-3 al Capellades, líder destacat, a la 7a i penúltima jornada de la segona fase del grup 1 de la Nacional Catalana, un resultat que, a manca d’una jornada per acabar, el va mantenir a la quarta plaça del grup a un punt de classificar-se matemàticament per jugar directament els quarts de final del play-off pel títol i l’ascens a l’OK Lliga Plata. Però la suspensió de totes les competicions durant un mínim de 15 dies decretada dimecres 11 de març per part de la Federació Catalana de Patinatge seguint les recomanacions de les autoritats esportives i sanitàries de Catalunya degut a l’epidèmia de coronavirus que s’ha escampat per mig món fa que no es pugui saber quan es podrà jugar la 8a i última jornada de la segona fase, que inicialment havia de jugar diumenge 15 de març a les Llars Mundet contra el Barça.  

Per assolir matemàticament un lloc al play-off, el Congrés només havia de sumar un punt el diumenge dia 15 a les Llars Mundet contra el Barça, que ja està classificat, i fins i tot perdent també podia assolir l’objectiu si l’Olot, l’altre equip que opta a la quarta plaça, no guanyava el seu partit a la pista del Caldes. Però si situació d’excepcionalitat que està vivint el país ho ha deixat tot a l’aire perquè no se sap quan es podrà jugar l’última jornada d’aquesta segona fase. 

Pel que fa al partit contra el Capellades, es va posar de cara pel Congrés ben aviat, quan Marc Aubets va marcar l’1-0 abans arribar al minut dos amb un potent xut des de l’inici de l’àrea, i encara més quan el seu germà petit Albert va fer el 2-0 als sis minuts a passada d’ell mateix. El Congrés va arrencar molt fort i fins i tot va tenir clares ocasions per marcar el 3-0, que Albert Povedano va evitar en una gran actuació, i en canvi va arribar el 2-1 per mitjà de Joan Masoni en un tir llunyà a 2’39” del descans. Però un penal forçat per Marc Aubets a 1’52 del final de la primera part el va convertir el mateix capità del Congrés en un esperançador 3-1 a l’arribar al descans. 

A la segona part, però, el Capellades va despertar i Guillem Martí va marcar el 3-2 als 4 minuts de la represa i quan encara en mancaven 10 pel final Joan Masoni va fer el 3-3. Començava un altre partit i a 5 minuts del final el Congrés va desaprofitar la primera gran ocasió per tornar a avançar-se quan Rojas li va aturar una directa a Iñaki Cabezas després de la desena falta d’equip del Capellades. Però sí que va aprofitar la segona, quan a 3’51” per acabar Pau Aparicio va enviar al fons de la porteria un rebuig de Povedano a tir de Marc Aubets per a fer el 4-3. 

El 4-3 es va mantenir fins al final tot i que a manca de 30 segons el Capellades se la va jugar donant entrada a un jugador més de pista en lloc del seu porter per buscar tenir superioritat i intentar empatar. No només no ho va aconseguir sinó que va estar a punt d’encaixar un altre gol a manca de tres segons quan David Tarrida va veure una blava per evitar un contraatac després de perdre la bola. La corresponent directa, però, li va aturar el porter suplent Marc Rojas a Marc Aubets i el 4-3 no es va moure. 

FITXA TÈCNICA
CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (3 i 1): Àlex Mañé, Marc Aubets (2, 1p), Àlex Martínez, Martí Ferrer, Albert Aubets (1) -equip inicial-; Iñaki Cabezas, Pau Aparicio (1), Ignasi Brugada i David Salelles 
CAPELLADES HC, 3 (1 i 2): Albert Povedano, David Tarrida, Víctor Moreno, Guillem Martí (1), Oriol Prat -equip inicial-; Jesús Solà, Joan Masoni (2), Aleix Còrdoba, Pau Margarit i Marc Rojas 
GOLS: 1-0, Marc Aubets, 2’; 2-0, Albert Aubets, 6’; 2-1, Joan Masoni, 23’; 3-1, Marc Aubets (p), 24’ (descans); 3-2, Guillem Martí, 29’; 3-3, Joan Masoni, 35’; 4-3, Pau Aparicio, 46’ 

ÀRBITRE  Oriol Pérez. Targeta blava a David Tarrida  

BONA JORNADA EN GENERAL

La jornada va ser bona en general per a tots els equips del club, especialment per a l’Infantil A, que va guanyar per 4-1 al Taradell B i es va colocar segon del seu grup, en posició de classificar-se per la fase final dels Campionats de Catalunya, mentre el Juvenil A va guanyar per 4-1 al Caldes A, segon classificat, i s’ha col·locat quart del seu grup de Preferent a només un punt, i l’Aleví A va treure un meritori empat a la pista del líder, el Palau de Plegamans, malgrat que està lluny a cinc punts de la segona plaça que dona accés a anar a campionats.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023