El CP Congrés-La Sagrera Es Mou s’estrena a la segona fase contra el GEiEG (3-1) i segueix en zona de play-off

L’equip dirigit per Dani Setién va obtenir per fi la seva primera victòria en el grup dels vuit millors i és quart amb un punt d’avantatge sobre l’Olot, que és cinquè

A la cinquena, després de tres derrotes i un empat, per fi va arribar la primera victòria del CP Congrés-La Sagrera Es Mou a la segona fase de la Nacional Catalana. La va aconseguir diumenge a casa al superar per 3-1 al GEiEG en un partit que va tenir com a testimonis les càmeres de Xala i que va decidir un gol de penal de Marc Aubets a 18 segons del final. 

El partit va començar molt bé pel Congrés, ja que en el primer xut a porteria Pau Aparicio va marcar l’1-0 en l’atac inicial quan només havien transcorregut 20 segons de joc. El bon inici va donar confiança a l’equip dirigit per Dani Setién, que va dominar durant tota la primera part i va gaudir de nombroses ocasions per marcar el 2-0 abans del descans, però el porter visitant Marc Panella ho va evitar amb bones intervencions. 

Al minut 4 de la represa Pau Nonell va veure una targeta blava per frenar amb duresa un contracop de Pau Aparicio i malgrat que Marc Aubets va fallar la corresponent falta directa enviant la bola fora, un després el propi capità del Congrés va aprofitar la superioritat per marcar el 2-0 amb un potent tir des de lluny. 

Les coses no podien haver començat més bé pel Congrés, però en el minut 7 Iñaki Cabezas va veure una altra targeta blava per una entrada per darrere sobre Javier Patau i Guillem Ribot va convertir la directa en el 2-1 que tornava a deixar en mínima la victòria de l’equip de Dani Setién. 

Malgrat tot, el gol del GEiEG no va descompondre el joc del Congrés, que va seguir dominant i només la gran actuació de Panella va evitar que el marcador es movés. I arriscant al màxim en busca de l’empat, el tècnic visitant va canviar el seu porter per un jugador de pista a manca de 50 segons per tenir superioritat, però no va aconseguir el seu objectiu, ja que el Congrés va robar la bola i a manca de només 18 per acabar el partit Guillem Ribot va aturar la bola amb els patins quan aquesta ja es colava a la porteria. I l’indiscutible penal el va transformar Marc Aubets en el 3-1 final. 

A la propera jornada, que no es disputarà fins el proper 1 de març després del descans del cap de setmana del 22 i 23 de febrer pel carnaval, el Congrés visitarà la pista del Caldes, que és setè a 5 punts. 

FITXA TÈCNICA

CP Congrés La Sagrera Es Mou, 3 (1 i 2): Àlex Mañé, Marc Aubets (2, 1p), Àlex Martínez, Iñaki Cabezas, Pau Aparicio (1) –equip inicial-; Jordi Arboix, Albert Aubets i Martí Ferrer

GEiEG, 1 (0 i 1): Marc Panella, Alejandro López, Guillem Ribot (1), Josep Maria Güell, Pau Nonell –equip inicial-; Albert Formatjé, Xevi Codina i Javier Patau
GOLS: 1-0, Aparicio, 0’20” (descans); 2-0 Marc Aubets, 30’; 2-1, Ribot (fd), 32’; 3-1, Marc Aubets (p), 49’42”
ÀRBITRE: Òscar Valverde. Tergetes blaves a Cabezas i Nonell. 7 faltes el Congrés i 9 el GEiEG 

Així està la classificació del grup 1

TOTS ELS RESULTATS 

El cap de setmana va tenir aquests altres resultats per als equips del nostre club:

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023