El Barça remunta un 1-2 a un minut del final i guanya al CP Congrés-La Sagrera Es Mou en el derbi barceloní

Malgrat la dura derrota, el Congrés segueix quart del grup 1 de Nacional Catalana, en posició de permanència a Nacional Catalana i de jugar el play-off pel títol i l’ascens

Totes les desgràcies en forma d’infortuni se li van acumular dissabte al CP Congrés-La Sagrera Es Mou, que va acabar perdent per 2-3 a casa contra el Barça un partit que a un minut i mig pel final guanyava per 2-1. Però malgrat la derrota, l’equip dirigit per Dani Setién segueix quart del grup 1 de Nacional Catalana, en posició de segellar la permanència i d’obtenir el premi d’entrar directament a jugar els quarts de final del play-off pel títol i l’ascens a l’OK Lliga Plata.

El derbi barceloní de la categoria no va decebre i el Congrés i el Barça van oferir un partit vibrant amb moltes ocasions a les dues porteries. Una de les primeres la va convertir en gol el Congrés, ja que Marc Aubets, a la sortida d’una falta, va marcar l’1-0 quan només es portava un minut i mig de joc.

El Barça, però, va aprofitar una badada defensiva del Congrés per empatar per mitjà de Sergi García quan quedaven 6 minuts pel descans i a la recta final de la primera part Martí Ferrer, Marc Aubets, Pau Aparicio i Àlex Martínez van tenir clares ocasions per fer el 2-1, però la bola no va voler entrar.

Tampoc va entrar al minut i mig de la segona part, quan Marc Hernández li va aturar una falta directa a Iñaki Cabezas, però poc després va ser Àlex Mañé qui va haver d’intervenir diverses vegades amb encert per evitar l’1-2. El Barça, amb jugadors molt joves i una gran profunditat de banqueta, imposava un ritme frenètic al partit, mentre el Congrés, curt d’efectius perquè tenia un canvi menys i a sobre Albert Aubets estava amb febre i no va arribar a jugar, es defensava molt bé i creava perill a la contra.

Però poc després de que Sergi García enviés una bola al pal va arribar la desena falta d’equip del Barça i Marc Aubets no va desaprofitar la corresponent directa i va fer el 2-1 quan encara faltaven 11 minuts i mig per acabar el partit.

El Congrés, amb una bona defensa, estava conjurant tots els intents del Barça per empatar i Àlex Mañé va estar immens aturant-li una directa a Oriol Llenas a 4’04” del final després de fer la desena falta d’equip. A més, Àlex Martínez va tenir en el seu estic el 3-1 a dos minuts per acabar, però el destí va ser molt cruel amb el Congrés quan a manca d’1’33” Oriol Llenas va fer el 2-2 en un contracop i encara més quan el mateix jugador va marcar el 2-3 amb només 1’05” per jugar després de robar-li una bola al mig del camp a Martí Ferrer.

En 30 fatídics segons tota la feina se’n havia anat a norris i, encara que a l’últim atac el Congrés va canviar a Àlex Mañé per un jugador de pista per generar situació de superioritat, el marcador ja no es va moure i d’haver tocat la victòria amb els dits es va passar a una cruel derrota que no fa justícia als mèrits de l’equip.

El Congrés somiava amb una victòria contra el Barça per recuperar la tercera plaça del grup dels vuit millors, però la bona notícia és que la resta de resultats el van afavorir i segueix quart amb 11 punts, a quatre de l’equip blaugrana, encara que ara té a tocar a l’Olot (5è amb 10), al Caldes (6è amb 9) i al Tona i al GEiEG (7è i 8è amb 8). El GEiEG serà precisament el proper rival a la Pista Coberta Cristina Clota en un partit que diumenge dia 16 serà televisat en directe per la plataforma Xala! i en el que el Congrés defensarà el seu quart lloc.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 2 (1 i 1): Àlex Mañé, Marc Aubets (2), Martí Ferrer, Iñaki Cabezas, Pau Aparicio -equip inicial-; Àlex Martínez i Jordi Arboix

Barça, 3 (1 i 2): Marc Hernández, Lluc Vilà, Oriol Llenas (2), Jordi Trepat, Marc González -equip inicial-; Martí Gabarró, Kylian Gil, Sergi Garcia (1) i Ferran Garcia

Gols: 1-0, Marc Aubets, 2’; 1-1, Sergi Garcia, 19’ (descans); 2-1, Marc Aubets, 39’; 2-2, Oriol Llenas, 49’; 2-3, Oriol Llenas, 50’

Àrbitre: Xavier Buixeda

LA RESTA DE LA JORNADA

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023