El CP Congrés-La Sagrera Es Mou dona la cara, però perd a Capellades contra el líder de Nacional Catalana

L’equip baixa a la quarta plaça del grup, però segueix depenent d’ell mateix per acabar entre els quatre primers, certificar la salvació i classificar-se pel jugar els play-off pel títol

La visita a la pista del Capellades, líder del grup 1 de Nacional Catalana, no va ser propícia el passat cap de setmana per al CP Congrés-La Sagrera Es Mou, que va perdre per 3-2 a la tercera jornada de la segona fase i va baixar de la tercera a la quarta posició de la classificació, però encara dintre dels quatre equips que jugarien directament el play-offs d’ascens sense passar per la repesca, la qual cosa els hi asseguraria la permanència.

Tot i avançar-se en el marcador a mig minut del descans amb un gol d’Àlex Martínez que el va fer anar al vestidor amb un esperançador 0-1, l’equip dirigit per Dani Setién va veure com el Capellades li remuntava a la segona part. Primer amb un gol de Jordi Masoni en el minut 32 jugant en superioritat després que Albert Aubets veiés la targeta blava i Àlex Mañé aturés la falta directa en contra, en el 41 amb un altre d’Oriol Prat producte d’un penal rigorós i a 4’41” del final amb un tercer obra de Jesús Solà. 

Malgrat tot, el Congrés no es va donar per vençut i menys d’un minut després Iñaki Cabezas va fer el 3-2 de falta directa quan el Capellades va cometre la desena. Encara amb 4 minuts per jugar, el Congrés tornava a estar dintre del partit i en el temps restant va gaudir de diverses ocasions per empatar, però el Capellades també per fer el 4-2 com una directa que Mañé li va aturar a Solà a 2’44” del final. El marcador, però, ja no es va moure i el 3-2 final va certificar la segona derrota del Congrés en el grup 1 de la segona fase. 

Després d’aquesta derrota, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou és ara quart del grup 1 amb 11 punts, a 14 del Capellades, que segueix líder invicte i ja està mtemàticament classificat pels quarts de final del play-off; a tres del Cerdanyola, segon; i a un del Barça, tercer; mentre que en té dos d’avantatge sobre el cinquè, que és el Caldes amb 9. 

A la propera jornada el Congrés rebrà al Barça a les 17.00 hores a casa en un partit decisiu per recuperar la tercera plaça del grup. 

Fitxa tècnica 

Capellades HC, 3 (0 i 3): Albert Povedano, Jesús Solà (1), Víctor Moreno, David Tarrida, Joan Masoni, Aleix Còrdoba, Jordi Masoni (1), Oril Prat (1p), Guillem Martí i Marc Rojas 

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 2 (1 i 1): Àlex Mañé, Marc Aubets, Pau Aparicio, Martí Ferrer, Iñaki Cabezas (1), Albert Aubets, Jordi Arboix, Àlex Martínez (1) i David Salelles 

Gols: 0-1, Àlex Martínez, 24’ (descans); 1-1, Jordi Masoni, 32’; 2-1, Oriol Prat (p), 41’; 3-1, Jesús Sola, 46’; 3-2, Iñaki Cabezas (fd), 46’ 

Àrbitre: Joaquim Serraclara. Targeta blava a Albert Aubets. Faltes d’equip: 11 el Capellades i 10 el Congrés 

ELS ALTRES RESULTATS DE LA JORNADA

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023