El CP Congrés-La Sagrera Es Mou arrenca amb una derrota a Girona a la segona fase de Nacional Catalana

L’equip de Dani Setién acaba perdent per 5-2 tot i avançar-se en el marcador

La segona fase de la Nacional Catalana va començar amb mal peu per al primer equip sènior del CP Congrés-La Sagrera Es Mou, que va perdre per 5-2 a la pista del GEiEG el primer partit del grup 1, el dels vuit millors equips de la categoria. Les càmeres de la Xarxa, que va retransmetre el partit en directe per les televisions locals, van tornar a portar mala sort al Congrés, que es va avançar en el marcador però va acabar perdent clarament el partit i va baixar a la tercera posició del grup, en el que ara està a nou punts del líder Capellades i a tres del Cerdanyola, segon classificat, i en té tres d’avantatge sobre el Caldes i el Tona, que són quart i cinquè.

El partit va començar molt bé pel Congrés, que amb una bona defensa d’anticipació i una gran velocitat al contracop va arribar amb claredat a la porteria del GEiEG, ben defensada per Marc Panella. I només mig minut després de que Albert Aubets tingués una ocasió d’or que el porter gironí va salvar sobre la mateixa línia de gol i va quedar el dubte sobre si la bola havia entrat o no, ell mateix va fer el 0-1 al desviar un tir llunyà d’Iñaki Cabezas. Era el minut 10 i el Congrés s’avançava en el marcador.

Malgrat que el Congrés estava donant molt bones sensacions, dos minuts després del 0-1 una bola interior d’Albert Formatgé sobre Guillem Ribot la va aprofitar el veterà jugador del GEiEG per marcar el gol de l’empat. L’equip dirigit per Dani Setién va respondre amb un pal de Martí Ferrer al minut 13, però una bona jugada personal d’Albert Formatjé aixecant la bola i picant-la sortints des del darrera de la porteria va significar el 2-1 pel GEiEG a 7’55” del descans.

A 5’09” per acabar la primera part el Congrés va tornar a tenir una clara ocasió quan Albert Aubets va forçar un clar penal, que va venir acompanyat d’una targeta blava per Albert Formatjé, però el seu germà Marc el va enviar al pal i el GEiEG va ser capaç d’aguantar els dos minuts d’inferioritat sense encaixar. Panella, amb un parell de bones intervencions, va evitar que el Congrés empatés abans del descans, al que es va arribar amb mínima victòria local per 2-1.

Però quan encara no havien passat dos minuts de la represa Formatjé va fer el 3-1 en un tir de pala des de la seva esquerra que va entrar pel mateix escaire de la porteria defensada per Àlex Mañé i el gol va fer mal al Congrés, que de mica en mica es va anar precipitant en el seu joc fins el punt de perdre el control del partit i d’encaixar dos gols consecutius entre els minuts 39 i 40 per mitjà de Guillem Ribot i Ricard Verdura en dos potents llançament que van posar el 5-1 en el marcador.

Quedaven 10 minuts pel final i hi havia temps per reaccionar, però el Congrés només va aconseguir maquillar el resultat amb un gol de Pau Aparicio a 6’06” per la conclusió que va deixar el marcador en el definitiu 5-2.  

FITXA TÈCNICA

GEiEG, 5 (2 i 3): Marc Panella, Alejandro López, Guillem Ribot (2), Xevi Cdina, Pau Nonell -equip inicial-; Javier Patau, Josep Maria Güell, Ricard Verdura (1), Albert Formatjé (2) i Jordi Pérez (ps) 
CP CONGRÉS-LA SAGRERA ES MOU, 2 (1 i 1): Àlex Mañé, Àlex Martínez, Iñaki Cabezas, Pau Aparicio (1), Albert Aubets (1) -equip inicial-; Martí Ferrer, Marc Aubets, Jordi Arboix i David Salelles (ps)

GOLS: 0-1, Albert Aubets, 10’; 1-1, Guillem Ribot, 12’; 2-1, Albert Formatjé, 17’ (descans); 3-1, Albert Formatjé, 27’; 4-1, Guillem Ribot, 39’; 5-1, Ricard Verdura, 40’; 5-2, Pau Aparicio, 44’

ÀRBITRES: Albert Barba i Marc Vilardell. Targeta blava a Albert Formatjé. 8 faltes el GEiEG i 6 el Congrés

VICTÒRIES DEL PRIMERA CATALANA I L’OK23 I DERROTA DEL TERCERA CATALANA

Pel que fa a la resta d’equips sèniors, el Primera Catalana va guanyar al Vendrell per 2-0 amb gols de Roger Ventura i Guille Dato i és desè del grup B amb 20 punts; el Tercera Catalana va perdre per 7-3 contra el SHUM a la tornada de la Copa de la Lliga de la categoria (l’anada havia acabat amb 3-3) i va quedar eliminat, mentre l’OK23 va superar per 6-2 al CEH Sabadell i és líder de la categoria amb 5 punts d’avantatge sobre el PHC Sant Cugat i un partit més jugat.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023