El CP Congrés-La Sagrera Es Mou goleja per 7-1 al Noia i es retroba amb la victòria després de set jornades sense guanyar

L’equip de Dani Setién torna a ser quart del grup B i es jugarà un lloc al grup dels vuit millors a la segona fase el proper diumenge a la pista del Cerdanyola en un partit televisat per Xala

Després de set jornades sense guanyar, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou es va retrobar dissabte amb la victòria a la 13a i penúltima jornada de la primera fase del grup B de Nacional Catalana al superar per 7-1 al Noia Freixenet en un partit molt complet que va servir per trencar la mala ratxa que perseguia l’equip i per recuperar la confiança a base de gols i solidesa defensiva.

El Noia, un equip molt jove que a la primera volta havia guanyat per 5-2 al Congrés, va jugar com ho fan la majoria de filials, obertament a l’atac i donant moltes opcions al contracop, que es com van arribar la majoria de gols, sis d’ells en una primera part jugada a un ritme molt elevat.

Dos gols d’Albert Aubets en els primers set minuts de partit al rematar dues assistències de Martí Ferrer van posar al Congrés per davant en el marcador, avantatge que els homes de Dani Setién van augmentar fins al 5-1 a l’acabar la primera part després de que Gerard Bertran escurcés distàncies en el minut 8. Un gol de Marc Aubets en el minut 10, un altre d’Aparicio en el 14 i un cinquè d’Àlex Martínez a 3’44” del descans en situació de power play per una targeta blava que va veure Arnau Güell van deixar el partit gairebé sentenciat a la primera part.

A la represa el partit va seguir mantenint un ritme molt elevat i es va convertir en un carrousel de contracops, d’ocasions a les dues porteries i de faltes d’equip, ja que l’àrbitre va posar el llistó molt alt i en va assenyalar 17 contra el Congrés i 23 contra el Noia. Producte de les faltes, el Congrés va gaudir de tres directes a favor, una a la primera part que no va aprofitar Iñaki Cabezas i dues a la segona, que van errar Àlex Martínez i el mateix Iñaki, mentre el Noia també en va fallar dues per mitjà de Marc Carrasco i Roger Monserrat.

Pau Aparicio, en una jugada d’oportunisme, va fer el 6-1 quan encara mancaven 9 minuts pel final i a l’últim minut un ràpid contracop del Congrés va significar el definitiu 7-1 i el tercer gol personal d’Albert Aubets.

Després d’aquest victòria i els altres resultats, el Congrés va acabar la jornada una altra vegada dins dels quatre primers amb opcions de classificar-se pel grup dels aspirants al títol a la segona fase si el proper diumenge aconsegueix puntuar a la pista del Cerdanyola, que ja està matemàticament classificat després de sorprendre a domicili al Piera per 1-3. Depenent dels altres resultats, el Congrés fins i tot té opcions matemàtiques d’acabar segon de grup si guanya al Cerdanyola en un partit que a les 16.05h serà televisat per la plataforma Xala i de classificar-se per la Copa Generalitat, que el 10 i 11 de gener jugaran els dos primera de cada un dels grups de la primera fase.

Fitxa tècnica

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 7 (5 i 2): Àlex Mañé, Albert Aubets (3), Marc Aubets (1), Jordi Arboix, Pau Aparicio (2), Martí Ferrer, Àlex Martínez (1), Iñaki Cabezas i David Salelles (ps)

CE Noia Freixenet, 1 (1 i 0): Oriol Xaus, Marc Carrasco, Pere Urpí, Antoni Salvadó, Roger Monserrat, Gerard Bertran (1), Gerard Monserrat, Joan Tormo, Arnau Güell i Josep Fernández (ps)

Gols: 1-0, Albert Aubets, 6’; 2-0, Albert Aubets, 7’; 2-1, Gerard Bertran, 8’; 3-1, Marc Aubets, 10’; 4-1, Pau Aparicio, 14’; 5-1, Àlex Martínez, 22’ (descans); 6-1, Pau Aparicio, 41’; 7-1, Albert Aubets, 49’

Àrbitre: Cristian García. Targetes blaves a Arnau Güell (21’) i Marc Carrasco (30’). 17 faltes el Congrés i 23 el Noia

DERROTA DEL PRIMERA CATALANA CONTRA EL RIPOLLET

El sènior de Primera Catalana, per la seva banda, també va jugar dissabte i va perdre per 4-6 a casa contra el Ripollet, segon classificat del grup B i que la passada temporada jugava a Nacional Catalana. En una jornada amb molt pocs partits, el Júnior A i el Juvenil B van guanyar respectivament per 6-3 al Mollerussa i per 3-5 al Sentmenat A per assegurar els seus segons llocs de grup a manca d’una jornada per tancar la primera fase

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023