L’infortuni s’acarnissa amb el CP Congrés-La Sagrera Es Mou a Maçanet i encadena la setena jornada sense guanyar

L’equip surt per primera vegada dels quatre primers del grup B que entraran al dels 8 millors a la segona fase, però encara depèn d’ell mateix: si guanya els dos partits que queden es classificarà

Una altra dolorosa i infortunada derrota del CP Congrés-La Sagrera Es Mou per 2-1 a la pista del SHUM Maçanet va deixar aquest diumenge al nostre equip per primera vegada fora dels quatre primers del grup B de la Nacional Catalana a dues jornades del final de la primera fase.

Quatre punts en les set últimes jornades, en les que ha sumat quatre empats i tres derrotes, certifiquen la mala ratxa de l’equip dirigit per Dani Setién, que sembla haver trepitjat alguna cosa que fa mala olor i no sap el que és guanyar des de que el passat 12 d’octubre va superar per 3-2 al propi SHUM a la primera volta. 

L’infortuni que des de llavors ha perseguit a l’equip ha tingut aquesta setmana un nou episodi que va començar dissabte passat quan l’Olot, després d’empatar 2-2 a la Pista Coberta Cristina Clota, va protestar l’acta per una irregularitat administrativa en la fitxa d’Àlex Martínez, que malgrat ser un jugador sub23 i haver presentat el certificat corresponent oficialment la tenia de l’equip de Tercera Catalana i havia superat el nombre màxim de partits permesos amb el Nacional Catalana. A l’espera de que el Comitè de Competició de la Federació Catalana resolgui l’expedient sobre aquest protest, l’Àlex no va poder jugar aquest diumenge en un partit en el que la mala sort es va tornar a acarnissar en l’equip.

Malgrat la baixa, el Congrés va afrontar el partit amb força determinació per poder mantenir-se entre els quatre primers i ho va aprofitar per poder avançar-se en el marcador als 4 minuts per mitjà de Martí Ferrer, que va rematar una gran assitència de Marc Aubets al segon pal. Amb avantatge al marcador, el Congrés va continuar amb el seu joc, però al minut 9 l´àrbitre va mostrar una targeta blava a Pau Aparicio i malgrat que Àlex Mañé li va aturar la corresponent falta directa a Nil Tarrés, el SHUM va aprofitar la superioritat en pista i a manca de només 20 segons per acabar la inferioritat, un molt bon xut de Isaac Fernández des de  fora de l´àrea va significar el gol de l’empat (1-1). El homes de Dani Setién van continuar lluitant amb força, però durant la resta de la primera part cap dels dos equips va tenir gaires oportunitats, tot i que va haver-hi un pal per part de cada equip. 

A la represa, el conjunt de la Selva va pujar una marxa més el ritme, però el Congrés va respondre bé, no donant gaires opcions en defensa, però tampoc tenint gaire encert de cara a porteria. Al minut 12 de la segona part, una targeta blava a Sergi Pujol va propiciar una directa a favor del Congrés, que Jordi Arboix no va poder transformar Jordi Arboix. Només quatre minuts més tard, Nil Tarrés feia el 2-1 en una gran jugada a dintre de l´àrea. El Congrés va pressionar molt la bola a partir d´aquell moment i en el minut 20, a 5 del final, va tenir un penal a favor per poder empatar, que el porter selvatà li va aturar a Marc Aubets. Tot i la pressió del Congrés, en els últims 5 minuts el SHUM va saber controlar per assegurar la victòria.

Malgrat la derrota i haver sortit del grup dels quatre primers que es classifiquen pel dels 8 millors a la segona fase, el Congrés depèn d’ell mateix per classificar-s’hi, ja que ho farà si guanya els dos partits que li queden. La propera jornada a casa contra el Noia, contra el que va perdre a Sant Sadurní per 5-2, i a la última a la pista del Cerdanyola, amb el que va empatar a la primera volta a la Pista Coberta Cristina Clota (3-3).

FITXA TÈCNICA

SHUM Frit Ravich, 2 (1 i 1): Àlex Rovira, NIl Tarrés (1), Miquel Farré, Robert Jimón, Sergi Pujol, Martí Buch, Isaac Fernández (1), David Roch, Adrià Planella i Sergi Pla (ps).

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 1 (1 i 0): Àlex Mañé. Marc Aubets, Albert Aubets, Martí Ferrer, Jordi Arboix, Pau Aparicio, Iñaki Cabezas, Txetxu Rodríguez i David Salelles (ps)

Gols: 0-1, Martí Ferrer, 4′; 1-1, Isaac Fernández, 9′ (descans); 2-1, Nil Tarrés, 42′

Àrbitre: Quim Navales. Targetes blaves a Sergi Pujol i Pau Aparicio. 8 faltes el SHUM i 4 el Congrés

MALA JORNADA PER LA RESTA DE SÈNIORS

Els altres tres equips sèniors del club tampoc van aconseguir guanyar en una mala jornada. El de Primera Catalana va perdre per 2-1 a Riudoms i és novè del grup B amb 17 punts; el de Tercera Catalana va perdre per 3-6 a casa contra el SD Espanyol i és vuitè del grup C amb 14, i l’OK23 va caure per 2-3 també a casa contra el Sentmenat i és tercer amb 16 punts.

Aquests han estat tots els resultats d’aquesta setmana:

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023