Dolorosa derrota del Nacional Catalana amb molt infortuni a la pista del Sentmenat (4-2)

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou va perdre el partit i el liderat del grup B, en el que ara és tercer a dos punts del Cerdanyola

Després de nou jornades liderant la classificació del grup B de la Nacional Catalana, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou va perdre diumenge la seva privilegiada posició al caure per 4-2 a la pista de l’HC Sentmenat. L’equip dirigit per Dani Setién, que en les cinc últimes jornades ha perdut dos partits i n’ha empatat tres, és ara tercer amb un total de 16 punts en 10 partits, a dos del Cerdanyola, nou líder amb 18 en el mateix nombre d’encontres, i un per darrere del Tona, amb el que va empatar dijous en l’ajornat corresponent a la 9a jornada i que en té 17 en 9 partits.

El Congrés no va tenir fortuna a Sentmenat, on la seva manca d’encert en atac, la bona actuació del porter local i algunes decisions arbitrals es van combinar en contra el mateix dia. Després d’un inici igualat, Héctor Gallego va avançar al Sentmenat al minut 11 i en els quatre últims abans del descans es van encadenar diverses i infortunades accions.

A 4’05” Martí Ferrer va veure una rigorosa targeta blava castigada amb una directa que Ferran Carrió va aprofitar per fer el 2-0 i a manca de 22 segons Pau Aparicio va cometre un penal sobre Albert Hernández en un contracop que el mateix jugador va convertir en el 3-0 sense que David Salelles, l’especialista que va entrar en el lloc d’Àlex Mañé per a intentar aturar-lo com ha fet en moltes ocasions, pogués fer-ho aquesta vegada.

El 3-0 a l’arribar al descans va ser un llast per al Congrés, que malgrat tot no va abaixar els braços i a la segona part va sortir amb empenta per a intentar la remuntada i una arrossegada de Marc Aubets als 17 segons va fer pujar el 3-1 en el marcador i el va tornar a posar dins del partit. El Sentmenat, sorprès per la defensa en rombe que va passar a fer el Congrés, va passar per uns minuts de crisi que Albert Aubets va aprofitar per marcar el 3-2 al minut 7 de la represa.

Quedaven 18 minuts i hi havia temps per remuntar, però la feina es va quedar a mitges perquè a manca de 13’57” va arribar la desena falta de l’equip dirigit per Dani Setién i Ferran Carrió va definir la corresponent directa com la de la primera part, avançant-se la bola un metre i xutant de cullera per batre a Àlex Mañé i tornar a ampliar l’avantatge del Sentmenat (4-2).

Malgrat tot, el Congrés no va defallir i va lluitar en busca del 4-3 que el tronés a fer entrar en el partit, però no va arribar ni per mitjà d’una directa quan el Sentmenat va cometre la seva desena falta a 1’29” del final, que Bernat González li va aturar a Jordi Arboix.

A la propera jornada el Congrés rebrà, a les 17.00 hores de dissabte, el CH Olot, que és quart a dos punts del nostre equip però encara té un partit pendent, el que dijous dia 21 jugarà a la pista del Tona.

FITXA TÈCNICA

HC Sentmenat, 4 (3 i 1): Bernat González, Àlex de los Santos, Ferran Carriió (2), Héctor Gallego (1), Martí Norberto, Albert Hernández (1p), Marc Coll, Jesús Hernández, Jesús López, Sergi Curtiellas i Pau Nuevo

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 2 (0 i 2): Àlex Mañé, Marc Aubets (1), Àlex Martínez, Martí Ferrer, Pau Aparicio, Iñaki Cabezas, Albert Aubets (1), Jorti Arboix i David Salelles

Gols: 1-0, Héctor Gallego,11’; 2-0, Ferran Carrió (directa), 21’; 3-0, Albertt Hernández (penal), 24’ (descans); 3-1, Marc Aubets, 26’; 3-2, Albert Aubets, 32’; 4-2, Ferran Carrió (directa), 36

Àrbitre: Àngel Tavera. Tarjeta blava a Martí Ferrer.

LA RESTA DE LA JORNADA

Els altres dos equips sèniors del club que van jugar aquest cap de setmana tampoc no van poder guanyar els seus partits. El de Primera Catalana va perdre clarament a la pista del Sant Cugat per 7-1 i és novè amb 14 punts, a 11 del SD Espanyol, que és el líder, mentre el de Tercera Catalana va empatar a casa contra el Sant Just A (3-3) i és sisè amb 14 punts, a 13 del Cerdanyola, que és el líder.