El Cerdanyola arrenca un empat a tres en un intens partit televisat per Xala en el que el Congrés desaprofita un 2-0

L’equip vallesà treu profit d’un partit molt físic en el que un gol d’Àlex Martínez a 3’06” del final i una gran aturada amb el rellotge a zero d’Àlex Mañé eviten la derrota

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou i el Cerdanyola CH han empatat a 3 aquest diumenge un intens partit de la Nacional Catalana masculina que li ha servit a l’equip sagrerenc per mantenir el liderat provisional del grup B davant d’un rival que arribava com a tercer classificat i s’ha endut un punt després d’un encontre que ha portat al terreny físic.

El partit, que tots dos equips han jugat a un ritme molt elevat, ha tingut moltes alternatives i el Congrés, que ha desaprofitat una avantatge de 2-0 al minut 3 de la segona part, ha vist com el Cerdanyola li remuntava a quatre del final (2-3) abans que Àlex Martínez fes el definitiu 3-3 quan en restaven tres.

A la primera part, el Congrés ha estat superior al Cerdanyola i se n’ha anat al vestidor amb 1-0 a favor gràcies a un gol de Jordi Arboix, que en el minut 17 ha culminat una bona contra de tres contra dos amb una gran definició davant de Bonneau.

Als 10 segons de la segona part el Cerdanyola podia haver empatat quan l’àrbitre ha xiulat un penal sobre Xavi Pastó que David Salelles, que ha entrat a la pista expressament per substituir Àlex Mañé, li ha aturat a Àlex López. El partit s’ha començat a endurir quan Jordi Arboix i Ignasi López han vist una targeta blava simultània en el segon minut de joc i en el tercer ha arribat el 2-0 per mitjà d’Albert Aubets, que ha aprofitat una bona assistència de Martí Ferrer.

Dos minuts després una altra targeta blava a Noel Río ha propiciat una directa a favor del Congrés que Bonneau li ha aturat a Marc Aubets i, després de mantenir la inferioritat sense encaixar cap gol, del possible 3-0 s’ha passat al 2-1 perquè Ignasi López ha marcat en una ràpida contra quan el seu equip ja havia recuperat el jugador exclòs.

Encara ha tingut una altra directa a favor el Congrés quan en el minut 9 el Cerdanyola ha comès la seva desena falta, que Bonneau li ha aturat en dos temps a Jordi Arboix. I quan es perdona massa se sol pagar i així ha estat perquè a 14 del final Pau Aparicio ha vist una altra targeta blava i, encara que Àlex Mañé li ha aturat el llançament a Xavi Pató i també la repetició després d’haver-se avançat en el primer, no ha pogut fer res quan Dídac Llobet ha llançat un tir creuat des de la seva esquerra jugant en superioritat que ha trobat tapat al porter del Congrés i ha significat el 2-2.

En un no res l’avantatge del Congrés en el marcador s’havia esfumat i poc després arribava la desana falta de l’equip dirigit per Dani Setién, que Àlex Mañé li aturava a Llobet. La intensitat del partit feia que les faltes caiguessin una darrera l’altra i a 5’05” del final ha arribat la 15a del Cerdanyola, que ha propiciat una directa a favor del Congrés que Iñaki Cabezas ha enviat fora.

I quan ningú no ho esperava a 4’20” del final ha arribat una rigorosa segona targeta blava per Jordi Arboix en una jugada en atac al racó que ha significat una nova directa en contra. I, malgrat que Mañé li ha aturat a Ignasi López, Río ha recollit el rebuig venint des del darrere i li ha cedit de nou la bola al golejador del Cerdanyola, que ha fet el 2-3 des del segon pal.

Del 2-0 s’havia passat al 2-3 i el Cerdanyola s’estava emportant un premi massa gran pels mèrits que havia fet. Però un minut després Àlex Martínez aprofitava una assistència d’Albert Aubets per batre Bonneau aixecant la bola per sobre del porter cerdanyolenc i establir el 3-3 a 3’06” del final.

Els tres minuts finals s’han viscut amb nervis i l’ocasió més clara l’ha tingut sobre la botzina el visitant Ignasi López, que en una gran acció personal s’ha plantat davant d’Àlex Mañé, que ha salvat un gol que ja es cantava coincidint amb el final del partit.

A la propera jornada, la primera de la segona volta, el Congrés tornarà a jugar a casa contra el Piera, subcampió la passada temporada, però ara últim del grup B amb 5 punts, 9 menys que l’equip sagrerenc.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 3 (1 i 2): Àlex Mañé, Marc Aubets, Martí Ferrer, Albert Aubets (1), Pau Aparicio -inicial-; Jordi Arboix (1), Àlex Martínez (1) i Iñaki Cabezas i David Salelles (ps)

Cerdanyola CH, 3 (0 i 3): Baptiste Bonneau, Xavi Pastó, Dídac Llobet (1), Noel Río, Ignasi López (2) -inicial-; Àlex Sánchez, Eloi Gaspar, Mario Núñez, Oriol Palomino i Marcos Cabrera (ps)

Gols: 1-0, Jordi Arboix, 17’ (descans); 2-0, Albert Aubets, 28’; 2-1, Ignasi López, 32’; 2-2, Dídac Llobet, 36’; 2-3, Ignasi López, 46’; 3-3, Àlex Martínez, 47’

Àrbitre: Pere Ramos. Targetes blaves a Jordi Arboix (2), Pau Aparicio, Ignasi López i Noel Río. 12 faltes el Congrés i 17 el Cerdanyola

El altres equips sènior del club tampoc han pogut guanyar aquest cap de setmana, ja que el 1a Catalana va perdre dissabte per 3-5 contra el Reus Ploms, l’OK23 el mateix dia per 1-2 contra el Sant Justi el 3a Catalana ho ha fet aquest mateix diumenge per 2-8 també contra el Cerdanyola.

Aquests han estat els tots els resultats del cap de stemana:

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023