El CP Congrés-La Sagrera Es Mou torna a Nacional Catalana després de guanyar per 3-0 a l’última jornada al CE Vendrell

L’ascens de l’equip fa que el de 2a Catalana, que havia acabat primer del Grup C, també assoleixi l’ascens a Primera Catalana

Un any després del descens a Primera Catalana, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha recuperat la categoria perduda gràcies a la seva victòria per 3-0 sobre el CE Vendrell a l’última jornada del campionat i la propera temporada tornarà a jugar a Nacional Catalana.

La derrota del Barça contra el propi Vendrell a la jornada anterior combinada amb el triomf del Congrés a la pista del Reus Deportiu li va donar a l’equip dirigit per Dani Setién l’oportunitat de tornar a la màxima categoria catalana i no l’ha desaprofitada a casa.

El nervis i la responsabilitat de tenir-ho a la punta dels dits, però, han traït durant molts minuts a l’equip, que no ha estat capaç de trobar el camí del gol fins la segona part després d’arribar al descans amb empat a zero.

Al Congrés, amb un joc lent i previsible, li ha costat molt atacar la defensa en zona del Vendrell i els tirs de lluny han estat l’única i ineficaç arma per batre a l’equip visitant, que tampoc ha creat massa perill a la porteria defensada per Àlex Mañé.

No ha estat fins al minut 7 de la segona part que ha arribat el primer gol, quan Martí Ferrer, davant mateix del porter, ha desviat amb habilitat un xut llunyà del propi Marc Aubets per inaugurar el marcador. L’1-0 ha donat una mica més de tranquil·litat a l’equip, que dos minuts després s’ha descarregat de tensió quan ha arribat el 2-0 gràcies a un altre xut llunya de Jordi Arboix, que ha entrat directe malgrat que Martí Ferrer, situat davant del porter, ha estat a punt de tocar la bola.

Quedaven encara 16 minuts i no hi havia res fet, però amb dos gols d’avantatge el Congrés no ha perdut el cap i Àlex Mañé ha aturat un u contra u a 9’40” del final que ha estat la millor ocasió pel Vendrell i ha evitat el 2-1.

Pocs segons després ha arribat una clara ocasió de Pau Aparicio a la contra i la sentència definitiva ha estat el 3-0 que Albert Aubets ha marcat a 5 minuts del final desviant un xut del seu germà Marc.

El clar marcador ha fet que el públic que avui ha emplenat les graderies de la Pista Coberta Cristina Clota comencessin a celebrar la victòria amb crits de ‘Manolo, Manolo’, recordant el conserge i delegat de pista del club que va morir l’estiu passat i esclatessin d’alegria amb el xiulet final.

La alegria ha estat doble perquè amb l’ascens directe del primer equip sènior a Nacional Catalana, el de Segona Catalana dirigit per Víctor Cruz, que havia acabat primer del grup C de Segona Catalana i avui també ha tancat la Lliga amb una contundent victòria sobre el Sentmenat per 6-1, també ha pujat i la propera temporada jugarà a Primera Catalana.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou 3 (0 i 3): Àlex Mañé, Marc Aubets, Jordi Arboix (1), Martí Ferrer (1), Pau Aparicio, Albert Aubets (1), Àlex Martínez, Marc Escribà i David Salelles

CE Vendrell 0 (0 i 0): Marc Solans, Alejandro Quesada, Arnau Gimeno, Sergi Garriga, Aleix Cid, Lluc Rambaudi, Arnau Dilme i Josep Maria Guasch

Gols: 0-0, descans; 1-0, Martí Ferrer, 32’; 2-0, Jordi Arboix, 34’; 3-0, Albert Aubets, 45’

Àrbitre: Pere Ramos. 6 faltes a cada equip

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023