Gran victòria al temple del Reus Deportiu (4-5), que ens torna al liderat del grup B de 1a Catalana i a les portes del retorn a Nacional Catalana

Gràcies a una impressionant victòria al mític Palau d’Esports del Reus Deportiu (4-5), el CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha aprofitat perfectament la punxada de divendres al vespre del Barça Lassa a la pista del CE Vendrell (2-1), s’ha posat líder del grup B de Primera Catalana a la 29a i penúltima jornada i, un any després de viure un traumàtic descens, el proper dissabte tindrà l’oportunitat de retornar a Nacional Catalana si guanya a la Pista Coberta Cristina Clota (17.00 h) al mateix equip vendrellenc. El primer lloc de grup té el premi de l’ascens directe i el Congrés, que porta deu jornades consecutives invicte i no perd un partit des de que el 17 de febrer ho va fer a casa contra el Barça, tindrà l’ocasió de tornar a la categoria que mai hauria d’haver perdut.

La victòria del Congrés ha estat èpica, perquè l’equip dirigit per Dani Setién ha començat molt fred i ha hagut de remuntar el 2-0 en contra que el marcador assenyalava quan només s’havien jugat dos minuts de partit. El Reus, que també es jugava les seves opcions d’entrar a les eliminatòries d’ascens, premi que obtenen els classificats del segon al cinquè lloc de cada grup, ha començat amb molta més grapa i en un vist i no vist ha marcat dos gols per mitjà Cañellas i Escala.

Però un gol de Martí Ferrer al minut 5 ha fet reaccionar al Congrés, que ha tornat a entrar en el partit malgrat que al 10 Escala ha tingut l’oportunitat de fer el 3-1 per al Reus en un penal a favor que David Salelles, l’especialista en aquests tipus de llançaments al que Dani Setién ha donat entrada puntual a la pista en substitució d’Àlex Mañé, ha aturat amb solvència.

El penal aturat per Salelles ha donat moral al Congrés, que després d’una fase de domini ha marcat dos gols consecutius en un minut per part d’Albert Aubets i Pau Aparicio quan encara en faltaven vuit per acabar la primera part i ha marxat al descans amb una mínima avantatge en el marcador (2-3).

Una jugada desgraciada en la que la bola ha rebotat en Albert Aubets i s’ha introduït en la porteria defensada per Àlex Mañé ha significat el 3-3 poc després de començar la segona part, un resultat que s’ha mantingut durant molts minuts en el marcador. Pau Aparicio, a 13 del final, ha fet el 3-4, però Ferran Giménez ha tornat a empatar dos minuts i mig després (4-4).

El partit estava molt igualat i el porter reusenc, Juanjo Matilla, li ha aturat una directa a Jordi Arboix a 9’23” pel final després que el Congrés arribés a les deu faltes, mentre que Àlex Mañé també ha fet el mateix amb Pablo del Río amb 4’26” per jugar quan l’equip groc-i-negre també ha comès la desena falta.

La igualtat s’ha trencat a 3’09” del final, quan Marc Aubets ha marcat el 4-5 culminant una assistència del seu germà Albert en una contra, i Jordi Arboix hauria pogut sentenciar a 21 segons del final, quan Matilla li ha aturat una directa després de la qual ja no hi ha hagut temps per res més i la victòria se l’ha endut el Congrés.

Reus Deportiu, 4 (2 i 2): Juanjo Matilla, August Villamayor, Jordi Cervelló, Ferran Giménez (1), Alexis García, Marc Cañellas (2), Ferran Alemany, Joan Salvador Escala (1), Pablo del Río i Luka Hernández

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 5 (3 i 2): Àlex Mañé, Marc Aubets (1), Jordi Arboix, Pau Aparicio (2), Albert Aubets (1), Martí Ferrer (1), Marc Escribà, Àlex Martínez i David Salelles

Gols: 1-0, Marc Cañellas, 1’; 2-0, Joan S. Escala, 2’; 2-1, Martí Ferrer, 5’; 2-2, Albert Aubets, 17’; 2-3, Pau Aparicio, 18’ (descans); 3-3, Març Cañellas, 28’; 3-4, Pau Aparicio, 38’; 4-4, Ferran Giménez, 39’; 4-5, Marc Aubets, 47’

Àrbitre: Albert Sans (Lleida). 15 faltes el Reus i 12 el Congrés

EXIT DEL SEGONA CATALANA I BON CAMPIONAT DELS BENJAMINS

La victòria per 5-10 de l’equip sènior de Segona Catalana a Piera podria propiciar la celebració  d’un doble ascens a casa, ja que el conjunt dirigit per Víctor Cruz, format per 6 sèniors amb el reforç habitual de júniors i juvenils, va certificar la primera posició del grup C a manca d’una jornada i l’ascens directe a Primera Catalana, encara que condicionat a que l’altre sènior també pugi.

El cap de setmana s’ha completat completar amb la participació del Benjamí A dirigit per Toni Ventura al Campionat de Barcelona de la categoria celebrat a Cerdanyola del Vallès, en el que va perdre els dos partits que va jugar contra el Cerdanyola A (2-4), finalment tercer classificat, i contra el CP Manlleu A (0-2).