El CP Congrés La Sagrera Es Mou goleja a l’Igualada (6-0) i manté la pressió sobre el Barça Lassa

L’equip de Dani Setién segueix a dos punts dels blaugrana a manca de dues jornades pel final de la lliga de Primera Catalana i només el primer puja directament a Nacional Catalana

Després de dues setmanes de descans sense competició, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou va tornar amb força a la pista i dissabte va derrotar amb contundència a l’Igualada HC, al que va superar per 6-0 a la 28a jornada del grup B de Primera Catalana. Amb aquesta victòria el Congrés va sumar la seva segona jornada consecutiva sense encaixar cap gol i la novena seguida sense perdre des de que el 17 de febrer ho va fer a casa contra el Barça Lassa, que es manté com a líder amb dos punts d’avantatge sobre l’equip dirigit per Dani Setién.

El partit no va tenir més història que la que van marcar els gols. El Congrés, amb un ritme de joc molt més alt que l’Igualada i més velocitat en totes les seves accions, va ser molt superior al seu rival i després d’arribar al descans amb 2-0 a favor gràcies a dos gols de molt bella factura de Jordi Arboix i Martí Ferrer, va sentenciar en els primers minuts de la segona part.

Jordi Arboix, amb un obús des de mig camp, va fer el 3-0 al minut 4 de la represa, el mateix Arboix va fer el 4-0 quatre minuts després amb un xut a la creueta en una jugada calcada en la que poc abans li havien anul·lat un gol per falta prèvia i Pau Aparcio, pocs segons després, va fer el 5-0 aprofitant un triple rebot quan encara mancaven 17 minuts pel final.

Amb el partit resolt, Dani Setién va donar entrada sota els pals a David Salelles, que va mantenir el mateix nivell d’efectivitat que havia mostrat Àlex Mañé, i David Ferrer, en una ràpida contra, va fer el definitiu 6-0 a 2’44” pel final.

A la propera jornada, el 12 de maig, el Congrés visitarà al Reus Deportiu, quart classificat a 16 punts de l’equip groc-i-negre, a la recerca d’una victòria que li permeti seguir mantenint la pressió sobre el Barça, que precisament va patir per superar a l’equip roig-i-negre a les Llars Mundet (6-5) i jugarà a la pista del Vendrell, cinquè amb el mateixos punts que el Reus i que marca la frontera dels equips que jugaran l’eliminatòria d’ascens a Nacional Catalana.

Només el primer classificat de cada grup -a l’A ja ho va fer fa diverses jornades el Voltregà- pugen directament a Nacional Catalana i els altres dos equips surten de l’eliminatòria d’ascens que hauran de jugar els equips classificats de la 2a a la 5a plaça. El Congrés ja té assegurada la 2a i encara aspira a la primera, que assolirà si guanya els dos partits que li queden -l’últim a casa contra el Vendrell- i el Barça perd un dels dos que ha de jugar, a la pista del Vendrell i a les Llars Mundet contra el Vila-seca a l’última jornada.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 6 (2 i 4): Àlex Mañé, Marc Aubets, Jordi Arboix (3), Pau Aparicio (1), Albert Aubets -equip inicial-; Martí Ferrer (2), Marc Escribà, Àlex Martínez i David Salelles

Igualada HC, 0 (0 i 0): Carles Ferrer, Armand Pujadó, Carles Pérez, Francesc Rubinat, Daniel Gual -equip inicial-; Bern Gabriel, Gerard Riba i Guillem Torrents

Gols: 1-0, Jordi Arboix, 7’; 2-0, Martí Ferrer, 18’ (descans); 3-0, Jordi Arboix, 29’; 4-0, Jordi Arboix, 32’; 5-0, Pau Aparicio, 33’; 6-0, Martí Ferrer, 48’

Àrbitre: Xavier Valiente. 5 faltes d’equip el Congrés i 8 l’Igualada

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023