Remuntada incompleta contra el Lleida Llista (4-4), però amb el premi del liderat provisional i la classificació per les eliminatòries d’ascens

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou iguala un partit que a la mitja part perdia per 0-4 i es posa primer amb un punt sobre el Barça, que aquest diumenge rep al Bell-lloc

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha empatat aquest dissabte a casa contra el Lleida Llista (4-4) el partit corresponent a la 26a jornada del grup B de Primera Catalana en el que ha protagonitzat una remuntada incompleta, ja que a la mitja part perdia per 0-4 i al final ha estat a punt de guanyar. Malgrat l’empat, l’equip dirigit per Dani Setién s’ha situat líder provisional en posició d’ascens directe a Nacional Catalana a l’espera de que aquest diumenge el Barça rebi al Bell-lloc. I en  el pitjor dels casos ja està matemàticament classificat per la fase d’ascens, que juguen el segon, tercer, quart i cinquè de cada grup.

El Lleida ha sorprès a la primera part a un Congrés adormit, que s’ha vist superat per un rival més encertat i ambiciós que se’n ha anat al vestidor amb un 0-4 a favor gràcies a dos gols d’Oriol Villar i dos d’Armando Sánchez.

Semblava que remuntar quatre gols en 25 minuts seria una tasca difícil, però a la segona part el Congrés ha despertat quan, després que Jordi Arboix fallés una falta directa a favor, Albert Aubets ha fet l’1-4 a manca de 12 minuts pel final i l’equip hi ha cregut. Martí Ferrer ha marcat el 2-4 a set minuts per acabar i Marc Aubets el 3-4 quan en faltaven cinc i la remuntada estava servida.

Hi havia temps per donar-li la volta al marcador, però el Congrés encara ha hagut de patir perquè ha comès la seva desena falta a 2’50” del final i el Lleida ha disposat d’una directa a favor que Àlex Mañé ha evitat que es convertís en el 3-5.

A 2’21” del final, Marc Aubets ha fet el 4-4 i en el temps que quedava el Congrés ha merescut marcar el 5-4, que no ha arribat per autèntica mala sort.

Després d’aquest empat, el Congrés suma 59 punts i és provisionalment líder amb un punt d’avantatge sobre el Barça C, que aquest diumenge rep al Bell-lloc a les Llars Mundet, 13 sobre el Reus i el Sitges i 14 sobre el SD Espanyol, que ha jugat dos partits menys i ocupa la cinquena posició. El Vendrell, que és sisè a 16 punts del Congrés, ja no el pot atrapar després de perdre divendres a la pista del Vila-seca.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 4 (0 i 4): Àlex Mañé, Martí Ferrer (1), Albert Aubets(1), Jordi Arboix, Marc Aubets (2), Pau Aparicio, Marc Escribà, Àlex Martínez i David Salelles

Lleida llista, 4 (4 i 0): Pol Besora, Oriol Montes, Pau Artigas, Marc Grau, Enric Duch, Oriol Villar (2), Armando Sánchez (2), Pol Besolí i Isaac Jones

Gols: 0-1, Sánchez, 10’; 0-2, Villar, 11’; 0-3, Sánchez, 15’; 0-4, Villar,25’ (descans); 1-4, Albert Aubets, 37’; 2-4, Ferrer, 43’; 3-4, Marc Aubets, 45’; 4-4, Marc Aubets, 48’

Àrbitre: Oriol Garriga. Faltes d’equip: 11 el Congrés i 15 el Lleida Llista

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023