Acaba la ratxa per al CP Congrés-La Sagrera Es Mou, que perd el partit i el liderat de Primera Catalana contra el Barça Lassa (1-2)

No va poder ser. El CP Congrés-La Sagrera Es Mou va perdre aquest diumenge per 1-2 contra el Barça Lassa C el seu partit de la 19a jornada del grup B de Primera Catalana i, després de sis jornades d’encapçalar la classificació, va cedir el liderat a l’equip blaugrana.

El Congrés, que portava 14 jornades invicte i no perdia cap partit des de que el 7 d’octubre ho havia fet precisament a la pista del Barça (6-4), no va tenir un bon dia en atac però tampoc va merèixer la derrota contra el filial blaugrana, que es va endur un premi massa gran. Un empat hauria estat un resultat més just després del que es va veure en els 50 minuts de joc.

El cert, però, és que el Barça es va avançar aviat en el marcador amb un gol de Lluc Vilà en el minut 4 i el Congrés no va ser capaç d’empatar tot i disposar de bones ocasions com un penal que Marc Aubets va errar a 1’54” del descans.

Marc González, al minut 4 de la segona part, va fer el 0-2 pel Barça i el partit es va posar coll amunt pel Congrés que, malgrat tot, va tenir bones ocasions per batre el al porter blaugrana, Marc González. Ho va aconseguir a manca de 13 minuts pel final del partit, quan el Barça va cometre la seva desena falta d’equip i Jordi Arboix va marcar l’1-2.

El gol va donar esperances de remuntada al Congrés, que només un minut després va salvar una situació compromesa quan Àlex Mañé va aturar-li una directa a Marc González que podia haver significat l’1-3. El marcador, però, ja no es va moure tot i que Marc Aubets va disposar d’un altre penal a favor amb 3’22” encara per jugar, que Marc Hernández li va aturar.

Com és habitual, el Congrés va fer un bon partit en defensa, però aquesta vegada va faltar lligar millor els atacs per a poder puntuar contra un gran rival.

La millor notícia, però, va ser que el Reus Deportiu i el SD Espanyol també van perdre i segueixen tercer i quart a vuit punts del Congrés. A la propera jornada, el 24 de febrer, el Congrés rebrà al CP Monjos per a seguir lluitant amb el Barça, que també jugarà a casa contra el Martinenc, per l’única plaça d’ascens directe a Nacional Catalana.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés 1 (0 i 1): Àlex Mañé, Marc Aubets, Marc Escribà, Jordi Arboix, Albert Aubets, Martí Ferrer, Arnau Layunta, Pau Aparicio i David Salelles (ps)

Barça Lassa C 2 (1 i 2): Marc Hernández, Alex Joseph, Lluc Vilà (1), Miki Grau, Antonio Miguélez, Jordi Trepat, Marc González (1), Jordi Badia i Arnau López (ps)

Gols: 0-1, Lluc Vilà, 4’ (descans); 0-2, Marc González, 29’; 1-2, Jordi Arboix, 37’

Àrbitre: Oriol Pérez. 14 faltes d’equip per al Congrés i el Barça

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023