El CP Congrés-La Sagrera Es Mou, líder del grup B de Primera Catalana, somia en el retorn a la màxima categoria

Després de començar la temporada amb dubtes, l’equip ocupa en solitari el primer lloc, l’únic que dona l’ascens directe, i diumenge que ve rebrà al Reus Deportiu a casa (13.15h)

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou va patir el curs passat una de les decepcions més grans de la seva història en baixar de Nacional Catalana a Primera Catalana després de batre un rècord al mantenir-se durant catorze temporades consecutives a la màxima categoria catalana. Però, després d’un inici amb dubtes, aquest passat cap de setmana s’ha posat líder en solitari del grup B de Primera Catalana, una posició que, de mantenir fins al final de la temporada, el retornaria la propera a Nacional Catalana.

Després de disputar-se 13 jornades, a dues d’acabar la primera volta, el Congrés és líder del grup B amb 29 punts, tres més que un grup de quatre equips que el persegueixen: SD Espanyol, CP Sitges New Ricky’s, Barça Lassa i Reus Deportiu. L’equip dirigit per Dani Setién es va posar provisionalment líder dimecres en el partit avançat que va jugar al Poliesportiu de les Comes contra l’Igualada (2-3) i aquest cap de setmana van perdre el Reus Deportiu (per 5-11 a casa contra el Barça) i el SD Espanyol (a la pista del Lleida Llista per 6-3), els dos únics equips que el podien atrapar.

Malgrat la situació, l’objectiu de tornar a Nacional Catalana segueix sent molt complicat. Només els primers dels grups A i B de Primera Catalana pugen directament, mentre que els classificats del segon al cinquè de cada un jugaran una fase d’ascens en la que dos equips més aconseguiran pujar.

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha anat de menys a més des de que ha començat la temporada. Li va costar adaptar-se a la nova categoria i en les quatre primeres jornades va guanyar dos partits i en va perdre dos –a casa contra el Santa Perpètua (2-5) i a les Llars Mundet contra el Barça C (6-4)­–, però des de la cinquena jornada es manté invicte després de guanyar set partits i empatar-ne dos a la pista del SD Espanyol (2-2), el principal favorit per l’ascens, i del Lleida Llista (1-1).

L’equip, dirigit per Dani Setién, que coneix molt bé la categoria perquè era el tècnic de l’equip B del Congrés que hi jugava la passada temporada, està format per Àlex Mañé i David Salellas com a porters, els germans Marc i Albert Aubets, Jordi Arboix, Martí Ferrer, Pau Aparicio i Marc Escribà, i té l’aportació puntual d’algun jugador júnior o juvenil a cada jornada. Els juvenils Pol Perpinyà i Àlex Martínez han estat els més habituals i fins i tot han aconseguit marcar un gol cada un. Jordi Arboix (15) i Albert Aubets (14) són els màxims golejadors i la porteria, amb Mañé com a titular i Salellas sortint en moments puntuals a pilota aturada, és la menys batuda de la categoria amb 30 gols encaixats.

“Es una gran satisfacció anar líders, però encara queda molta lliga, hi ha molta igualtat entre cinc o sis equips i s’haurà de lluitar fins el final”, assegura Dani Setién quan li mencionen la paraula ascens. Diumenge dia 16, contra el Reus Deportiu a casa (13.15 h), l’equip tindrà una prova de foc per veure del que és capaç.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023