El CP Congrés-La Sagrera Es Mou viu el seu dia més trist a Capellades

Després de 14 temporades seguides a Nacional Catalana, la derrota per 3-2 al segon partit del play-off de descens el comdemna a baixar a Primera Catalana

Després de competir durant 14 temporades consecutives a Nacional Catalana, la categoria més alta de l’hoquei patins català, el primer equip del CP Congrés-La Sagrera Es Mou va viure aquest dissabte a la pista del Capellades HC un dia molt trist amb la derrota per 3-2 en el segon partit del play-off de descens que el condemna a haver de jugar el proper curs a Primera Catalana, ja que també havia perdut el primer a casa per 2-4.

La mala sort que ha acompanyat l’equip dirigit per August de Nòbregas en les darreres setmanes va continuar a Capellades, on no va merèixer perdre un partit en el que va aconseguir empatar un 2-0 en contra abans del descans amb gols d’Albert Aubets i el seu germà Marc de penal, però a dos minuts del final va encaixar el 3-2 en un contraatac després d’un altre possible penal comès sobre Marc Escribà i ja no va poder remuntar malgrat lluitar fins l’últim segon.

Un final injust amb un equip al que durant més de mitja temporada les coses li van anar de cara amb la classificació per al grup dels vuit millors, que va estar a dos minuts d’entrar al play-off d’ascens a l’últim partit de la segona fase contra el Barça B i que s’ha vist clarament perjudicat pel nou sistema de competició d’aquesta temporada, que no premiava la regularitat.

Malgrat les llargues lesions dels porters Àlex López i David Salelles i en les darreres setmanes la del seu home franquícia, Uri Morell, el Congrés havia fet mèrits més que suficients per no haver de patir. Però després de tocar amb els dits el play-off d’ascens, les circumstàncies el van portar a haver de jugar-se la temporada en el de descens contra el Capellades al perdre l’eliminatòria de repesca a doble partit contra l’Olot, que venia del grup de baix i havia obtingut moltes menys victòries. I la situació, per la que no estava mentalment preparat, el va enganxar en el pitjor moment i li va tocar viure la creu del descens.

Però lamentar-se de les desgràcies o d’un sistema de competició injust no val per a res i ara cal mirar endavant i treballar de valent per a recuperar la categoria que mai no s’hauria d’haver perdut. Per sort, el CP Congrés té molt bones fornades de jugadors a la seva base que no tardaran en donar el salt al primer equip i el futur està garantit.

FITXA TÈCNICA

Capellades HC, 3 (2 i 1): Marc Rojas, David Tarrida, Jordi Masoni, Aleix Córdoba, Joan Masoni (2) –equip inicial-; Xavier Muntané, Joan Manel Marcos (1), Víctor Moreno i Diego Díaz

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 2 (2 i 0): Albert Mèlich, Marc Aubets (1p), Jordi Arboix, Pau Aparicio, Albert Aubets (1) –equip inicial-; Marc Escribà, Yerai Cebrián, Pol Perpinyà, Àlex Martínez i David Salelles

Gols: 1-0, Joan Masoni, 3’; 2-0, Joan Masoni, 10’; 2-1, Albert Aubets, 12’; 2-2, Marc Aubets (p), 14’ (descans); 3-2, Marcos, 48’

Àrbitres: Joan Rovira i Santi Muñoz. Targeta blava a Jordi Masoni

Faltes d’equip: 9 el Capellades i 12 el Congrés

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023