El CP Congrés-La Sagrera Es Mou perd a casa contra l’Olot (4-6) i es jugarà la permanència contra el Capellades

La victòria li hauria permès jugar el play-off per l’ascens, però la derrota el condemna a jugar-ne un al millor de tres partits per mantenir-se a Nacional Catalana

El primer equip sènior del CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha perdut aquest diumenge per 4-6 contra el CPH Olot el partit de tornada de l’eliminatòria de repesca per entrar al play-off pel títol i l’ascens a Primera Estatal i es veurà condemnat a jugar el play-off per la permanència a Nacional Catalana contra el Capellades HC.

Aquest era el parany que el nou sistema de competició estrenat aquesta temporada deparava pels equips que havien de jugar la repesca. Classificar-se per al grup dels vuit millors després de la primera fase, com va fer el CP Congrés, no garantia la salvació a qui no acabés entre els quatre primers i l’equip groc-i-negre va perdre precisament el quart lloc a la pista del Barça B a l’última jornada de la segona fase, cosa que el va condemnar a jugar la repesca per a entrar als play-offs.

El 4-4 obtingut dissabte al partit d’anada a Olot contra el quart classificat del grup B feia pensar que, a casa, el Congrés, malgrat seguir tenint les importants baixes de Àlex López i Uri Morell per lesió, ho tenia tot a favor per eliminar al seu rival. Però un mal inici de partit i l’encert del rival han fet que l’Olot s’hagi avançat per 0-3 quan només s’havien jugat 7 minuts i el Congrés ha hagut d’anar a remolc del marcador advers.

Malgrat tot, el Congrés ha aconseguit situar-se a només un gol (3-4) a 1’51” del descans, però Adrià Piera ha fet el 3-5 quan només quedaven 9 segons per acabar la primera part. A la segona, el Congrés s’ha tornat a acostar en el marcador quan Albert Aubets ha fet el 4-5 encara amb 15 minuts per jugar. I ha tingut clares ocasions per empatar, com una directa per blava a Joan Mangas que Jordi Arboix no ha aprofitat dos minuts després, ni tampoc els dos minuts següents amb superioritat a la pista.

I com sol passar quan perdones les ocasions, l’Olot sí ha aprofitat la que ha tingut a 5 minuts del final, un penal que Lluc Jiménez ha convertit en el 4-6. A la desesperada, el Congrés ha intentat l’impossible en la recta final del partit, però el porter rival ho ha evitat, com també Albert Mèlich ha impedit que l’Olot sentenciés a 3’36” del final a l’aturar-li una directa a Nil Rodríguez després de cometre la desena falta d’equip.

Després d’aquesta derrota, el Congrés es jugarà la permanència en un play-off al millor de tres partits contra el Capellades, cinquè del grup 2, en tres caps de setmana consecutius a partir del 7-8 d’abril. El primer es jugarà a casa, el segon a Capellades i el tercer, si es necessari, una altra vegada a la Pista Coberta Cristina Clota.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 4 (3 i 1): Albert Mèlich, Albert Aubets (1), Marc Escribà, Jordi Arboix (1), Marc Aubets (1p), Pol Perpinyà, Pau Aparicio (1), Àlex Martínez i David Salelles (ps)
CPH Olot, 6 (5 i 1): Pau Flores, Adrià Piera (1), Lluc Jiménez (3, 1p), Tomàs Marcé, Roger Saladrigues (1), Nil Rodríguez (1), Joan Mangas, Elias Cáceres, Marc Moya i Bernat Grauvilardell (ps)

Gols: 0-1, Saladrigues, 5’; 0-2, Rodríguez, 6’; 0-3, Jiménez, 7’; 1-3, Arboix, 11’; 1-4, Jiménez, 13’; 2-4, Aparicio, 22’; 3-4, Marc Aubets (p), 24’; 3-5, Piera, 25’ (descans); 4-5, Albert Aubets, 35’; 4-6, Jiménez (p), 45’

Àrbitres: Josep Antoni Ribó i Miquel Lapedriza. Targeta blava a Mangas
Faltes d’equip: 14 el Congrés i 7 l’Olot

Resultats eliminatòria de repesca 

CP Folgueroles-HC Piera 5-4 (3-6)
CP Congrés-CPH Olot 4-6 (4-4)
GEiEG-CH Vilaseca 3-1 (2-2)
CH Caldes-CE Noia 4-2 (1-1)

Quarts de final Play-off ascens (8-15-29 abril)

HC Sentmenat – G.E. i E.G.
CP Manlleu – Caldes Recam Làser
CH Juneda-Lleida – HC Piera
Barça Lassa – CPH Olot B-Sensible

Quarts de final Play-off descens (8-15-29 abril)

CH Vila-seca – Igualada HC
CE Noia Freixenet – Arenys de Munt
CP Folgueroles – HP Tona
CP Congrés-La Sagrera Es Mou – Capellades HC

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023