El CP Congrés-La Sagrera Es Mou cau amb el cap ben alt contra el Barça B a l’últim minut (6-4)

L’equip d’August de Nòbregas acaba cinquè del Grup 1 i haurà de buscar la classificació pels quarts de final del playoff en una repesca a doble partit contra l’Olot

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha perdut per 6-4 aquest diumenge a les Llars Mundet contra el FC Barcelona B l’últim partit de la segona fase del Grup 1, resultat que no li ha permès obtenir la classificació directa pels quarts de final del play-off i l’obligarà a jugar una eliminatòria de repesca a doble partit contra el CHP Olot.

La derrota del Congrés, que tenia la important absència d’Uri Morell degut a una lumbàlgia, ha arribat a l’últim minut després d’anar molta estona per davant en el marcador i aguantar gairebé fins al final la pressió del Barça, un equip format per joves jugadors internacionals, tres d’ells subcampions del món sub20 i habituals suplents del primer equip blaugrana quan té baixes.

Malgrat la absència d’Uri Morell, el seu jugador més expert i desequilibrant, el Congrés ha jugat amb molt ordre, combinant defensa en zona i individual, i fent mal al contracop, que és com ha arribat el 0-1 de Jordi Arboix al minut 8. L’empat d’Àlex Joseph dos minuts després no ha alterat el guió de l’equip groc-i-negre, que ha seguit deixant-se la vida en defensa amb un immens Albert Mèlich sota els pals i ha fet l’1-2 a tres minuts del descans per mitjà de Pau Aparicio.

Una blava a August de Nòbregas per protestar ha deixat al Congrés en inferioritat a manca a 1’52” del descans, però poc després l’àrbitre n’ha ensenyat una altre al blaugrana Martí Gabarró i la situació s’ha igualat fins arribar a la mitja part amb una mínima i treballada victòria parcial.

El Barça ha sortit molt fort a la segona part i als sis minuts de la represa ha forçat la desena falta del Congrés, que ha propiciat una directa convertida per Gabarró i tres després Àlex Joseph ha marcat el 3-2 de penal. Com passa habitualment contra els equips grans com el Barça, l’àrbitre estava escombrant cap a casa, però un obús de Marc Aubets des de mitja pista ha restablert l’empat uns segons després (3-3).

A 13 del final ha arribat la desena falta del Barça i una directa a favor del Congrés que Arboix ha convertit en el 3-4 d’un fort tret i quan en faltaven 10 ha estat l’equip blaugrana el que n’ha disposat d’una altra per una blava a Pau Aparicio, que Mèlich ha aturat. L’equip groc-i-negre començava a creure en la proesa, però a 8 minuts del final ha arribat el 4-4 de Joseph.

El Barça, que necessitava guanyar per entrar directament al play-off, ha iniciat un setge a l’àrea del Congrés, que s’ha defensat amb ungles i dents fins que a un minut del final ha arribat el 5-4 de Marc González. Al Congrés no li quedava un altre remei que canviar a Mèlich per un cinquè jugador de pista per a intentar empatar i obtenir el bitllet per als quarts de final, però ha perdut la bola i a porteria buida Àlex Joseph ha fet el 6-4 a 18 segons del final que sentenciava el partit.

La lectura positiva del partit és que el Congrés ha aguantat molts minuts a un equip ple de futures estrelles de l’hoquei català, molts dels quals acabaran jugant molt aviat a l’OK Lliga, i ha caigut amb el cap ben alt. Malgrat les baixes, jugant com ho ha fet avui l’equip té nivell per superar a doble partit l’Olot, quart classificat del Grup 2, que serà el rival en l’eliminatòria de repesca, dissabte dia 24 a la Garrotxa i diumenge 25 a la Pista Coberta Cristina Clota, per a buscar la classificació dels quarts de final del play-off per al títol i l’ascens.

FITXA TÈCNICA

FC Barcelona, 6 (1 i 5): Xavier Arcas, Aleix Borregán, Antonio Miguélez, Marc Montilla, Marc González, Martí Gabarró, Pablo Nájera, Lluc Vilà, Alex Joseph i Alejandro Castro

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 4 (2 i 2): Albert Mèlich, Marc Aubets, Jordi Arboix, Pau Aparicio, Albert Aubets, Marc Escribà, Pol Perpinyà, Àlex Martínez i David Salelles

Gols: 0-1, Arboix, 8’; 1-1, Joseph, 10’; 1-2, Aparicio, 22’ (descans); 2-2, Gabarró (fd), 31’; 3-2, Joseph (p), 34’; 3-3, Marc Aubets, 34’; 3-4, Arboix (fd), 37’; 4-4, Joseph, 42’; 5-4, González, 49’; 6-4, Joseph, 50’

Àrbitre: Àngel Tavera. Targetes blaves a Gabarró, Aparcio i August de Nòbregas (tècnic del Congrés)

Faltes d’equip: 12 el Barça i 14 el Congrés

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023