El CP Congrés-La Sagrera Es Mou supera per la mínima al Barça (7-6) i torna a ser quart al grup 1 de Nacional Catalana

Un hat-trick de Pau Aparicio, dos directes d’Uri Morell i dos gols més de Marc Aubets i Marc Escribà tornen a posar als homes d’August de Nòbregas en zona de play-off

El CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha recuperat aquest diumenge la quarta plaça del grup 1 de Nacional Catalana, el dels vuit millors equips de la categoria, després de guanyar per 7-6 al FC Barcelona en un emocionant partit que sempre ha anat guanyant l’equip dirigit per August de Nòbregas però en el que al final ha hagut de patir davant l’empenta del jove filial blaugrana, en el que militen diversos jugadors que ja han debutat amb l’equip d’OK Lliga del Barça.

En un fulgurant inici, al Congrés se li ha posat el partit de cara ben aviat, ja que al minut dos ja guanyava per 2-0 gràcies a dos gols a la contra de Marc Escribà i Marc Aubets. Malgrat que Aleix Borregan ha escurçat diferències al minut 5, la bona defensa del Congrés ha provocat molts contracops i en dos d’ells Pau Aparicio ha aconseguit batre a Xavi Arcas als minuts 13 i 21 que han deixat un esperançador 4-1 al descans.

Als 4 minuts de la represa l’equip dirigit per Ivan Sanz ha reduït diferències de falta directa després d’un clar 2×1 a favor del Congrés en el que l’àrbitre no ha xiulat una directa que semblava de llibre i del possible 5-1 s’ha passat al 4-2, però Pau Aparicio, en vena realitzadora, ha marcat un minut després el 5-2 amb el que signava un hat-trick particular de gols.

Encara quedaven 20 minuts per davant i malgrat els tres gols d’avantatge pel Congrés el partit no estava decidit, com ha quedat demostrat. Al 5-3 d’Àlex Joseph al minut 36 ha respost dos després Uri Morell amb el 6-3 de falta directa, però el Barça ha seguit empenyent i Marc González ha marcat dos gols consecutius que han fet pujar el 6-5 al marcador a manca de set minuts pel final.

Tots dos equips eren a una falta de la directa en contra i el primer que l’ha rebut ha estat el Barça, que ha vist com Uri Morell donava una altra lliçó magistral de com executar-la per a marcar el 7-5 a sis minuts del final. Un després el Congrés podia haver sentenciat amb un penal a favor que Marc Aubets ha llençat amb intenció però massa fluix i Arcas li ha aturat i a 2’33” de la conclusió Àlex Joseph ha marcat el 7-6 en una jugada en la que no ha quedat clar si la bola havia entrat i li ha donat emoció a la recta final del partit.

El Congrés ha aguantat els dos minuts i mig finals defensant-se amb ordre sense cometre la quinzena falta que hauria significat una directa en contra i al final ha sumat una valuosa victòria, la segona a casa en aquesta segona fase, que li serveix per recuperar la quarta plaça que dona accés directe a jugar els play-off pel títol i l’ascens amb tres punts d’avantatge sobre el Caldes, que és el cinquè classificat.

Ara la lliga s’aturarà dues setmanes i a la propera jornada el Congrés rebrà a casa al Sentmenat, que després de dos empats consecutius ha perdut el liderat a mans del Juneda-Lleida i es segon del grup 1.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 7 (4 i 3): Albert Mèlich, Marc Aubets (1), Marc Escribà (1), Uri Morell (2), Jordi Arboix, Albert Aubets, Sergi López, Pau Aparicio (3) i David Salelles

FC Barcelona Lassa, 6 (1 i 5): Xavi Arcas, Pablo Nájera, Lluc Vilà, Alex Joseph (2), Aleix Borregan (1), Martí Gabarró (1), Antonio Miguélez, Jordi Trepat, Marc González (2) i Arnau López

Gols: 1-0, Escribà, 1’; 2-0, Marc Aubets, 2’; 2-1, Borregan, 5’; 3-1, Aparicio, 13’; 4-1, Aparicio, 21’ (descans); 4-2, Gabarró (fd), 29’; 5-2, Aparicio, 30’; 5-3, Joseph, 36’; 6-3, Morell (fd), 38’; 6-4, González, 41’; 6-5, González, 43’; 7-5, Morell (fd), 44’; 7-6, Joseph, 48’

Àrbitre: Antonio Gómez

Faltes d’equip: 14 el Congrés i 11 el Barça

DERROTES DELS ALTRES DOS SÈNIORS

Els sèniors de Primera i Segona Catalana, en canvi, no han tingut tanta sort com el de Nacional Catalana i han perdut respectivament a les pistes del Voltregà (7-0) i el Cornellà (6-2) en una setmana en el que els nostres equips han encaixat més derrotes que partits han guanyat. Aquí teniu el quadre complet de resultats.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023