El CP Congrés-La Sagrera Es Mou supera per 7-5 al Manlleu i es col·loca tercer del grup 1 de Nacional Catalana

L’equip groc-i-negre segueix en places que li permetrien jugar directament els quarts de final del play-off pel títol i l’ascens i divendres 26 visita al Juneda-Lleida, segon classificat,

A l’inici de la temporada, el CP Congrés-La Sagrera Es Mou hauria signat estar en la situació en la que es troba en aquest moment: tercer del grup 1, el que formen els vuit millors equips de la categoria, després de jugar-se les dues primeres jornades de la segona fase.

Després de perdre el partit inicial de la segona fase a la pista del líder Sentmenat (3-1), aquest diumenge l’equip dirigit per August de Nòbregas ha signat la seva primera victòria al grup 1 contra el CP Manlleu, al que ha superat per 7-5 en un duel molt emocionant.

La primera part ha estat molt igualada. Marc Aubets ha avançat al Congrés al minut inicial, David Navarro ha empatat al 2, Uri Morell ha fet el 2-1 al 15’ i Ferran Burgaya ha tornat a igualar el marcador al 16. En el 20, el Congrés ha desaprofitat l’oportunitat de fer el 3-2 quan el capità Marc Aubets ha errat un penal, però a dos minuts del descans l’experiència de Morell ha valgut per establir el 3-2 després d’una blava a Arnau Pradell, resultat amb el que ha acabat la primera part.

Al minut 4 de la represa Albert Mèlich, que des del 19 de novembre ocupa la porteria del Congrés per la lesió de menisc d’Àlex López, ha tornat a ser decisiu a l‘aturar-li una falta directa a Roc Pujadas. La seva intervenció ha coincidit amb els millors moments de l’equip, ja que menys d’un minut després Jordi Arboix ha marcat el 4-2 i sis més tard Pau Aparicio i el mateix Arboix, de penal, han posat el partit molt de cara pel Congrés (6-2).

Però el joveníssim Manlleu no havia dit encara la seva última paraula i pocs segons després de que Arboix desaprofités una directa per a fer el 7-2 ha arribat el 6-3 obra de Roc Pujadas. A 9’53” Ferran Burgaya ha fet el 6-4 de penal i el partit ha entrat en una altra dimensió, amb un Manlleu crescut i un Congrés nerviós que en els pitjors moments ha vist de nou com sorgia la figura de Mèlich, que ha aturat una altra falta directa a set minuts del final.

A 6’27” ha estat el Congrés que ha tingut una directa a favor, però Morell no l’ha aprofitat i el Manlleu s’ho ha jugat tot a una carta quan ha canviat al seu porter per un jugador de pista quan encara quedaven 4’30” pel final. La tàctica ha resultat perquè Arnau Pradell ha marcat el 6-5 encara amb 2’43” per jugar i s’ha arribat a la recta final amb el partit obert. Però en un dels atacs del Manlleu sense porter el Congrés ha recuperat la bola i Uri Morell ha fet el 7-5 a porteria buida a 1’53” del final.

Amb dos gols de marge, el Congrés s’ha asserenat i, malgrat que Morell ha errat una falta directa a 1’33” del final per una blava a Nil Gamissans, la victòria de l’equip groc-i-negre ja no s’ha escapat.

El triomf ha col·locat al Congrés en el tercer lloc del grup empatat a 12 punts amb el Manlleu, a sis del Sentmenat, que és el líder, però a només tres del Juneda-Lleida, que és segon amb 15 i al que precisament visitarà el nostre equip a la propera jornada, el divendres 26 de gener a les 21.45 hores.

FITXA TÈCNICA

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 7 (3 i 4): Albert Mèlich, Marc Aubets (1), Marc Escribà, Oriol Morell (3), Jordi Arboix (2, 1p), Yeray Cebrián, Albert Aubets, Pau Aparicio (1) i David Salelles
CP Manlleu, 5 (2 i 3): Roger Rosanas, Arcadi Giol, Arnau Pradell (1), David Navarro (1), Roc Pujadas (1), Nil Gamissans, Ferran Burgaya (2, 1 p)), Marc Pujadas i David Vilchez
Gols: 1-0, Marc Aubets, 1’; 1-1, Navarro, 2’; 2-1, Morell, 15’; 2-2, Burgaya, 16’; 3-2, Morell, 23’ (descans); 4-2, Arboix, 29’; 5-2, Aparicio, 35’; 6-2, ;Arboix (p), 35’; 6-3, Pujadas, 39’; 6-4, Burgaya (p); 41’; 6-5, Pradell, 48’; 7-5, Morell, 49’
Àrbitre: Aleix Gorina. Targetes blaves a Pradell i Gamissans
Faltes d’equip: 16 el Congrés i 16 el Manlleu

RESULTATS 2a Jornada 2a fase Grup 1 

CP Folgueroles-CH Juneda Lleida 4-8
GEiEG-HC Sentmenat 3-4
CP Congrés La Sagrera Es Mou-CP Manlleu 7-5
CH Caldes Reacam Làser-FC Barcelona Lassa 4-0

Classificació: 1. Sentmenat 18p; 2. Juneda Lleida 15p; 3. Congrés 12p; 4. Manlleu 12p; 5. Caldes 11p; 6. GEiEG 9p; 7. Folgueroles 9p; 8. Barça 6p

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023