El CP Congrés-La Sagrera Es Mou guanya 4-5 a Igualada i es classifica per al grup dels vuit millors a la segona fase

Una falta directa aturada per Albert Mèlich amb 4-4 i un gol d’Uri Morell a 1’50” del final van ser decisius en la victòria del primer equip de Nacional Catalana

El primer equip del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou va signar divendres per la nit una d’aquelles victòries que deixen empremta. Al Poliesportiu de les Comes d’Igualada, un dels històrics escenaris de l’hoquei patins català, es va imposar per 4-5 a l’equip amfitrió després de remuntar un 2-0 en contra i es va assegurar la quarta plaça del grup B al final de la prima fase de la lliga de Nacional Catalana i un lloc en el grup dels vuit millors a la segona.

El dia que més ho necessitava, perquè depenia d’ell mateix, l’equip dirigit per August de Nòbregas va jugar un gran partit contra un rival amb el que havia perdut per 2-4 a casa a la primera volta i va obtenir el premi que havia anat a buscar: victòria i classificació per al grup dels vuit millors a la segona fase, en la que, a manca del partit Sentmenat-Barça, partirà en la quarta posició amb 9 punts.

Però la victòria, com s’esperava, no va ser gens fàcil, ja que malgrat que el Congrés va dominar el joc durant la primera part va ser l’Igualada qui se’n va anar al descans amb avantatge en el marcador (2-1). Malgrat crear moltes ocasions, la mala fortuna en dos xuts de lluny, un d’ells desviat, i la bona actuació del porter Manel del Valle, suplent d’Elagi Deitg a l’equip d’OK Lliga, va impedir que el domini del Congrés es plasmés en el resultat, que a només 18 segons per al descans era de 2-0 a favor de l’Igualada abans que Uri Morell marqués l’únic gol groc-i-negre a la primera part.

A la represa, però, les coses van canviar en un minut, quan Joan Raja va desviar al fons de la seva porteria un tir de Pau Aparicio i uns segons després Jordi Arboix va marcar el 2-3. El Congrés, jugant al contra, li havia donat la volta al marcador i l’Igualada havia quedat tocat, tant que a 12 minuts del final va encaixar el 2-4 amb un gol d’Albert Aubets.

El Congrés va intentar controlar la bola, però l’Igualada encara no havia dit la seva última paraula i, en dues accions de daniel Gual i Xus Priego, va empatar el partit a manca de quatre minuts. Amb aquell resultat el Congrés tenia moltes opcions de quedar-se fora del grup dels millors si el Vila-seca o el Tona guanyaven els seus partits, i les coses podien haver anat pitjor quan poc després Albert Aubets va veure una targeta blava que va significar una directa en contra.

Però una altra vegada va sorgir la figura d’Albert Mèlich, que va aturar la directa, i l’equip va ser capaç d’aguantar els dos minuts en inferioritat sense encaixar cap gol. I la fe del Congrés va tenir el seu premi a 1’50” del final, quan Uri Morell va batre Manel del Valle per signar el 4-5 que ja seria definitiu i li donaria una merescuda victòria i la classificació matemàtica per al grup dels vuit millors a la segona fase.

Fitxa tècnica

Igualada HC, 4 (2 i 2): Manel del Valle, Daniel Gual (3), Joaquim Aribau, Joan Raja, Carlos Sebastián, Francesc Sabater, Arnau Figuerola, Jesús Priego (1), Roger Cárdenas i Jaume Ventura
CP Congrés-La Sagrera Es mou, 5 (1 i 4): Albert Mèlich, Marc Aubets, Jordi Arboix (1), Uri Morell (2), Pau Aparicio (1), Albert Aubets (1), Sergi López, Marc Escribà i David Salelles 
Gols: 1-0, Gual, 4’; 2-0, Gual, 17’; 2-1, Morell, 25’ (descans); 2-2, Aparicio, 31’; 2-3, Arboix, 32’; 2-4, Albert Aubets, 38’; 3-4, Gual, 43’; 4-4, Priego, 46’; 4-5, Morell, 48’
Àrbitre: Guim Teixidó. Targeta blava a Albert Aubets
Faltes d’equip: 7 l’Igualada i 9 el Congrés

Classificació inicial del Grup 1 de la segona fase (A manca del partit Sentmenat-Barça)

Manlleu        6  4 0 2  23 17  12
Folgueroles   6  2 3 1  19 17   9
Sentmenat   5  3 0 2  18 18    9
Congrés       6  3 0 3  18 18    9
Lleida          6  3 0 3  17 20    9
Caldes         6  2 2 2  11 12    8
GEiEG          6  1 3 2  15 16    6
Barça           5  1 0 4  13 20    3

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023