Agònica victòria del CP Congrés-La Sagrera Es Mou contra el Capellades (3-2)

Albert Mèlich ha aturat una directa a tres segons del final i l’equip torna a ser quart del grup B de Nacional Catalana i depèn d’ell mateix per classificar-se pel grup dels millors a la segona fase

El Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou ha aconseguit aquest diumenge una agònica victòria per 3-2 contra el Capellades HC a la 13a jornada de Nacional Catalana que l’ha tornat a col·locar a la quarta posició del grup B amb opcions de classificar-se en els dels vuit millors a la segona fase. La millor notícia és que un triomf el proper dissabte a Les Comes contra l’Igualada a la darrera jornada de la primera fase li donarà a l’equip dirigit per August de Nòbregas la classificació matemàtica pel grup A dels aspirants al títol.

L’heroi del partit ha estat Albert Mèlich, que des de fa unes jornades substitueix Àlex López sota els pals per la lesió de menisc de l’habitual titular i que a manca de tres segons ha aturat una falta directa que hauria pogut significar l’empat a tres i hauria obligat al Congrés a dependre de tercers a la última jornada de la primera fase. Fins a aquell moment el partit havia estat molt igualat i només quinze segons abans Uri Morell havia desaprofitat l’ocasió de sentenciar-lo amb una altra directa a favor per la desena falta del Capellades.

El Congrés, que també tenia la baixa de Sergi López per la mort del seu avi, se’n havia anat al decans amb un mínim avantatge gràcies a un gol d’Albert Aubets al minut 11. Als tres minuts de la represa Marc Aubets, de penal, feia pujar el 2-0 al marcador, però el Capellades no ha abaixat els braços i en el minut 9 Aleix Córdoba marcava el 2-1. Tots dos equips han fallat després les faltes directes que han tingut a favor. Jordi Arboix ha desaprofitat la primera al minut 13 per blava al tècnic visitant i quan en faltaven quatre pel final ha estat Aleix Córdoba el que no ha pogut batre a Mèlich després d’una blava a Uri Morell. Però quan només quedaven dos segons per acabar la inferioritat del Congrés el mateix Córdoba ha fet el 2-2 que deixava una altra vegada les espases en alt.

Un minut després, però, Marc Aubets ha marcat el 3-2 i el partit ha entrat en una espiral de patiment, ja que tots dos equips han entrat en aquest tram final amb nou faltes, a una de la falta directa en contra, i els dos l’han forçat a l’últim minut, encara que els dos porters s’hi han lluït i el marcador no s’ha mogut.

Fitxa tècnica

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 3 (1 i 2): Albert Mèlich, Marc Aubets (2, 1p), Marc Escribà, Uri Morell, Jordi Arboix, Albert Aubets (1), Pol Perpinyà, Pau Aparicio i David Salelles
Capellades HC, 2 (0 i 2): Marc Rojas, David Tarrida, Xavier Muntané, Jordi Masoni, Aleix Córdoba (1), Joan Masoni (1), Marc Soteras, Joan Manel Marcos, Víctor Moreno i Diego Díaz
Gols: 1-0, Albert Aubets, 11’ (descans); 2-0, Marc Aubets (p), 28’; 2-1, Córdoba, 34’; 2-2, Joan Masoni, 46’; 3-2, Marc Aubets, 47’
Àrbitre: Raül Burgos (Girona). Targetes blaves a Uri Morell i Jordi Expósito, entrenador del Capellades
Faltes d’equip: 10 el Congrés i 10 el Capellades

EL PRIMERA CATALANA TAMBÉ GUANYA

Després del sènior de Nacional Catalana també ha jugat el de Primera Catalana, que ha guanyat per 7-4 al Ripollet i ha assolit tres importants punts que li serveixen per sortir de la zona de perill. L’equip de Dani Setién ha jugat un partit molt seriós i en una bona segona part ha remuntat l’1-2 del descans. Yerai Cebrian (3), Marc Escribà i Pol Perpinyà han estat els autors dels gols. 

Dissabte, el sènior de Segona Catalana també va jugar i va obtenir una clara victòria a la pista de l’Horta en partit del grup A (2-7).

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023