Cristina Clota: “Estic molt orgullosa d’haver rebut la Medalla d’Honor de la ciutat, que també és de tots els que formen el club”

La presidenta del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou creu que la distinció que va rebre per part de l’Ajuntament ajudarà a que es conegui la tasca que es fa a la nostra entitat

La presidenta del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou, Cristina Clota, va rebre el passat dia 1 de desembre la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, una distinció oficial instaurada el 1997 pel consistori barceloní que reconeix la labor professional o social de persones i entitats que han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i als valors cívics com la solidaritat, la convivència, la sostenibilitat, el diàleg i la cultura de la pau.

Cada any, 25 persones o entitats reben el guardó a proposta dels diferents Consells de Districte i del Plenari del Consell Municipal i Cristina Clota, que presideix un club amb prop de 300 esportistes que fomenta la pràctica i l’aprenentatge de l’hoquei patins i el patinatge artístic, va ser proposada pel Districte de Sant Andreu juntament amb el Centre Cultural Els Catalanistes.

Cristina Clota, de 60 anys, presideix des d’en fa més de deu el Club Patí Congrés, l’entitat dedicada exclusivament als esports del patinatge més antiga de la ciutat de Barcelona, que va néixer el 1959 al barri del Congrés i que el 1992 es va traslladar a les pistes poliesportives de l’Escola Pegaso de La Sagrera després de permutar uns terrenys de la seva propietat amb l’Ajuntament de la ciutat a canvi de la futura gestió d’un pavelló poliesportiu, que està previst que estigui enllestit a finals de 2019.

Per conèixer les seves sensacions després de rebre un premi tan important de mans de l’alcaldessa Ada Colau al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona vam fer aquesta petita entrevista a Cristina Clota.

Què representa a nivell personal haver estat distingida amb la medalla d’honor de la ciutat de Barcelona?

Personalment em sento molt feliç, ja que va ser un reconeixement totalment inesperat per a mi. Veure que la meva petita aportació ha estat mereixedora d’un reconeixement tant important ha estat una gran satisfacció i un gran orgull, però aquest premi també és de tots els que formem el club.

Vols agrair el premi a algú en especial?

Abans que res el vull agrair-lo a les persones que van creure que era mereixedora d’ell i em van proposar, i també a tots els que el van recolzar i que igualment van creure que havia fet mèrits per rebre’l. Però també, i molt de tot cor, a tota la gent del club, tots ells fantàstics, amb els que dia a dia hem treballat junts i que sense ells segur que no hagués pogut aconseguir res de tot el que hem fet. També vull aprofitar per donar les gràcies a totes les persones que m’han felicitat. He intentant respondre a tots, però per si de cas se m’ha escapat algú, ja que la meva pràctica a les xarxes socials deixa molt que desitjar, els hi vull dir a tots  moltes gràcies. Seguirem treballant per fer-ho encara una mica millor.

Quina repercussió creus que pot tenir aquesta distinció en el futur del Club Patí Congrés?

Espero que la màxima possible, perquè tota Barcelona ens conegui com a persones i com a esportistes i perquè puguin entendre el que dia a dia fem des del club per a potenciar l’esport entre els nens i els joves com una vessant més de la seva educació.

L’estiu passat vas ser reelegida com a presidenta del CP Congrés. Quins són els principals objectius en aquest nou mandat?

Els principals objectius de la meva junta i els meus són fer créixer el club en tots els aspectes, tant en numero de socis com en disciplines esportives relacionades amb la roda petita i també amb instal·lacions, però sobre tot que els nostres esportistes puguin créixer esportivament i com a persones amb les millors condicions possibles al barri de la Sagrera.

Recentment van començar les obres prèvies del nou Complex Esportiu Camp del Ferro, que ha de ser la nova casa del Club Patí Congrés. Com està actualment el projecte? Veurà la llum el 2019 com estava previst?

Esperem que sí, hi estan treballant i sembla que les obres van a bon ritme. Nosaltres intentem fer el màxim seguiment i tenim demanada una reunió amb el Districte perquè ens concretin la situació, en quin moment estem, però pel que ens diuen tot va sobre el previst.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023