Dolorosa derrota del Nacional Catalana del CP Congrés-La Sagrera Es Mou a Vila-seca (7-1)

L’equip groc-i-negre paga una mala primera part i ja no depèn d’ell mateix per classificar-se per al grup dels vuit millors a la segona fase

El primer equip sènior del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou va enterrar divendres al vespre gran part de les seves opcions d’entrar al grup dels vuit millors a la segona fase de la Lliga de Nacional Catalana després de perdre clarament a la pista del CH Vila-seca (7-1) en partit de la 12a jornada del grup B.

Un Vila-seca metòdic i inspirat va sentenciar el partit a la primera part (5-0), en la que va superar clarament al Congrés, que en aquest partit no va poder comptar amb el seu entrenador, August de Nòbregas, sancionat per acumulació de targetes blaves, i va ser dirigit per Dani Setién. 

Però l’absència a la banqueta del seu entrenador no va tenir res a veure en la derrota del Congrés i si la inspiració del Vila-seca, que va jugar una primera part gairebé perfecta tant en defensa com en atac i es va imposar clarament a l’equip groc-i-negre i li va passar per sobre amb tres gols de Pol Pàmies i dos d’Esteve Pujals.

Malgrat que a la segona part el Congrés va jugar millor i el joc va ser més equilibrat, el Vila-seca va marcar dos gols més per mitjà d’Esteve Pujals, el primer als set minuts i l’últim a manca de 18 segons, per un sol l’equip groc-i-negre, a càrrec d’Albert Aubets. Cap dels dos equips, però, va saber aprofitar les jugades a bola parada, dues directes el Vila-seca i un penal i una directa el Congrés.

Després d’aquesta derrota les opcions del Congrés de classificar-se entre els quatre primers del grup per a entrar en el dels vuit millors a la segona fase s’han complicat molt. L’equip dirigit per August de Nòbregas ha baixat a la sisena posició empatat a punts amb el quart i el cinquè, el Vila-seca i el GEiEG, i guanyar els dos partits que li queden, a casa contra el Capellades i a Les Comes contra l’Igualada, podria no ser suficient depenent dels resultats que es donin en els altres partits.

FITXA TÈCNICA

CH Vila-seca, 7 (5 i 2): Esteve Leal, Pol Pàmies (3), Marc Vergés, Josep Arnau, Esteve Pujals (4), Jordi Morales, Héctor Redón, Aleix Català, Òscar Ortega i Joan Tasies (ps)

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 1 (0 i 1): Albert Mèlich, Marc Aubets, Jordi Arboix, Uri Morell, Pau Aparicio, Albert Aubets (1), Sergi López, Marc Escribà i David Salelles (ps)

Gols: 1-0, Pàmies, 4’; 2-0, Pujals, 7’; 3-0, Pujals, 8’; 4-0, Pàmies, 11’; 5-0, Pàmies, 16’ (descans); 6-0, Pujals, 32’; 6-1, Albert Aubets, 40’; 7-1, Pujals, 50’

Àrbitre: Xavier Valiente. Targeta blava a Marc Escribà

Faltes d’equip: 10 el Vila-seca i 10 el Congrés

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023