Sergi López i Marc Escribà cobriran les baixes de Marc Calvache i Martí Ferrer al Nacional Catalana del CP Congrés-La Sagrera Es Mou

Calvache torna a França a jugar a la N1 Elite i Ferrer se’n va a Colòmbia a estudiar: molta sort a tots dos.

El fitxatge de Sergi López, procedent del PHC Sant Cugat, i el definitiu ascens de Marc Escribà des del Primera Catalana seran les dues novetats de l’equip de Nacional Catalana del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou aquesta propera temporada. Sergi López, defensa de 20 anys que es va formar al JMJ i es va incorporar al PHC Sant Cugat com aleví de segon any, i Marc Escribrà, davanter de 22 que aquesta passada temporada va ser el màxim realitzador de l’equip de Primera Catalana del CP Congrés amb 31 gols, cobriran les baixes de Marc Calvache, que tornarà a França per jugar a la N1 Elite amb el ROC Vaulx en Velin, i Martí Ferrer, que a finals d’agost marxarà cap a Colòmbia per a completar els seus estudis de Treball Social.

La resta de components del primer equip, que seguirà dirigit per August de Nòbregas, seran Àlex López i David Salelles com a porters, i Uri Morell (màxim realitzador de l’equip aquesta passada temporada amb 39 gols), Marc i Albert Aubets, Jordi Arboix i Pau Aparicio com a jugadors de pista.

Canvis al format de Nacional Catalana

El primer equip del CP Congrés-La Sagrera Es Mou, que aquesta passada temporada va ser subcampió de la Copa de la Lliga i setè a la Lliga, militarà per catorzè any consecutiu a Nacional Catalana, categoria que el proper curs canviarà el format de competició i es jugarà en dues fases i playoff i serà encara molt més dura amb la presència de set equips filials d’altres d’OK Lliga o de Primera estatal.

A la primera fase, el Congrés ja sap que estarà al mateix grup que el Tona, tercer la passada temporada, el Capellades, quart, el Caldes B, vuitè, el Folgueroles, onzè, i tres equips que li correspondran per sorteig el proper dia 26 de juliol: un procedent del descens directe de Primera Divisió espanyola (GEiEG o Barça B), un procedent de l’ascens directe de Primera Catalana (Manlleu B o Vila-seca) i un procedent de l’ascens pel playoff de Primera Catalana (Arenys de Munt B i Igualada B).

L’altre grup el formaran el Noia B, el Sentmenat, el Piera, el Lleida Llista B, l’Olot i tres equips més per sorteig procedents del descens directe de Primera Divisió espanyola (GEiEG o Barça B), de l’ascens directe de Primera Catalana (Manlleu B o Vila-seca) i de l’ascens pel playoff de Primera Catalana (Arenys de Munt B i Igualada B).

Els quatre primers de cada grup es classificaran per jugar en el Grup 1 i els quatre últims ho faran en el Grup 2 a la segona fase, en la que s’arrossegaran els resultats dels partits contra els equips que ja s’hagin trobat a la primera. Els quatre primers del grup dels millors es classificaran directament pel playoff d’ascens a Primera estatal, que jugaran contra els guanyadors de quatre eliminatòries de repesca a doble partit entre els classificats del 5è al 8è d’aquest Grup 1 i els quatre primers del Grup 2.

Els 8 equips que juguin el playoff d’ascens s’enfrontaran en eliminatòries al millor de tres partits, el primer i el possible tercer a la pista del millor classificat, que no podran acabar en empat. Els altres 8 equips, per la seva banda, també jugaran el playoff per evitar el descens i es faran tres rondes per atorgar totes les posicions finals.

FOTOS: Sergi López i Marc Escribà, que puja del Primera Catalana, les dues novetats del Nacional Catalana.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023