El CP Congrés-La Sagrera Es Mou, subcampió de la Copa de la Lliga de Nacional Catalana

El primer equip sènior del nostre club va perdre la final contra el Sentmenat (1-3), però va tornar a golejar a les graderies

19/06/2017

Ho van tenir a tocar dels dits, però no va poder ser. El primer equip del CP Congrés-La Sagrera Es Mou va perdre aquest diumenge al Pavelló Can Xarau de Cerdanyola la final de la Copa de la Lliga de Nacional Catalana contra el Sentmenat (3-1) i es va quedar a un pas del seu primer títol oficial després d’haver guanyat per 4-2 a l’HC Piera a les semifinals. Com sol ser habitual, el que el CP Congrés va perdre a la pista ho va guanyar a les graderies, on va golejar a les aficions rivals i va tenyir de groc Can Xarau malgrat que a la final l’equip va vestir de verd.

Sota una xafogor de justícia, el Congrés i el Sentmenat van protagonitzar una final molt igualada que, com és habitual quan les forces estan tan equilibrades, es va decidir per petits detalls. I un d’aquests detalls va ser el major encert davant de porteria de l’equip vallesà, que va saber aprofitar millor les seves oportunitats que el Congrés.

La primera part va acabar amb un mínim 1-0 pel Sentmenat gràcies a un gol a cinc minuts del descans del veterà Ramon Bassols. Un altre veterà, Uri Morell, va empatar el partit pel Congrés als dos minuts de la segona part i amb l’1-1 l’equip groc-i-negre va gaudir de diverses ocasions per fer l’1-2, però va ser el Sentmenat el que, després d’avisar amb un gol fantasma, va marcar el 2-1 a manca de sis minuts per mitjà d’Àlex García.

Encara no es va rendir el Congrés, que buscar l’empat amb insistència i va enviar una bola al pal a manca de dos minuts, però quan estava jugant sense porter i amb un jugador más de pista va encaixar el 3-1 a nou segons del final que va donar-li el títol al Sentmenat.

Malgrat la derrota, l’equip dirigit per August de Nòbregas, que a Cerdanyola va comptar amb Dani Setién com a ajudant, va jugar una bona Final 4, ja que a les semifinals del matí, disputades a la pista exterior, va guanyar per 4-2 al Piera malgrat les baixes de Marc Calvache, Adrià Arboix i David Salelles, el dos últims també baixes a la final, un per temes laborals i l’altre per lesió.

FITXA TÈCNICA DE LA FINAL
HC Sentmenat, 3 (1 i 2): Arnau Mimó, Jere Enrique, Ferran Carrió, Ramon Bassols (1), Marc Rué, Víctor Bonilla, Àlex García (1), Nil Monsonías (1), Jordi Porras i Antonio Tribaldos
CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 1 (0 i 1): Àlex López, Marc Aubets, Albert Aubets, Marc Calvache, Uri Morell (1), Martí Ferrer, Pau Aparicio, Pol Perpinyà, Yeray Cebrian i Albert Mèlich
Gols: 1-0, Bassols, 20’ (descans); 1-1, Morell, 28’; 2-1, Àlex, 44’; 3-1, Monsonís, 50’
Àrbitres: Raül Burgos i Eduard Capdevila.
Faltes d’equip: 8 el Semtmenat i 10 el Congrés

FITXA TÈCNICA DE LA SEMIFINAL
CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 4 (2 i 2): Àlex López, Marc Aubets (1p), Albert Aubets, Martí Ferrer, Uri Morell (2), Pau Aparicio, Yeray Cebrián (1), Pol Perpinyà i Albert Mèlich
HC Piera, 2 (0 i 2): Àlex Ferrer, Daniel Fernández, Oleguer Martí, Joseo Vilaseca, Albert Gramunt, Èric Vibes (1), Gerard Mitjans, Francesc Rubinat, Ferran Bonastre (1) i Jaume Arnau
Gols: 1-0, Morell, 8’; 2-0, Marc Aubets (p), 25’ (descans); 3-0, Yeray, 31’; 4-0, Morell, 32’; 4-1, Vives, 47’; 4-2, Bonastre, 48’
Àrbitres: Josep Antoni Ribó i Saül Baños. Targeta blava a Vilaseca
Faltes d’equip: 9 el Congrés i 12 el Piera

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023