El CP Congrés, un club implicat amb la tasca solidaria de La Sagrera Es Mou

Ja fa vuit mesos que col·laborem amb aquesta entitat del nostre barri per donar a conèixer els seus projectes d’ajuda a persones desfavorides en risc d’exclusió social

13/02/2017

“Quina sort que aquesta temporada tingueu patrocinador, i quant us paga La Sagrera Es Mou?”. Aquesta pregunta ens la fan sovint als membres del Club Patí Congrés i té una fàcil resposta: res.

L’associació solidària La Sagrera Es Mou no ens paga res per afegir el seu nom al dels nostres 21 equips d’hoquei patins i portar el seu logo a la samarreta dels tres sèniors perquè no és un patrocinador. Des del 16 de juny de 2016, quan el vam rubricar a la seu de la Federació Catalana de Patinatge, el Club Patí Congrés té signat un acord de col·laboració amb aquesta entitat que combat la pobresa i l’exclusió social dels veïns i veïnes del barri de la Sagrera per donar a conèixer la seva tasca solidària, no per rebre res a canvi. I n’estem molt orgullosos de que sigui així.

Nascuda fa prop de sis anys, La Sagrera Es Mou és una associació de voluntariat social que treballa per al barri de la Sagrera, en el que el Club Patí Congrés hi té la seva seu des de 1992, quan hi va arribar forçadament després de ser fundat el 1959 al del Congrés, i s’hi sent totalment arrelat.  La seva finalitat és ajudar socialment a persones desfavorides en risc d’exclusió social, fomentar el voluntariat i la participació dels veïns del barri i el treball en xarxa entre persones, entitats i institucions i col·laborar amb totes aquelles iniciatives que es duguin a terme amb i per la comunitat veïnal com la recollida d’aliment, el banc de temps, el mercat d’intercanvi, xerrades i tallers sobre temes socials o l’assesorament jurídic i psicològic a les persones desfavorides.

I col·laborar en la difusió de totes aquestes causes solidàries és el que fa el Club Patí Congrés portant el nom de La Sagrera Es Mou lligat al de tots els seus equips d’hoquei patins i lluint el logotip de l’entitat a les samarretes dels tres sèniors, fet que la propera temporada s’ampliarà a tots els del club quan es renovin les seves equipacions.

Però la implicació del Club Patí Congrés amb La Sagrera Es Mou va molt més enllà de fer difusió de la seva tasca solidària. També ens impliquem activament en algunes de les seves tasques solidàries com les campanyes de recollida d’aliments que fem en la majoria de tornejos i activitats esportives que organitzem; en el Firem-nos, la Fira de la Solidaritat de la Sagrera; o en les campanyes de suport a l’Aitor, un jove veí de la Sagrera que pateix lasíndrome de Duplicació Mecp2, una malaltia genètica minoritària per la qual no hi ha cura ni tractament.

L’associació La Sagrera Es Mou té la seva seu a l’Espai-30 de l’Ateneu Sagrerenc, al carrer Hondures 28-30, i s’hi pot contactar per telèfon (608 008 848) o per correu electrònic (lasagreraesmou@gmail.com). Col·labora-hi!
FOTO: Acte de signatura i presentació de l’acord de col·laboració signat entre el CP Congrés i l’associació La Sagrera Es Mou el passat 16 de juny de 2016 a la seu de la Federació Catalana de Patinatge

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023