El CP Congrés-La Sagrera Es Mou tomba el Tona amb un gol de Calvache a 35 segons del final (3-2)

Els sèniors de Primera i Segona Catalana també han guanyat els seus partits d’aquest dissabte

21/01/2017

El primer equip sènior del CP Congrés-La Sagrera Es Mou ha obtingut aquest dissabte una victòria de prestigi sobre l’HP Tona, un dels millors equips de Primera Nacional Catalana i candidat a l’ascens a Primera espanyola, al que ha guanyat per 3-2 en el partit que obria la segona volta de la lliga gràcies a un gol de Marc Calvache a 35 segons del final.

El Tona, un equip amb molta experiència, ha jugat millor a la primera part i ha fet valer la seva solidesa defensiva per marxar al descans amb un mínim 0-1 a favor després que Xavier Oliva aprofités una bola perduda a mitja pista per Jordi Arboix per batre Àlex López en el minut 17. Un 1 contra 1 que Adrià Hernández li ha salvat a Uri Morell al minut 11 ha estat la millor ocasió del Congrés en els primers 25 minuts, en els que Àlex López s’ha lluït en diverses intervencions de mèrit i Arnau Pradell ha enviat una bola al pal.

Només començar la segona part, però, Marc Calvache ha fet l’1-1 al minut 3 en una bona acció dins de l’àrea i el partit s’ha animat. Després d’uns minuts d’equilibri, el Tona ha respost amb el segon gol de Pol Parareda a 10’43” pel final i ha tingut l’oportunitat de fer l’1-3 quan el Congrés ha comès la seva desena falta d’equip, però Àlex López li ha aturat la corresponent directa a Pradell.

Un minut després, en canvi, Uri Morell no ha desaprofitat la directa que el Congrés ha tingut a favor i ha tornat a empatar el partit (2-2), que en la seva recta final ha estat molt emocionant amb ocasions a les dues porteries. I malgrat que estava més carregat de faltes, el premi gros se l’ha endut el Congrés, que des del minut 46 ha aguantat amb 14 i ha marcat el 3-2 a 35 segons del final en una bona acció tècnica de Marc Calvache.

El Tona s’ho ha jugat tot canviant el seu porter per un jugador per intentar empatar i en una pèrdua de bola ha comès la seva desena falta a 12 segons del final, però Adrià Hernández li ha aturat la directa a Calvache i el 3-2 ja no s’ha mogut.

Fitxa tècnica
CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 3 (0 i 3): Àlex López, Marc Aubets, Albert Aubets, Martí Ferrer, Uri Morell (1) –equip inicial–; Jordi Arboix, Marc Calvache (2), Àlex Martínez i David Salelles (ps)
HP Tona, 2 (1 i 1): Adrià Hernández, Xavier Oliva (1), David Montero, Pol Parareda (1), Pau Chandre –equip inicial–; Arnau Pradell, Oscar Corominas, Guillem Molist i Àlex martínez (ps)
Gols: 0-1, Oliva, 17’ (descanso); 1-1, Calvache, 28’; 1-2, Parareda, 39’; 2-2, Morell, 41’; 3-2, Calvache, 50’
Àrbitre: D. Godia. Targetes blaves a Arboix, Albert Aubets i Corominas
Faltes d’equip: 14 el Congrés i 10 el Tona

VICTÒRIES DEL PRIMERA I EL SEGONA

La victòria del Nacional Catalana ha anat acompanyada de les dels dos altres sèniors. Pel matí, el de Segona Catalana ha guanyat per 5-3 l’Arenys de Mar a la primera eliminatòria de la Copa de la Lliga en un partit que ha sentenciat a la segona part després del 3-2 del descans i s’ha classificat per la segona ronda, mentre que el Primera Catalana s’ha imposat per 4-7 al Taradell en l’inici de la segona volta. Després de l’empat de la primera part (1-1), el Congrés ha estat superior a la segona i ha acabat guanyant amb quatre gols de Yeray Cebrian, dos de Miquel Sánchez i un de Sergi López.

Per una altra banda, entre setmana van jugar els veterans. Els A van perdre dimecres a casa contra el Cuatro Vientos (0-3) i divendres també ho van fer els B a la pista del Sant Celoni A (3-2).

ALTRES PARTITS DE LA BASE D’AQUEST DISSABTE

Copa Federació Juvenil
CP Congres La Sagrera EsbMou 4 – CT Barcino B 2
Victòria sense gaire encert en atac

Copa Federació Infantil
Sta Perpètua 2 – CP Congrés La Sagrera Es Mou A 3
Partit decidit per petits detalls

Ct Catalunya P2 Aleví
Caldes B 7 – CP Congrés La Sagrera Es Mou A 6
Bon partit amb opcions de guanyar fins el final

Copa Federació Aleví
Jesuïtes Sarrià 13 – CP Congrés La Sagrera Es Mou C 3
Un rival més gran s’imposa

Ctampionat TBCN Benjamí
Palau Plegamans C 8 – CP Congrés La Sagrera EsbMou B 7
Derrota en un partit molt disputat

Copa TBCN Prebenjamí
Santa Perpètua D 0 –  CP Congrés La Sagrera EsbMou B 3
Victòria merescuda en un partit ben jugat

Campionat TBCN Prebenjamí
CP Congrés La Sagrera EsbMou A 0 – CP Manlleu 3
Un rival molt superior. Res a dir

Copa TBCN PB Iniciació
CP Congrés La Sagrera EsbMou A 0 – CP Vilanova 3
Derrota contra un gran rival

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023