Adéu a un 2016 brillant, benvingut un 2017 il·lusionant!

El Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou ha tingut molts èxits esportius i socials durant l’últim any, que volem mantenir i ampliar en el que ara encetem

01/01/2017

El 2016 s’ha acabat i és el moment de passar balanç de l’any, que per al Club Patí Congrés ha estat molt brillant, especialment per la seva secció d’hoquei.

Esportivament parlant, la temporada 2015-16 va ser força brillant en resultats, ja que vam assolir dos ascensos (el sènior de Segona Catalana a Primera Catalana i els Veterans B de la Lliga B a la Lliga A), vam classificar un equip de la nostra base per la fase final del Campionat de Catalunya (Aleví A), dos per les del Campionat Territorial de Barcelona (Benjamí A i Prebenjamí A) i tres més per les lligues preferents (Juvenil A i Infantils A i B) i els nostres sèniors de Nacional Catalana i Segona Catalana van jugar també les fases finals de la Copa de la Lliga.

El nostre primer equip sènior, un any més, va assolir la permanència a Primera Nacional Catalana, la divisió més alta de l’hoquei patins català, en la que la present temporada 2016-17 hi juga per quinzena vegada, la tretzena de manera consecutiva, la qual cosa el converteix en el degà de la categoria.

Una temporada en la que tenim un rècord de 21 equips (19 participant en lligues de la Federació Catalana de Patinatge i la seva Territorial de Barcelona i 2 en les del Consell de l’Esport Escolar) més una Escola amb més de 25 nens i nenes entre els 3 i els 6 anys. Un d’aquests equips és el nou Fem 16, amb el que hem recuperat l’hoquei femení per al nostre club amb l’objectiu de poder crear-ne també un altre amb nenes sorgides de l’Escola. En total, tenim 191 jugadors i jugadores d’hoquei i prop de 300 sumats els de la secció de patinatge que converteixen el nostre club en un dels que més ha crescut en els últims anys.

Això, tenint en compte que hem de compartir una de les dues pistes de l’Escola Pegaso amb la secció de patinatge dintre d’un horari rígid, ens ha generat problemes d’espai i hem hagut de buscar-ne una tercera als Jesuïtes del Clot per obrir una nova franja d’entrenaments els divendres per la nit, com els companys de patinatge fan amb la Trinitat.

La millor notícia de futur, però, l’hem tinguda amb l’aprovació, a l´últim Consell Plenari del Districte de Sant Andreu, del Pla Especial Urbanístic (PEU) en el que es va aprovar la dotació econòmica per la construcció del nou Poliesportiu del Camp del Ferro, on finalment s’ubicarà el nostre club, les obres del qual començaran al tercer o quart trimestre d’aquest 2017 i està previst que s’acabin en la primera meitat de 2019. Mentre això no arriba, hem adequat el Conveni d´us de les pistes actuals, que acabava el 2017, amb una renovació tàcita fins el trasllat al nou pavelló.

Però l’activitat del nostre club també va molt més enllà de la purament esportiva i també tenim una gran vida social lligada al barri de la Sagrera en el que estem ubicats, que aquesta temporada ha quedat reforçat amb l’acord de col·laboració que hem signat amb l’associació solidària La Sagrera Es Mou. La Patinada Popular que organitzem per la Festa Major, els Trofeus La Diada, Barrufets i 3×3 Congrés! d’hoquei, el Festival de Nadal de patinatge, la jornada de Música amb Patins, la participació a la Cavalcada de Reis, en els Carnavals de Sant Andreu i la Sagrera i a la jornada solidària Firem-nos, l’arribada del Pare Noel al club per als més petits, el sopar de fi de temporada o l’estada conjunta de pretemporada de pares i jugadors i jugadores de la secció d’hoquei a Bellver de Cerdanya són uns exemples de la vivesa i riquesa del Club Patí Congrés.

Bon 2017 a tothom!

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023