El bon final del CP Congrés-La Sagrera Es Mou el porta a empatar amb el Capellades (4-4)

El Primera Catalana obté la seva sisena victòria a casa contra el Palafrugell (5-4) i el Segona Catalana perd clarament contra el Barça (2-9)

04/12/2016

Els tres equips sèniors del Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou han obtingut una victòria, un empat i una derrota en els partits de la 11a jornada de les seves categories que aquest dissabte han jugat a la pista coberta Cristina Clota. El de Nacional Catalana ha empatat contra el Capellades HC (4-4), el de Primera Catalana ha guanyat al Palafrugell (5-4) i el de Segona Catalana ha perdut contra el FC Barcelona (2-9).

L’empat contra el Capellades, quart a la classificació dos punts per sobre del Congrés, és un mal menor pel primer equip de Nacional Catalana, que va anar tot el partit pel darrere en el marcador i va salvar dos punts amb un últim gol d’Albert Aubets a 1’49” del final que va acabar premiant la seva fe i la seva lluita.

El Capellades, tot i les baixes dels germans Masoti, es va mostrar com un equip molt compacte i es va avançar en el marcador amb un gol d’Aleix Còrdoba al minut 6 en una badada defensiva. Un segon gol del mateix jugador a cinc minuts del descans en una altra errada en defensa va significar el 0-2, però Jordi Arboix, d’un potent xut llunyà, va fer l’1-2 només nou segons després. Semblava que el gol activaria l’equip d’August de Nòbregas, que estava fent un partit molt discret, però en una jugada desgraciada Àlex López es va marcar l’1-3 en pròpia porta després d’una rematada de Còrdoba a 1’10” del descans.

A la segona part, en la que David Salelles va substituir sota els pals Àlex López per lesió, el Congrés va gaudir de clares ocasions per reduir la diferència en el marcador, però Marc Aubets va estavellar una bola al pal al minut 7 i Uri Morell va desaprofitar una directa a favor quatre després. Una blava a Calvache a 8’04” del final va fer que el Congrés jugués dos minuts en inferioritat, durant els quals Salelles va tornar a demostrar que és un porter amb garanties i Martí Ferrer va enviar una bola al pal.

Uri Morell, de falta directa per la desena del Capellades, va fer el 2-3 quan encara quedaven 4’44” pel final i l’equip va creure en la remuntada, però Martí Ferrer va veure una blava a 3’15” i la directa en contra va significar el 2-4 d’Aleix Còrdoba. Un golàs d’Uri Morell, però, va tornar a posar al Congrés dintre del partit encara amb 2’50” per jugar i la fe de l’equip va fer que una altra bona acció de Morell acabés amb una rematada a la xarxa d’Albert Aubets a 1’49” del final que va significar el definitiu 4-4.

Després de l’empat, el Congrés ha baixat a la sisena plaça de la classificació amb 18 punts, a dos del Capellades i a un del Lleida, que ara és cinquè.

Fitxa tècnica
CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 4 (1 i 3): Àlex López, Marc Aubets, Jordi Arboix (1), Martí Ferrer, Oriol Morell (2) -equip inicial-; Albert Aubets (1), Marc Calvache i David Salelles
Capellades HC, 4 (3 i 1): Marc Rojas, David Tarrida, Xavier Muntané, Aleix Còrdoba (4), Adrià Rodríguez -equip inicial-; Oriol Garrido, Joan Manel Marcos, Víctor Moreno i Joel Sebastian

Gols: 0-1, Còrdoba, 6′; 0-2, Còrdoba, 20′; 1-2, Arboix, 20′; 1-3, Còrdoba, 24′ (descans); 2-3, Morell (directa), 46′; 2-4, Còrdoba (directa), 47′; 3-4, Morell, 48′; 4-4, Albert Aubets, 49′
Àrbitre: Pere Ramos. Targetes blaves a Calvache i Ferrer. 9 faltes del Congrés i 12 del Capellades

UNA DE FREDA I UNA DE CALENTA

Abans del partit del Nacional Catalana, el de Segona Catalana va perdre clarament contra el FC Barcelona (2-9) malgrat avançar-se en el marcador. El Barça, que va demostrar la seva condició de líder invicte, va remuntar abans del descans (1-3) i a la segona part va fer valer la seva superioritat.

I després el Primera Catalana va jugar un partidàs contra el Palafrugell, que arribava segon i al que li va remuntar un 1-3 a la mitja part per acabar guanyant per 5-4 i sumar la seva sisena victòria a casa. Al minut 8 de la primera part, Miquel Sánchez va fer l’1-0 d’un potent xut de lluny, però el Palafrugell va mostrar el seu potencial i se’n va anar al descans amb un 1-3 a favor.

A la segona part, però, va arribar la remuntada. Yeray Cebrian, que reapareixia, va fer el 2-3 i Marc Calvache va empatar a 10 del final de falta directa després d’haver-ne fallat una altra quatre minuts abans. El Palafrugell es va resistir i es va tornar a avançar també de falta directa, però dos gols seguits de Marc Escribà en menys d’un minut van col·locar el 5-4 a 5’26” del final. Una bona defensa i sant Albert Mèlich, que va aturar una directa a 53 segons del final per una blava a Martí Ferrer, van segellar el ple de victòries a casa que el mantenen quart amb 21 punts, ara a dos del tercer, que és el Palafrugell.

ALTRES RESULTATS DE LA BASE

Vilanova D 1 – Prebenjamí A 2
Acabem la primera fase invictes

Prebenjamí B 1 – Vilanova B 2
Llàstima de derrota en un partit igualat

Iniciació A 3 – Jesuïtes de Sarrià 0
Victòria per assegurar el primer lloc

Benjamí B 10 – Jesuïtes de Casp 0
Acabem la primera fase segons de grup

Iniciació A 3- CH Prat B 0
Reafirmant el primer lloc en el segon partit del dia

Infantil A 1 – FC Barcelona 3
Donant la cara en un bon amistós

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023