4-3: El CP Congrés-La Sagrera Es Mou perd a Sant Just en un final polèmic

Àlex López ha vist la targeta vermella i Albert Aubets ha fallat una directa amb el cronòmetre a zero en la que el porter local s’ha mogut

30/10/2016

El Club Patí Congrés-La Sagrera Es Mou ha perdut aquest dissabte el seu segon partit de la temporada al caure per 4-3 a la pista del Sant Just després d’un final polèmic a la sisena jornada de la lliga de Nacional Catalana. Dos gols en contra en només setze segons a la segona part i una falta directa fallada per Albert Aubets amb el cronòmetre a zero en la que el porter del Sant Just, Iñaki Ojanguren, s’ha mogut abans de temps han sentenciat al Congrés, que havia fet mèrits per arrencar com a mínim un empat.

El Sant Just, que encara no havia guanyat cap partit i necessitava imperiosament la victòria, ha posat en dificultats al Congrés, que tornava a tenir la baixa de Marc Calvache, amb una pressió molt alta d’entrada que li ha fet crear ocasions de gol. Però ha estat l’equip groc i negre el que ha inaugurat el marcador quan Jordi Arboix, al minut 17, ha convertit el primer penal dels quatre que ha senyalat l’àrbitre. Carles Torner, també de penal per uns peus molt rigorosos, ha establert tres minuts després l’empat a un amb el que ha acabat la primera part malgrat que tots dos equips han tingut ocasions per marcar a la recta final.

Un altre penal a favor del Sant Just als tres minuts de la represa l’ha transformat el mateix Carles Torner per a fer pujar el 2-1 al marcador, però Marc Aubets no ha pogut batre Ojanguren en el segon que el Congrés ha tingut a favor seu vuit després, ja que la bola ha anat al pal. Malgrat que el Congrés s’estava defensant amb ordre, una bola perduda a mitja pista ha generat un contracop que ha acabat amb el 3-1 d’Àlex Sánchez a nou minuts del final i només 16 segons després Carles Torner ha aprofitat una badada defensiva per marcar el 4-1.

Les coses es posaven magres per a un Congrés que havia proposat molt poc en atac, però el 4-1 ha esperonat l’equip, que ha donat un pas endavant i ha cregut en la remuntada. Uri Morell, a 6’55” del final en jugada personal i Pablo Amado, de falta directa per la desena del Sant Just a manca de 3’17, han fet pujar el 4-3 al marcador.

El Congrés s’ha crescut a mesura que el Sant Just anava perdent força i ha tingut ocasions per empatar, però Ojanguren ho ha evitat. A manca de 32 segons August de Nòbregas ha fet entrar un jugador més de pista en comptes del porter Àlex López en busca de l’empat i al límit del temps Àlex Sánchez ha fet una entrada lletja a Jordi Arboix que ha originat un petit aldarull en el que el mateix jugador i Àlex López han vist la vermella per donar-se mútuament empentes. Però el jugador del Sant Just havia vist primer la blava per l’entrada a Arboix i, amb el rellotge a zero, l’àrbitre ha assenyalat una directa a favor del Congrés que Albert Aubets ha estrellat contra Ojanguren, que s’ha avançat de manera ostensible.

EL Congrés, que després de sis jornades ha baixat a la novena plaça de la classificació amb vuit punts, rebrà el CP Riudebitlles a la propera jornada, el 5 de novembre a les 17.45 hores.

Fitxa tècnica

HC Sant Just, 4 (1 i 3): Iñaki Ojanguren, David Candami, Àlex Sánchez (1), Carles Torner (3, 2p), Josep Grima –equip inicial–; Llorenç Miquel, Alejandro Polo, Guillem Cuadrado i Roger Claverol (ps)

CP Congrés-La Sagrera Es Mou, 3 (1 i 2): Àlex López, Marc Aubets, Martí Ferrer, Oriol Morell (1), Pablo Amado (1) –equip inicial–; Jordi Arboix (1p), Albert Aubets, Àlex Martínez i David Salelles (ps)

Goles: 0-1, Arboix (p), 17’; 1-1, Torner (p), 20’ (descans); 2-1, Torner (p), 23’; 3-1, Sánchez, 42’; 4-1, Torner, 42’; 4-2, Morell, 44’; 4-3, Amado (fd), 47’

Àrbitre: Quim Navales. Targeta blava a Àlex Sánchez i vermelles al mateix jugador i Àlex López

Faltes d’equip: 10 el Sant Just i 9 el Congrés

9-2: EL SEGONA CATALANA GOLEJA EL MALGRAT

Per altra banda, el sènior de Segona Catalana ha guanyat per 9-2 al CP Malgrat un partit del grup D en que a la mitja part ja dominava per 6-0 i després de sis jornades es sisè amb 10 punts producte de tres victòries, un empat i dues derrotes.

Aquest és el quadre de partits del cap de setmana, sense partits oficials a la base excepte el Benjamí B, que va jugar l’ajornat per la pluja de la jornada anterior als Jesuïtes de Casp

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023