El CP Congrés-La Sagrera Es Mou arrenca amb un empat a la difícil pista del Tona (4-4)

Un gol de Martí Ferrer a tres minuts del final evita la derrota després de que l’equip osonenc remuntés un 0-3

24/09/2016

El Club Patí Congrés La Sagrera Es Mou ha arrencat aquest divendres un valuós empat (4-4) a la pista del HP Tona, recent campió de la Supercopa Nacional Catalana i un dels favorits de la categoria, en el seu debut a la primera jornada de la lliga de Nacional Catalana. El Congrés, que s’ha avançat per 0-3, ha tingut la victòria a tocar, però al final ha salvat un punt després que el Tona remuntés i es posés per davant (4-3).

Jugant sense complexos, el Congrés ha sorprès el Tona a la primera part. L’argentí Pablo Amado, l’home que aquesta temporada està cridat a ser la referència en atac de l’equip groc-i-negre, ha marcat el 0-1 als 9 minuts de joc al rematar una passada  de Martí Ferrer i amb aquest resultat s’ha arribat al descans malgrat que el Tona ha disposat d’un penal a favor al minut 20, que Àlex López li ha aturat a Arnau Pradell.

El mateix Pablo Amado ha fet el 0-2 al minut 4 de la represa en rematar una passada d’Uri Morell i un després Marc Calvache ha assolit el 0-3 després d’enviar la bola al pal en el llançament d’un penal i recollir ell mateix el rebuig. Les coses es posaven molt bé, però l’equip osonenc  ha reaccionat ràpidament i Pau Xandre ha escurçat diferències 40 segons després. El Congrés encara ha tingut l’oportunitat de tornar a marxar de tres quan Uri Morell ha disposat d’una directa a favor a manca de 10 minuts per la desena falta de l’equip local, però Adrià Hernández li ha aturat i el Tona ha demostrat llavors que es tracta d’un gran equip.

Del possible 1-4 s’ha passat al 4-3 a manca de cinc minuts del final amb dos gols d’Arnau Pradell, el segon de falta directa, i un de Xevi Oliva amb una rematada des de dins de l’àrea. Però la derrota hauria estat injusta pel Congrés, que ha aconseguit marcar el 4-4 a 3’34” del final amb un potent tir llunyà de Martí Ferrer i s’ha endut un punt que premiava el seu esforç.

A la segona jornada, el CP Congrés rebrà el proper dissabte 1 d’octubre al Cerdanyola CH en el primer partit oficial de la temporada a casa (17.25 h).  

FITXA TÈCNICA

HP Tona, 4 (0 i 4): Adrià Hernández, Òscar Corominas, Xevi Oliva (1), Guillem Molist, David Montero, Pol Parareda, Arnau Pradell (2), Pau Xandre (1) i Àlex Martínez (ps)
CP Congrés La Sagrera Es Mou, 4 (1 i 3): Àlex López, Marc Aubets, Oriol Morell, Martí Ferrer (1), Pablo Amado (2), Albert Aubets, Jordi Arboix, Marc Calvache (1) i David Salelles (ps)
Gols: 0-1, Amado, 9’ (descans); 0-2, Amado, 29’; 0-3, Calvache, 30’; 1-3, Chandre, 31’; 2-3, Pradell, 41’; 3-3, Pradell, 44’; 4-3, Oliva, 45’; 4-4, Ferrer, 47’
Àrbitre: Joel Garcia.
Faltes d’equip: 13 el Tona i 12 el Congrés

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023