Caldes i Palau de Plegamans, durs rivals pel Nacional Catalana i el Segona Catalana

L’Aleví A, a per la fase final del Campionat de Catalunya

09/04/2016

En la fase decisiva de la temporada, molts dels equips del Club Patí Congrés poden assolir aquest cap de setmana, en el que hi ha disset partits programats (catorze dissabte i tres diumenge, i deu d’ells a casa), alguns dels seus objectius.

És el cas, per exemple, del sènior de Primera Nacional Catalana, que aquest dissabte rebrà al Caldes a la Pista Coberta Cristina Clota (17.30 h) amb l’objectiu de sumar la seva sisena jornada consecutiva sense perdre. La victòria contra l’equip vallesà, al que a la primera volta ja va guanyar a la seva pista, serviria també per a segellar la permanència matemàtica a la categoria a cinc jornades del final i consolidar la setena plaça que ara ocupa i que li donaria dret a jugar la nova Copa de la Lliga al final de la fase regular. 

També serà molt important el partit que el sènior de Segona Catalana, líder del grup A, jugarà a continuació contra el Palau de Plegamans (19.10 h), tercer classificat, i que pot acostar una mica més als homes de Dani Setién a l’ascens a Primera Catalana, que assoliran els dos primers classificats. El Congrés lidera ara mateix la classificació amb 56 punts, un més que el Ripollet i en té quatre sobre el Palau, que ha jugat un partit menys.

L’Aleví A se la juga a Caldes

Pel que fa a la base, després del Prebenjamí A, que la setmana passada es va classificar matemàticament per a la fase final del Campionat Territorial de Barcelona que el 4 i el 5 de juny es jugarà a Sant Hipòlit de Voltregà, aquest diumenge l’Aleví A ho pot fer per al de Catalunya de la seva categoria que del 29 d’abril a l’1 de maig es disputarà a Cambrils. L’empresa no és fàcil, ja que per a fer-ho ha de guanyar a la pista del Caldes A, líder del grup amb el que està empatat a punts, però en cas d’empat o derrota encara hi haurà una segona oportunitat de rematar la classificació a la jornada següent a casa contra el Vilanova A.

Un altre que té opcions de classificació per a la fase final del Campionat Territorial de Barcelona és el Benjamí A, que és tercer del seu grup empatat a punts amb el segon, el Tordera, i a quatre del líder, el Mataró, a tres jornades del final, i per a seguir aspirant a ella ha de guanyar aquest diumenge a la pista del Vilanova B. I, pel que fa a la Copa Barcelona, el Prebenjamí d’Iniciació també pot segellar la seva classificació per a les eliminatòries si guanya aquest dissabte a la pista del Claret.

Aquesta és la graella de partits del cap de setmana, en la que finalment s’han ajornat el Congrés B-Canet de la Lliga Catalana de Veterans B i l’Horta-Prebenjamí B. 

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023