Gran rendiment dels 19 equips del CP Congrés abans de la recta final de la temporada

Amb tres de la base a punt d’arribar a les fases finals de les seves categories i els dos sèniors i els dos veterans assolint els seus objectius

22/03/2016

L’arribada de la Setmana Santa marca cada any, com passa a les escoles, la recta final de la temporada. Tot el que no s’hagi fet fins ara passa factura, però encara hi ha temps de millorar. I això és el que han fet sense cap mena de dubte els 19 equips que el Club Patí Congrés té aquesta temporada en competició oficial, 13 a les lligues de la Federació Catalana de Patinatge, 3 a les de la Federació Territorial de Barcelona i 3 a les del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB). Aquí us presentem un resum de les seves actuacions, que en alguns casos apunten molt alt. 

SÈNIOR NACIONAL CATALANA

Després de 23 jornades, és setè amb 33 punts, producte de 9 victòries, 6 empats i 6 derrotes, camí de segellar la seva presència a la màxima categoria de l’hoquei patins català per tretzena temporada consecutiva i amb opcions de classificar-se per la nova Copa de la Lliga, cosa que faran els vuit primers al final del campionat. Després d’un començament un pèl irregular, en el que el van penalitzar cinc empats en les nou primeres jornades, es va estabilitzar i va fer de la Pista Coberta Cristina Clota un fortí. De fet, només hi ha perdut un partit i això va pasar ja fa cinc mesos, a la tercera jornada contra el Capellades. Com també és habitual, alguns galls de la categoria, com el Taradell i el Tona, han caigut a la nostra pista. L’assignatura pendent són els partits fora de casa, on el Congrés només ha guanyat dos partits (a la 10a jornada a Caldes i a 20a a Olot).

SÈNIOR SEGONA CATALANA

És líder del grup A després de 23 jornades amb 18 victòries, 2 empats i 2 derrotes, i té quatre punts d’avantatge sobre el Ripollet, segon classificat amb un partit menys jugat, i cinc sobre el Palau de Plegamans, que en té dos menys. Tres equips lluitant per nomès dues places d’ascens a Primera Catalana amb l’avantatge de tenir el gol-average particular guanyat amb el Ripollet i parcialment guanyat amb el Palau de Plegamans, al qual es va guanyar a la seva pista a la primera volta i a la segona ha de venir a la Cristina Clota. A més, des de que el 4 de desembre va cedir els dos últims punts (empat a 4 la pista del Prat), l’equip està en ratxa i porta 10 victòries consecutives: l’última derrota va ser el 15 de novembre contra el Mollet (4-6 a casa). 

VETERANS A
És novè a la Lliga Catalana A amb 22 punts en 16 partits després de 7 victòries, un empat i 8 derrotes, i té a tocar una temporada més la permanència a la màxima categoria, que cada any que passa és més difícil perquè l’equip es va fent gran. En contra del que és habitual, ha guanyat més partits fora (4) que a casa (3), on aquesta temporada ha estat més irregular.

VETERANS B

L’equip, de nova creació, és líder de la Lliga Catalana B amb 40 punts en 15 partits amb 13 victòries i només un empat i una derrota. L’objectiu de l’ascens a la Lliga A és factible perquè el Congrés té dos punts d’avantatge sobre el Canet, que ha jugat dos partits més, i quatre punts sobre el Ripollet, tercer classificat, i en pugen dos. Des de l’única derrota, que va arribar el 2 de desembre a Canet, l’equip ha guanyat els vuit partits que ha jugat.

JUVENIL A

És sisè amb 12 punts en 11 partits (4 victòries i 7 derrotes) en el grup P3 del Campionat de Catalunya. Va complir amb una bona primera fase, en la que va ser tercer del seu grup i es va classificar per a Preferent després d’eliminar el Casal l’Espluga, un segon. I a Preferent, malgrat que no té opcions d’anar a la fase final, està donant la cara, especialment en els partits de casa.

JUVENIL B

És cinquè amb 16 punts en 10 partits (5 victòries, 1 empat i 4 derrotes) en el seu grup de la Copa Federació. Li va costar agafar-li el truc a la nova categoria en el seu primer any, però a la Copa Federació està fent molts bons partits i fins i tot va guanyar el líder del seu grup, el Riudebitlles.

INFANTIL A

És quart amb 17 punts en 11 partits (5 victòries, 2 empats y 4 derrotes) en el grup P3 del Campionat de Catalunya. Després d’una gran primera fase, en la que va ser primer de grup amb un ple de victòries, es va topar amb un grup molt fort a Preferent i matemàticament ja no té opcions d’anar a la fase final. Però la seva temporada és brillant perquè va estar de pega en alguns partits que se li van escapar per molt poc.

INFANTIL B

És vuitè en el seu grup de Preferent (P4) del Campionat de Catalunya amb només una victòria en onze partits, però en el seu primer any a la categoria ha complert de sobres. Va ser segon del seu grup a la primera fase, va deixar fora al Cerdanyola B en l’eliminatòria per entrar a Preferent i està donant la cara al seu grup amb els millors de la categoria.

ALEVÍ A

Segon empatat a 26 punts (8 victòries, 2 empats i 1 derrota) amb el primer al seu grup de Preferent (P4) del Campionat de Catalunya, el Caldes A, té moltes opcions de classificar-se per a la fase final que del 29 d’abril a l’1 de maig es jugarà a Cambrils, ja que a falta de tres jornades té cinc punts d’avantatge sobre el tercer, el Vilanova A, al que a més ja va guanyar a casa seva. A la primera fase, acabant líder del seu grup amb un ple de vuit victòries, ja va demostrar les seves aspiracions.

ALEVÍ B

És sisè al seu grup de la Copa Federació amb 13 punts en 11 partits (4 victòries, 1 empat i 6 derrotes). Després d’una discreta primera fase, l’equip ha crescut a mesura que ha anat avançant la temporada i està fent molt bons partits a la segona, fins el punt de posar en dificultats als tres líders del seu grup.

ALEVÍ C

És tercer al seu grup de la Copa Federació amb 22 punts en 11 partits (7 victòries, 1 empat i 3 derrotes) i a manca de tres partits té alguna opció de desbancar del segon lloc al Vic C, a la pista del qual va guanyar en l’última jornada, i classificar-se per jugar les eliminatòries d’accés a la fase final. En la seva estrena a la categoria ha anat de menys a més durant la temporada.

BENJAMÍ A

És segon al seu grup de Preferent del Campionat Territorial de Barcelona (P2) amb 23 punts en 10 partits (7 victòries, 2 empats i 1 derrota), a un del primer, el Mataró, al que ha guanyat en els dos partits i per tant té el gol-average particular a favor. Després de guanyar-ho tot a la primera fase i d’un inici complicat a la segona, té moltes opcions d’anar a la fase final que el 7 i el 8 de maig es jugarà a Cerdanyola, per la que es classifiquen els tres primers.

BENJAMÍ B

És quart al seu grup de la Copa Territorial de Barcelona amb 16 punts en 10 partits (5 victòries, 1 empat i 4 derrotes).  El primer any en una categoria mai no és fàcil, però a la primera fase l’equip va ser quart al seu grup i va arribar a jugar l’eliminatòria per anar a Preferent. El seu rendiment millora quan rep reforços del Prebenjamí A.

BENJAMÍ C

És vuitè al seu grup del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) amb sis derrotes en sis partits. Format per molts prebenjamins, va tenir la mala sort que al CEEB no hi havia prou equips de la seva edat i està jugant a una categoria superior (Pre-Infantil), contra nens dos i tres anys més grans. Però donant la cara.

PREBENJAMÍ A

És líder dels seu grup de Preferent del Campionat Territorial de Barcelona (P1) amb un ple de 30 punts (10 victòries en 10 partits) i només a un triomf de certificar la seva classificació matemàtica per la fase final que es jugarà el 4 i el 5 de juny a Sant Hipòlit de Voltregà. La seva trajectòria és impecable perquè a la primera fase tampoc no va perdre cap partit i els seus jugadors reforcen habitualment els equips benjamins.

PREBENJAMÍ B

És segon del seu grup de la Copa Territorial de Barcelona amb 22 punts en 10 partits (7 victòries, 1 empat i 2 derrotes) i té opcions de classificar-se per jugar les eliminatòries d’accés a la Trobada Final de la seva competició, que l’11 de juny es jugarà a Santa Margarida de Montbui. En el seu primer any a la categoria, ha anat de menys a més durant la temporada.

INICIACIÓ A

És líder del seu grup de la Copa Territorial de Barcelona amb 22 punts en 9 partits (7 victòries, 1 empat i 1 derrota) i a punt de classificar-se matemàticament per jugar les eliminatòries d’accés a la Trobada Final de la seva competició que l’11 de juny es jugarà a Santa Margarida de Montbui. Un altre equip que, després de no entrar a Preferent a la primera fase, ha crescut i ha anat de menys a més durant la temporada.

INICIACIÓ B

Participa a la lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) sense resultats ni classificacions oficials perquè el seu objectiu principal és la formació més que la competició. Malgrat tot, l’evolució és molt bona i l’equip apunta maneres de cara a la propera temporada.

ESCOLA
Com l’Iniciació B, l’objectiu d’aquest equip, que formen els jugadors més avançats de la nostra escola d’iniciació, no és la competició sinó la formació. La participació a la lliga del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB) sense resultats ni classificacions oficials forma part d’aquest procés.

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023