A les portes de la final (2-2)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou va empatar amb el CE Vendrell, posteriorment campió, però va quedar eliminat a les semifinals de la Lliga Catalana Plata a Roda de Ter
Text: Carles Gallén
No va poder ser. En la seva primera participació en una Final a 4 de la Lliga Catalana Plata, el Club Patí Congrés La Sagrera Es Mou va quedar eliminat aquest dissabte a les semifinals celebrades al Pavelló Municipal de Roda de Ter després de perdre a la tanda de faltes directes contra el CE Vendrell, que posteriorment es va proclamar campió al derrotar per 2-1 al Girona CH, un partit que en el seu temps reglamentari havia acabat en empat (2-2).

El Congrés va jugar a un bon nivell, però sempre va anar a remolc d’un rival que als dos minuts i mig de partit es va avançar en el marcador gràcies a un penal transformat pel seu capità Lluís Ferrer, un dels dos jugadors franquícia de l’equip juntament amb un altre ilustre veterà com Jordi Ferrer, de 37 anys i àmplia experiència a l’OK Lliga.

De mica en mica, però, el Congrés va anar entrant en el partit i va començar a crear ocasions, encara que sense encert. Tot i així, una pilota penjada dins de l’àrea per Martí Ferrer la va desviar amb picardia Oriol Llorens per empatar a 8 minuts del descans. A 3’30” per acabar la primera part, l’equip dirigit per Víctor Cruz va reclamar un penal per una caiguda dins de l’àrea d’Uri Llorens i poc després Guillem Muñoz va tenir una clara ocasió per fer el 2-1.

Amb 1-1 en el marcador, molta igualtat i tot obert es va arribar al final de la primera part i la segona va començar amb moltes alternatives i bones ocasions per als dos equips salvades per els dos porters, Arnau Ventura i Xavier Arcas.

El Vendrell es va carregar aviat de faltes i a 8 minuts del final va cometre la novena, per només 5 de l’equip sagrerenc. Però poc després va arribar una galleda d’aigua freda quan, en una falta en contra, la defensa del Congrés es va adormir i el Vendrell la va treure ràpid i la bola es va colar a la porteria d’Arnau Ventura sense oposició.

Va ser una jugada desconcertant, perquè els jugadors s’estaven col·locant pensant que encara s’havia de posar la bola en joc i Marc Cañellas ho va aprofitar per fer el 2-1. Però només un minut després va arribar la desena del Vendrell i la corresponent directa la va transformar David Martínez per fer el 2-2 amb un potent xut.

Als últims minuts els dos equips ho van donar tot i van tenir ocasions, però cap va aconseguir marcar per la gran actuació dels dos porters. Amb 19 segons per jugar Pau Pellicer va buscar el penal en una caiguda dins de l’àrea, però els àrbitres no van xiular res i malgrat la pressió final del Vendrell el 2-2 no es va moure i el guanyador es va haver de decidir a la tanda de faltes directes.

A la primera tanda de cinc, llançant un jugador diferent cada vegada, només van marcar Lluís Ferrer i Oriol Llorens, que van ser el mateixos que van obrir la segona ronda de tirs en la que el jugador vendrellenc va encertar i el sagrerenc no, amb la qual cosa el Vendrell va obtenir el passi per la final.

CE VENDRELL 2 (1 i 1): Xavier Arcas, Jordi Ferrer, Marc Cañellas (1), Gabriel Villares, Jon Borrego -equip inicial-; Aldo Antonio Mejía, Lluís Ferrer (1), Martí Portela, Gerard Monserrat i Ferran Mirabent (ps)

CP CONGRES LA SAGRERA ES MOU 2 (1 i 1): Arnau Ventura, David Martínez (1), Pau Pellicer, Àlex Mainer, Guillem Muñoz -equip inicial-: Àlex Martínez, Martí Ferrer, Biel Perpinyà, Oriol Llorens (1) i Pablo Pastor (ps)

GOLS: 1-0, Lluís Ferrer (p), 2’; 1-1, Oriol Llorens, 17’ (descans); 2-1, Marc Cañellas, 42’; 2-2, David Martínez (fd), 43’

ÀRBITRES: Ignasi Galán i Miquel Lapedriza. No van mostrar cap targeta blava. 11 faltes d’equip el Vendrell i 8 el Congrés

INCIDENCIES: Partit de semifinals de la Lliga Catalana Plata celebrat al Pavelló Municipal de Roda de Ter