Classificats per a la Final a 4 de la Lliga Catalana Plata

El Club Patí Congrés La Sagrera Es Mou supera per 4-3 al CP Tordera a l’últim partit del Grup C i el dissabte 5 d’octubre jugarà les semifinals contra el CE Vendrell a Roda de Ter

Un estelar Pau Pellicer, amb un triplet de gols a l’inici de la segona part, va encarrilar la victòria contra l’equip maresmenc, que després del 3-0 va reaccionar i va plantar cara fins el final

Text: Carles Gallén

Amb una patida victòria per 4-3 contra el CP Tordera al Camp del Ferro, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va aconseguir acabar primer del grup C de la Lliga Catalana Plata i es va classificar per la Final a 4 d’aquesta competició oficial que juguen els equips catalans d’OK Lliga Plata i que es disputarà a Roda de Ter els dies 5 i 6 d’octubre. El Vendrell, primer del grup B, serà el rival de l’equip groc i negre el dissabte a les 16:30h en la segona semifinal i tot just abans, l’altra semifinal enfrontarà als històrics Girona CH i Cerdanyola CH (14:30h). Els guanyadors jugaran la gran final el diumenge 6 a les 16:00h.

Malgrat la classificació, el partit contra el Tordera va ser molt igualat i en algunes fases als homes de Víctor Cruz els hi va faltar una mica d’intensitat. Potser per això a la primera part el Congrés no va ser capaç de superar la tancada defensa de l’equip maresmenc i els primers 25 minuts van acabar sense gols, tot i que Uri Llorens en va marcar un a la recta final que els àrbitres van anular a l’entendre que ho havia fet amb els peus. Abans, el Tordera había disposat d’una directa per una blava a Llorens, però Arnau Ventura, molt segur com sempre, li va aturar a Nacho Fernández i també la seva segona rematada.

La segona part, que va començar amb una bola al travesser de Guillem Muñoz, va ser més moguda i van arribar els gols. Els tres primers els va marcar un efectiu Pau Pellicer en només sis minuts -el primer en una entrada a l’àrea des de la seva dreta, el segon en un potent tir creuat de lluny des de l’esquerra i el tercer en un altre cacau pel mig- per posar el 3-0 en el marcador i signar el seu primer triplet com a jugador del Congrés, acostant així una mica més a l’equip de Víctor Cruz a la Final a 4 de Roda de Ter.

Però alguns errors defensius, l’excés de confiança i la fe del Tordera, que no va abaixar els braços malgrat anar tres gols per sota, van propiciar la seva reacció. Dos minuts despres del tercer gol de Pau Pellicer, Uri Llorens va veure una segona targeta blava per una dura entrada sobre el francès Clarence Kingston dins de l’àrea i els àrbitres van xiular un clar penal, que el mateix jugador va llençar fora.

El Congrés va aguantar els dos minuts d’inferioritat sense encaixar cap gol i fins i tot Àlex Mainer va tenir una clara ocasió per fer el 4-0 a l’arribar tot sol davant de Quim Hugas i poc després, ja amb igualtat, Biel Perpinyà va enviar una bola al pal, però Nico Torres, a manca d’11 minuts per acabar el partit, va marcar el 3-1 que va fer creure als homes de Fran González en la remuntada. I el Tordera la va tenir a tocar quan Clarence Kingsdom va fer el 3-2 amb encara 8 minuts per jugar i quan el Congrés ja tenia 9 faltes.

Les coses es van complicar encara més pel Congrés quan Àlex Martínez va cometre la desena falta i a sobre va veure una altra targeta blava per protestar a 6’28” del final. La directa en contra la va llançar Nacho Fernández, però de nou un immens Arnau Ventura la va aturar i en la jugada següent, amb el Congrés jugant en inferioritat, Àlex Mainer es va escapar tot sol per batre a Quim Hugas i fer el 4-2.

No obstant, al partit encara li faltava un gir d’emoció, ja que en la jugada següent, amb el Congrés encara jugant en inferioritat, Clarence Kingsdom va marcar el 4-3 en una canonada que va entrar per l’escaire i va tornar a donar vida al Tordera.

Quedaven 6 minuts i al Congrés li tocava remar fins al final per obtenir la victòria, que Pau Pellicer podia haver sentenciat a manca de 3’30” a l’enviar la bola al pal en un potent xut des de lluny. Però cap dels dos equips va aconseguir marcar a la recta final i l’equip sagrerenc va acabar guanyant per 4-3 obtenint així el passaport per la Final a 4 de la Lliga Catalana Plata.

La irregularitat del seu joc i les moltes targetes blaves en contra, que podien haver penalitzat l’equip a no ser per la bona actuació d’Arnau Ventura, seran coses a millorar en els propers partits.

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (0 i 4): Arnau Ventura, David Martínez, Àlex Martínez, Pau Pellicer (3), Guillem Muñoz -equip inicial-; Biel Perpinyà, Oriol Llorens, Martí Ferrer, Àlex Mainer (1) i Àlex Pedro Castaneda (ps)

CP TORDERA, 3 (0 i 3): Quim Hugas, Èric Elias, Pau Muñoz, Nico Torres (1), Daniel Treccagnoli -equipo inicial-; Clarence Kingston (2), Max Martos, Nacho Fernández i Roger Haro (ps)

ÀRBITRES: Guim Teixidó i Alan Navarro. Targetes blaves a Oriol Llorens (2) i Àlex Martínez

GOLS: 0-0, descans; 1-0, Pau Pellicer, 27’; 2-0, Pau Pellicer, 30’; 3-0, Pau Pellicer, 31’; 3-1, Nico Torres, 39’; 3-2, Clarence Kingsdom, 42’; 4-2, Àlex Mainer, 44’; 4-3, Clarence Kingsdom

INCIDENCIES: Partit de la 3a jornada de la fase de grups de la Lliga Catalans Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro. El marcador es va espatllar i es va haver de fer servir un de manual.