Decepció majúscula a Alcobendas (8-1)

El CP Congrés La Sagrera Es Mou reb una golejada de les que fan mal a la primera jornada de l’OK Lliga Plata 2024-2025

Als 6 minuts de joc l’equip sagrerenc, totalment desconegut, ja perdia per 3-0 contra el conjunt madrileny, al que li va sortir tot rodó, i als 14 ho feia per un clar 5-0

TEXT: Carles Gallén / FOTO: Captura de video

En un dels seus pitjors partits de les últimes temporades, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va sortir golejat dissabte del Polideportivo José Caballero d’Alcobendas en la seva estrena a l’OK Lliga Plata 2024-2025. Als 6 minuts de joc, un equip sagrerenc totalment desconegut ja perdia per 3-0 i als 13 ho feia per 5-0 davant d’un conjunt madrileny al que li va sortir tot rodó i va ser molt superior al dels homes dirigits per Víctor Cruz.

El malson va començar al minut 2’43”, quan Aleix Ordóñez es va escapar per la dreta de Biel Perpinyà i va batre d’un xut ras a Arnau Ventura. Dos minuts després el mateix Biel Perpinyà va tenir una bona ocasió per empatar, però Álvaro Gullón, el porter madrileny, ho va evitar amb una bona intervenció i al 5’24” Oriol Llorens va cometre un penal molt rigorós a l’elevar l’estic dins de l’àrea per aturar una bola bombejada llançada per Álvaro Martín, que Marcos Rey va convertir en el 2-0 obligant al tècnic groc-i-negre a demanar el seu primer temps mort i a començar a moure la banqueta. Però no havia passat ni un minut quan de nou Aleix Ordóñez, en un xut de lluny pel mig, tornava a batre a Arnau Ventura per a fer el 3-0.

En només sis minuts el Congrés ja havia encaixat tres gols, però les coses van anar encara a pitjor perquè en el 13 Alonso Martín marcava el 4-0 a l’aixecar i picar la bola sortint des del darrere de la porteria d’Arnau Ventura i el mateix jugador, 42 segons després, feia el 5-0 en una ràpida contra en la que va trobar una autopista pel mig de la defensa sagrerenca.

Amb cinc gols per sota i molt males sensacions, no semblava que el Congrés fos capaç de revertir aquella situació davant d’un Alcobendas que, carregat de faltes (5 a 1), va aixecar el peu de l’accelerador durant uns minuts en els que els homes de Víctor Cruz van tenir més possessió de bola però sense crear gaires ocasions.

Al final de la primera part l’equip madrileny, dirigit pel català Miquel Àngel Sánchez, va tornar a arribar amb perill a l’àrea i a posar a prova a un cada vegada més entonat Arnau Ventura, minuts en els que les faltes d’equip es van igualar (5 l’Alcobendas i 6 el Congrés) i es va arribar al descans sense que es mogués el 5-0.

En els primers minuts de la represa Guillem Muñoz va tenir un parell de bones ocasions per marcar i Arnau Ventura va salvar el 6-0 en una rematada al segon pal de Javier Minaya. El porter groc-i-negre va tornar a ser decisiu quan en el minut 6 de la segona part va aturar-li una falta directa a Aleix Ordóñez després de que Àlex Mainer veiés una targeta blava per fer caure Javier Minaya quan iniciava un contracop i uns segons després una segona a Alonso Martín quan el Congrés va cometre la desena falta d’equip. Però quan s’havien jugat 7’13” no va poder evitar encaixar el 6-0 del mateix Ordóñez amb l’Alcobendas jugant en superioritat.

Només 48 segons després Àlex Martínez va veure una altra targeta blava per donar-li un cop d’estic al mateix Javier Minaya quan intentava rebutjar una bola elevada dins de l’àrea i Arnau Ventura va aturar la seva tercera directa consecutiva, aquesta vegada a Víctor Wally. Però l’Alcobendas va saber jugar amb un home de més i Marcos López va fer pujar el 7-0 en el marcador quan encara quedaven 15’10” per acabar el partit.

Tampoc va saber aprofitar el Congrés la directa que va tenir a favor quan l’Alcobendas va cometre la seva desena falta d’equip, ja que Álvaro Gullón li va aturar el xut amb el que Pau Pellicer el va intentar sorprendre. I encara amb 10’41” per jugar va arribar el 8-0 de Jorge López, que va aprofitar una badada d’Oriol Llorens per entrar sol per la dreta i rematar a plaer una assistència de Víctor Wally.

Als últims minuts, amb el partit totalment decidit, el Congrés va buscar amb insistència el gol de l’honor, que va arribar a 3’01” del final quan Guillem Muñoz va robar una bola gairebé al racó de la seva pròpia àrea, es va escapar per velocitat en diagonal i va batre de ganxo per l’esquerra a Álvaro Gullón per a fer el que seria definitiu 8-1.

La golejada en contra situa provisionalment al Congrés a l’últim lloc de la classificació i l’equip sagrerenc haurà de passar pàgina per rebre el proper dissabte a les 20:00h en el primer partit al Camp del Ferro a l’Hipoteca Girona CH, que la passada temporada va baixar de l’OK Lliga.

CP ALCOBENDAS, 8 (5 i 3): Álvaro Gullón, Marcos López (3), Aleix Ordóñez (2), Alonso Martín (2), Enric Casanovas -equip inicial-, Javier Minaya, Víctor Wally, Sergio Alegre, Jorge López (1) i Andros Vera (ps)

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 1 (0 i 1): Arnau Ventura, David Martínez, Biel Perpinyà, Pau Pellicer, Oriol Llorens -equip inicial-, Àlex Martínez, Àlex Mainer, Martí Ferrer, Guillem Muñoz i Pablo Pastor (ps)

GOLS: 1-0 Aleix Ordóñez 2’43”; 2-0 Marcos López (p) 5’24”; 3-0 Aleix Ordóñez 6’02”; 4-0 Alonso Martín 12’59”; 5-0 Alonso Martín 13’41” (descans); 6-0 Aleix Ordóñez 32’23”; 7-0 Marcos López 34’50”; 8-0 Jorge López 39’19”; 8-1 Guillem Muñoz 46’59”

ÀRBITRES: Juan Iglesias i Albert León. Targetes blaves a Àlex Mainer (30’57”) i Àlex Martínez (33’01”)

INCIDÈNCIES: Partit de la 1a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Polideportivo José Caballero d’Alcobendas