El XIIè Trofeu la Diada dona el tret de sortida a la temporada 2024-2025

Com és habitual, el torneig va servir per presentar als més de 300 esportistes de les dues seccions del club, la d’hoquei patins i la de patinatge artístic

Durant tot el cap de setmana es van jugar un total de 25 partits, entre ells el de l’equip d’OK Lliga Plata, que va guanyar per 4-3 al Simar Igualada

TEXT: Carles Gallén / FOTO: David Valiente

Un any més, el Trofeu la Diada del CP Congrés La Sagrera Es Mou que es va celebrar el 7 i 8 de setembre al Poliesportiu Camp del Ferro va ser el marc de la presentació dels més de 300 esportistes del club i va a tornar a mostrar la força de la nostra entitat en una jornada d’agermanament entre les dues seccions, la d’hoquei patins i la de patinatge artístic.

Els més de 200 jugadors i jugadores d’hoquei dels 26 equips federats del club (28 amb els dos de Veterans), les prop de 100 patinadores de les diferents categories i grups de xou d’artístic, amb els seus corresponents entrenadors i entrenadores, van aprofitar el XIIè Trofeu la Diada per donar el tret de sortida a la temporada 2024-2025.

Durant tot el cap de setmana, simultàniament amb els 25 partits d’hoquei que es van jugar i amb la col·laboració dels pares i mares dels esportistes de la secció, al hall del Camp del Ferro es va muntar una tómbola amb regals donats per diversos patrocinadors que va donar molt d’ambient al torneig.

El diumenge, abans de l’acte de presentació, també va haver-hi una exhibició de patinatge artística càrrec de les patinadores d’aquesta secció i el Trofeu la Diada, com és habitual, va acabar amb un partit del primer equip d’hoquei, que aquesta temporada tornarà a jugar a l’OK Lliga Plata, la segona categoria estatal.

Aquesta vegada, el rival del CP Congrés La Sagrera Es Mou va ser el Simar Igualada, tercer classificat del Grup Sud de l’OK Lliga Plata la passada temporada i farcit de jugadors júniors, a qui l’equip dirigit per Víctor Cruz va guanyar per 4-3 en un partit força igualat que va fer gaudir als molts espectadors que poblaven les graderies de la pista de parquet del Camp del Ferro.

El partit va tenir una part per a cada equip. A la primera el Congrés va sortir amb molta empenta i poc abans del minut 7 el reusenc Pau Pellicer, una de les novetats de l’equip aquesta temporada, va marcar l’1-0 al caçar un rebuig del porter igualadí després d’un tir llunyà d’Àlex Mainer i enviar-lo al fons de la porteria. Dos minuts després, Biel Perpinyà va fer el 2-0 aixecant i picant la bola amb habilitat tot just sortint des del darrere de la porteria de Miquel Ollé. I en el minut 13 Guillem Muñoz va aprofitar una bola que havia rebotat a la tanca després d’un potent xut de cullera de Biel Perpinyà per empalmar-la tal com venia i fer el 3-0.

En el minut 14 l’Igualada podia haver marcat el 3-1 en un penal comès per Guillem Muñoz, però entre Arnau Ventura i el pal van desviar el xut ras a la dreta de la porteria de Pau Berent i abans d’arribar al descans Àlex Mainer va tenir una clara ocasió per marcar el 4-0 al plantar-se per potència dins davant de Miquel Ollé, l’àrbitre va anular un gol a Guillem Ribas perquè el va fer amb els peus i a 34 segons del final de la primera part Uri Llorens va tenir l’última gran ocasió del Congrés a l’arribar sol a la porteria igualadina.

Només començar la segona part l’Igualada va marcar el 3-1 en una jugada en la que una bola de Martí Busquets amb molta intenció va picar a l’esquena de Pablo Pastor, qui a la mitja part havia substituït a Arnau Ventura, i es va introduir a la seva pròpia porteria. L’autogol no va descentrar al Congrés, que en el minut 30 va fer el 4-1 en un tir ras des de fora de l’àrea d’Àlex Martínez.

El cansament, però, li va començar a passar factura al Congrés, que en el minut 14 va encaixar el 4-2 en un penal comès per Uri Llorens molt ben llançat per Juanma García i a 4’33” del final Martí Busquets es va escapar de la pressió de fins a tres jugadors i va entrar tot sol a l’àrea per batre a Pablo Pastor i fer el 4-3.

A 3’12” del final l’Igualada va cometre la seva novena falta d’equip i en els dos minuts següents Biel Perpinyà i Pau Pellicer van tenir dues clares ocasions per marcar, però van topar amb les intervencions d’Eloi Gaset, que va arribar amb retard i a la segona part va substituir a Miquel Ollé.

La desena falta igualadina va arribar finalment a 40 segons del final, però Eloi Gaset li va aturar la corresponent directa a Pau Pellicer i l’Igualada es va arriscar fent entrar un cinquè jugador a pista a la recerca de l’empat. La bona defensa del Congrés i Pablo Pastor en darrera instància ho van evitar i a 4 segons del final Martí Ferrer va tenir l’ocasió de fer el 5-3 xutant de lluny a porteria buida, però la bola va anar fora per molt poc.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (3 I 1): Arnau Ventura, David Martínez, Pau Pellicer (1), Àlex Mainer, Oriol Llorens, Àlex Martínez (1), Martí Ferrer, Biel Perpinyà (1), Guillem Muñoz (1) i Pablo Pastor

SIMAR IGUALADA HC, 3 (0 i 3): Miquel Ollé, Xavi Alonso, Guillem Ribas, Martí Busquets (2), Juanma García (1p), Arnau Poch, Pau Berent, Miguel Ángel Bautista, Pol Marsol i Eloi Gaset

GOLS: 1-0, Pau Pellicer, 6’45”; 2-0, Biel Perpinyà, 8’41”; 3-0, Guillem Muñoz, 12’58” (descans); 3-1, Martí Busquets, 25’11”; 4-1, Àlex Martínez, 30’05”; 4-2, Juanma García (p), 39’02”; 4-3, Martí Busquets, 45’22”

ÀRBITRE: Manel Blat. 8 faltes pel Congrés i 10 per l’Igualada

INCIDÈNCIES: Partit amistós que va tancar el XIIè Trofeu la Diada del CP Congrés al Poliesportiu Camp del Ferro. A la mitja part es va fer un partidet entre dos equips de l’escoleta del club

Enllaç a l’album de fotos de David Valiente:

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023