L’OK Plata, el 1a Catalana i el 2a Catalana ja tenen calendari per la nova temporada

El primer equip del CP Congrés La Sagrera Es Mou jugarà de nou al Grup Sud de l’OK Lliga Plata, on coincidirà amb vells coneguts i viatjarà dues vegades a Madrid i una a Granada

Abans de debutar el 19 d’octubre a la pista de l’Alcobendas, durant el mes de setembre jugarà la Lliga Catalana Plata en un grup amb el Lloret, el Taradell i el Tordera

El 1a Catalana tindrà el grup més difícil i debutarà el 22 de setembre a casa contra el Vendrell, mentre que el del 2a Catalana serà més assequible i s’estrenarà el dia 29 a Mataró

Els tres primers equips sèniors del CP Congrés La Sagrera Es Mou (OK Plata, Primera Catalana i Segona Catalana) ja coneixen els seus rivals i calendaris per la temporada 2024-2025 després de fer-se els respectius sortejos.

En la seva tercera temporada consecutiva a la segona categoria de l’hoquei patins estatal, l’OK Lliga Plata del CP Congrés La Sagrera Es Mou jugarà de nou en el grup Sud, format per 12 equips, en el que es trobarà a rivals ja coneguts com el Barça Atlètic, el Lloret i el Taradell, amb els que ja va coincidir els dos cursos anteriors; l’Alcobendas i el Palafrugell, que també hi eren la passada temporada; i l’Olot, que hi va ser a la 2022-2023.

Les novetats seran el Manlleu, amb el que ja es va trobar la passada temporada a la Lliga Catalana Plata; el Girona i el Rivas madrileny, que van baixar de l’OK Lliga; i el Reus Deportiu i l’Alhambra Cájar de Granada, que van pujar respectivament des de la Nacional Catalana i l’OK Liga Bronce.

L’OK Plata del Congrés, que seguirà dirigit per Víctor Cruz, debutarà el 19 d’octubre a la pista de l’Alcobendas, el primer partit a casa serà el 26 d’octubre contra el Girona i tancarà la lliga el 17 de maig al Camp del Ferro contra el Rivas.

L’objectiu de l’OK Plata, que ha viscut un procés de renovació amb la retirada dels germans Marc i Albert Aubets i de Jordi Arboix, la marxa de David Salelles i els fitxatges de Pau Pellicer i David Martínez, serà consolidar-se a la categoria obtenint de nou la permanència. L’objectiu, però, no serà fàcil, ja que el nivell és molt alt i els dos últims classificats, com és habitual, baixaran.

Però abans de l’inici de l’OK Lliga Plata, durant el mes de setembre els equips catalans jugaran la Lliga Catalana de la categoria, que els hi serveix com a pretemporada. I aquest curs el CP Congrés La Sagrera Es Mou ha quedat enquadrat en el Grup C juntament amb el Lloret, el Taradell i el Tordera. El Congrés debutarà el 15 de setembre a casa contra el Lloret, el 22 de setembre jugarà a Taradell i el 29 de setembre repetirà al Camp del Ferro contra el Tordera. El primer del grup es classificarà per la Final a 4, que es farà els dies 12 i 13 d’octubre en una seu per determinar.

Al 1a Catalana, que la temporada 2023-2024 dirigirà Fèlix Ayorinde, li ha tocat el grup A, el més difícil dels dos d’aquesta categoria, en el que tornarà a coincidir amb el Barberà, el Noia, el Ripollet, el Vilanova, l’Horta, el Monjos, el Sant Cugat, l’Alpicat, el Valls i el CPI Espanyol i que completaran el Sentmenat, que la passada temporada estava a l’altre grup; el Capellades i el Mollerussa, que van baixar de Nacional Catalana, i l’Igualada, el Calafell, el Vilafranca i el Vendrell, que van pujar de 2a Catalana i aquest últim serà precisament el primer rival el 22 de setembre al Camp del Ferro.

Una mica més de sort ha tingut el 2a Catalana, que aquesta propera temporada entrenarà Àlex Martínez, ja que repetirà al grup A, en el que es tornarà a trobar amb l’Horta, el Martinenc i el Sant Just i tindrà com a nous rivals al Masquefa, el Martorell, el Santa Perpètua, el Mollet, l’Olesa, el Sentmenat, el Bigues i Riells, l’Arenys de Munt, el Manresa, el Claret, el Castellar i el Mataró, al que visitarà a la primera jornada el 29 de setembre.

Els calendaris de la resta de categories catalanes es faran públics el dia 23 d’agost. Tots els calendaris es poden consultar als portals de competicions de les Federacions Espanyola i Catalana de Patinatge (hockeypatines.fep.es i hoqueipatins.fecapa.cat).

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023