Victòria clau per acostar-se a la salvació (4-0)

El CP Taradell, un potent equip amb molts ex jugadors d’OK Lliga, va perdre clarament al Camp del Ferro en un partit molt complert del CP Congrés La Sagrera Es Mou, especialment a la segona part, quan va marcar els quatre gols

Text: Carles Gallén / Foto: Àngel Martínez

En un dels seus partits més complerts de la temporada, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va guanyar aquest dissabte per 4-0 al CP Taradell al Camp del Ferro i va confirmar el seu gran moment de forma. La victòria, cinquena en el còmput global i segona consecutiva, acosta una mica més a la permanència a l’equip dirigit per Víctor Cruz, ja que a manca de set jornades pel final el deixa en la vuitena posició provisional amb 19 punts i amb vuit de marge sobre l’Arenys de Munt, que és onzè i ocupa la primera plaça de descens a Nacional Catalana.

El Congrés va haver de picar molta pedra per superar a un equip format per jugadors amb experiència a l’OK Lliga, alguns d’ells fins i tot internacionals, com el porter Xevi Puigbí, que arribava al Camp del Ferro amb urgències després de cinc derrotes consecutives i que no li va posar les coses gens fàcils a la primera part.

De fet, amb els dos porters molt entonats i les defenses imposant-se als atacs, els primers 25 minuts van acabar sense gols, tot i que els dos equips van gaudir de moltes ocasions per marcar. Les més clares del Congrés les van tenir Albert Aubets al minut 5, quan es va quedar sol davant de Puigbí després d’una gran passada interior de Martí Ferrer; Marc Aubets al minut 10 en una bona jugada amb el seu germà: una doble d’Àlex Mainer i Biel Perpinyà al minut 15, i diversos xuts exteriors d’Hugo Biedma. Però les més clares van ser dos pals d’Oriol Llorens, a 3’43” i 55” per acabar la primera part respectivament.

El Taradell també va tenir moltes ocasions, especialment amb xuts de lluny de Víctor Crespo aturats amb gran seguretat per Arnau Ventura, i una doble de Tino Molera i Pol Gallifa a 10’21” del descans que també va salvar amb encert el porter del Congrés. Però la més clara va ser una arribada en solitari de Sergi Pla a 9 minuts pel descans després d’una pèrdua de bola a mitja pista provocada per un malentès entre Albert Aubets i Biel Perpinyà.

A la segona part, però, el partit va canviar com un mitjó. Després d’un inici igualat amb diverses aturades de Xevi Puigbí i Arnau Ventura a xuts exteriors de Sergi Pla, Víctor Crespo i Albert Aubets, al minut 3 els àrbitres van assenyalar una directa a favor del Congrés per una obstrucció de Tino Molera a Àlex Martínez quan aquest se n’anava sol, que Xevi Puigbí li va aturar a Biel Perpinyà.

Un minut i mig després Nil Generó li va robar la cartera a Àlex Martínez darrere de la porteria, però el mateix defensa del Congrés va salvar el gol amb l’estic quan Arnau Ventura ja estava batut. I just mig minut després va arribar l’1-0 pel Congrés en una ràpida contra d’Hugo Biedma i Biel Perpinyà en la que aquest últim va batre Xevi Puigbí amb un bon remat al segon pal.

L’1-0 va fer mal al Taradell, ja que poc després Puigbí va salvar el 2-0 davant del Biel Perpinyà, que havia arribat sol després una bona passada d’Àlex Martínez i a continuació Hugo Biedma va enviar una canonada de pala des de la dreta que va anar fora per poc. Això va obligar al tècnic visitant, Jefa Rovira, a demanar un temps mort per frenar el bon joc del Congrés.

A 14’36” del final el Taradell va cometre la seva novena falta i mig minut després Pol Gallifa va posar a prova a Arnau Ventura amb un tir creuat des de l’esquerra. No va caldre esperar a la desena falta per veure una directa, ja que Sergi Pla va rebre una targeta blava per una airada protesta reclamant una falta del Congrés que els àrbitres no van xiular, però a Oriol Llorens li va sortir un xut fluix i Xevi Puigbí va aturar la bola.

El poc encert en la bola aturada el va compensar aquesta vegada el que l’equip de Víctor Cruz va tenir amb un home de més, ja que durant els dos minuts de power-play va tenir diverses ocasions per marcar fins que Oriol Llorens va fer el 2-0 al batre a Puigbí rematant en el segon pal una passada alta de Martí Ferrer quan només faltaven 6 segons per que el Taradell recuperés el jugador exclòs.

A 7’51” del final el Taradell va cometre la seva desena falta, però Xevi Puigbí li va endevinar la intenció a Hugo Biedma, que va llançar la directa aquesta vegada. El Congrés dominava, però un gol de l’equip osonenc el podia tornar a fer entrar en el partit. I va tenir l’ocasió de fer-ho quan a 5’32” per acabar Albert Aubets va cometre penal sobre Xavi Crespo després de perdre la bola dins de l’àrea, però Arnau Ventura, entossudit a mantenir la seva porteria a zero, li va aturar el llançament al mateix jugador i també el rebuig posterior.

El Taradell va haver d’arriscar i quan mancaven 4’53” pel final una contra d’Àlex Martínez i Hugo Biedma la va culminar aquest últim amb una rematada per alt que va fer pujar el 3-0 al marcador, que ja va ser definitiu perquè, encara que Xavi Crespo i Sergi Pla van tornar a fer intervenir amb encert a Arnau Ventura en dues ocasions, Biel Perpinyà va donar el cop de gràcia al marcar el 4-0 a 2’48” per acabar rematant al fons de la porteria una passada d’Albert Aubets des de l’esquerra.

Al marge de la important victòria sobre el Taradell, els resultats van acompanyar, ja que l’Arenys de Munt va perdre a Lloret (3-0), el SD Espanyol a les Llars Mundet contra el Barça (5-1) i el SHUM segueix per sota a la classificació perquè el seu partit contra l’Alpicat es va haver de suspendre perquè l’equip lleidatà va quedar atrapat a l’AP7 degut a la calamarsada que va obligar a tallar-la. Una bona dosi de moral per anar a visitar al Palafrugell a la propera jornada, el dissabte 2 de març a les 20:00h.

FITXA TÈCNICA

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 4 (0 i 4): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Martí Ferrer, Albert Aubets, Oriol Llorens (1) -equip inicial-; Marc Aubets, Biel Perpinyà (2), Hugo Biedma (1), Àlex Mainer i Pablo Pastor (ps)

CP TARADELL, 0 (0 i 0):  Xevi Puigbí, Víctor Crespo, Tino Molera, Sergi Pla, Arnau Font -equip inicial-; Pol Gallifa, Nil Generó, Juli Cardús i Nil Costa (ps)

GOLS: 0-0, descans; 1-0, Biel Perpinyà, 29’56”; 2-0, Oriol Llorens, 38’13”; 3-0, Hugo Biedma, 45’07”; 4-0, Biel Perpinyà, 47’12”

ÁRBITRES: Miquel Lapedriza i Daniel Picó. Targeta blava a Sergi Pla (36’19”). 7 faltes d’equip el Congrés i 12 el Taradell

INCIDÈNCIES: Partit de la 14a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro. Abans de començar, es fa un minut de silenci en memòria de les víctimes de l’incendi de València

Imatges per la història del Clàssic

2015
2016
2018
2020. Pandemia
2021
2022
2023