Un punt contra el Barça Atlètic per retornar l’autoestima (2-2)

Malgrat les baixes, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va empatar amb l’equip blaugrana després de remuntar un 0-2 en contra en el segon derbi barceloní de la temporada al Grup Sud de l’OK Lliga Plata i va trencar una ratxa de quatre derrotes consecutives

Text: Carles Gallén

Després de quatre derrotes consecutives, el CP Congrés La Sagrera Es Mou va igualar un 0-2 a la segona part del partit de la 8a jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata contra el Barça Atlètic i va trencar la seva mala ratxa amb un empat (2-2) en el segon derbi barceloní de la temporada celebrat al Poliesportiu Camp del Ferro que li va servir per recuperar la seva autoestima.

El filial blaugrana, format per joves jugadors del planter del Barça sis dels quals han tingut minuts amb el primer equip aquesta mateixa temporada, arribava amb urgències al Camp del Ferro, ja que no guanyava un partit des de que a la primera jornada havia golejat per 7-0 a l’Alcorcón madrileny.

I el Congrés, que tampoc guanyava des de que a la tercera jornada s’havia imposat per 4-1 al SD Espanyol, ho feia després de quatre derrotes seguides. Víctor Cruz, a més, tenia les baixes per diversos motius de Jordi Arboix, Albert Aubets, Guillem Muñoz i David Salelles, i el tècnic sagrerenc va haver de convocar als júniors Pablo Pastor i Àlex Mainer, que va debutar oficialment amb el primer equip en aquest partit.

En els primers instants, tos dos equips van tenir clares ocasions per inaugurar el marcador. Quan es portaven només 40 segons de joc Miquel Escala va fer lluir a Arnau Ventura, que va aturar un remat a boca de canó a passada de Guillem Belarte i poc després Àlex Martínez es va escapar tot sol pel mig al robar una bola al mateix Belarte, però va perdre el control tot just quan va arribar davant d’Adrià Galan.

També molt clara va ser l’ocasió que al minut 5 va tenir Joan Ruano, que va aprofitar una caiguda de Martí Ferrer per escapar-se pel mig en solitari, però un brillant Arnau Ventura va aturar el seu tir ras amb la guarda. I encara en va tenir dues més l’equip blaugrana, per mitjà de Carles Casas i de Miquel Escala, abans de que en el minut 8’20” Jan Munné marqués el 0-1 d’una forta rematada després d’una bona assistència des del darrere de la porteria de Guillem Belarte.

El gol en contra va fer reaccionar ràpidament al Congrés, que va tenir tres ocasions consecutives en dos minuts, dues del debutant Àlex Mainer i una de Marc Aubets, salvades per Adrià Galan. Els porters del Barça Atlètic i del Congrés, que van estar molt encertats durant tot el partit, van fer que al descans s’arribés amb el mínim 0-1 tot i que els dos equips van seguir tenint ocasions per marcar, les més clares de Gaby Cairo i Joan Gangonells per part dels blaugrana i de Biel Perpinyà, Hugo Biedma i Oriol Llorens per part dels sagrerencs. I tots dos equips també van reclamar una targeta blava per les entrades de Biel Perpinyà a Joan Gangonells a 3’18” per acabar la primera part i de Joan Ruano sobre Oriol Llorens a 1’07” del descans, que els àrbitres no van assenyalar.

A la represa les coses van començar igual de mogudes que a la primera, amb dues intervencions salvadores dels dos porters, primer d’Arnau Ventura aturant una rematada de Jan Munné des de l’esquerra de l’atac del Barça, i poc després d’Adrià Galan, que va salvar amb el casc una altra de Biel Perpinyà després d’una ràpida contra amb Àlex Martínez.

I al minut 3’31” de la segona part una altra contra 3×2 de l’equip blaugrana entre Escala, Munné i Curtiellas va acabar amb una rematada des de l’esquerra d’aquest últim que va fer pujar el 0-2 al marcador. Però el Congrés, lluny d’enfonsar-se, va tornar a reaccionar ràpidament i 54 segons després va tenir l’encert de batre a Galan gràcies a un tir llunyà arrossegat de cullera de Biel Perpinyà, de llarg l’home més perillós i desequilibrant de l’equip sagrerenc, per fer l’1-2.

Guillem Belarte, en tres ocasions, Joan Gangonells i Joan Ruano van tenir ocasions per fer l’1-3, i Àlex Mainer, Àlex Martínez i Martí Ferrer també per marcar el 2-2, però els àrbitres van tornar a collar al Congrés amb les faltes i després de fer-ne tres de seguides en un minut, algunes d’elles molt rigoroses, a 6’19” del final va cometre la novena, mentre el Barça es mantenia amb les tres de la primera part.

Però a 5’45” per acabar Jan Curtiellas va caure dins de l’àrea blaugrana intentant defensar un contracop d’Àlex Martínez i des del terra va picar amb l’estic entre les cames a Biel Perpinyà, que seguia la jugada, i els àrbitres van assenyalar el que en directe va semblar un clar penal. I Oriol Llorens, l’especialista del Congrés, el va convertir amb un impecable llançament per sota de l’aixella del porter blaugrana per fer el 2-2.

El Congrés, amb 9 faltes, havia d’evitar la desena que significava una directa pel Barça Atlètic i va saber defensar-se bé tot i concedir dues clares ocasions a Joan Gangonells i a Joan Ruano, mentre que en una contra 2×1 amb Oriol Llorens, Martí Ferrer va estar a punt de batre a Galan a 2’50” del final.

A 1’27” per acabar, Raül Castillo va demanar un temps mort per preparar els últims atacs del seu equip, però el Congrés es va defensar amb ordre i encara va tenir una contra en la que Biel Perpinyà no va arribar per molt poc a una bona passada d’Àlex Martínez.

Al final, just empat que no va resoldre les urgències dels dos equips, però que al menys els hi va permetre sumar, tot i que el resultat segueix mantenint al Congrés en zona de descens just abans de l’últim partit de l’any, el que dissabte 16 de desembre jugarà a la pista del SHUM Maçanet.

CP CONGRÉS LA SAGRERA ES MOU, 2 (0 i 2): Arnau Ventura, Àlex Martínez, Martí Ferrer, Biel Perpinyà (1), Oriol Llorens (1p) -equip inicial-; Àlex Mainer, Hugo Biedma, Marc Aubets i Pablo Pastor (ps)

BARÇA ATLÈTIC, 2 (1 i 1): Adrià Galan, Miquel Escala, Carles Casas, Guillem Belarte, Joan Ruano -equip inicial-; Jan Curtiellas (1), Gaby Cairo, Jan Munné (1), Joan Gangonells i Eduard Jurado (ps)

GOLS: 0-1, Jan Munné, 8’20” (descans); 0-2, Jan Curtiellas, 27’31”; 1-2, Biel Perpinyà, 29’23”; 2-2, Oriol Llorens (p), 44‘17”

ÀRBITRES: Oriol Garriga i Ignasi Galan. 9 faltes el Congrés i 3 el Barça Atlètic

INCIDÈNCIES: Partit de la 8ª jornada del Grup Sud de l’OK Lliga Plata disputat al Poliesportiu Municipal Camp del Ferro